ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
2 July 2025, چهارشنبه ۱۱ تير ۱۴۰۴ , ۷ محرّم ۱۴۴۷
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
 
داخلی     آرشيو خبر     سياست داخلي
کد مطلب : 312
۰
توصيه مطلب 
امير دريابان علي شمخاني
امداد غيبي، ديدن اسب سفيد و فرد سوار بر اسب و داراي شمشير نيست
افراد بسياري بودند كه در طول جنگ در شب عمليات و در زمان پيروزي روياي صادقه و غيرصادقه و خوابي را مي‌ديدند و آن را بيان مي‌كردند ولي بنده هرگز اين روش را نپسنديدم
تاريخ انتشار: دوشنبه ۳ خرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۶:۳۰
امداد غيبي، ديدن اسب سفيد و فرد سوار بر اسب و داراي شمشير نيست
امير دريابان علي شمخاني رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي كه يكشنبه شب در برنامه "ديروز، امروز، فردا " حضور يافته بود، در بخشي از صحبتهاي خود گفت: امداد غيبي، ديدن اسب سفيد و فرد سوار بر اسب و داراي شمشير نيست، افراد بسياري بودند كه قبل از جنگ و در طول جنگ در شب عمليات و در زمان پيروزي روياي صادقه و غيرصادقه و خوابي را مي‌ديدند و آن را بيان مي‌كردند ولي بنده هرگز اين روش را نپسنديدم بلكه براي من حوادثي رخ داد كه عكس اين موضوع است.

امير شمخاني در خصوص تشريح امدادهاي غيبي افزود: امدادهاي غيبي اين است كه شاه با همه ظرفيت‌هاي فرهنگي به سراغ انهدام نسل جوان رفت؛ نسل جواني كه ليست نامگذاري و نام آنها در مقابله با رژيم ستمشاهي بسيار بوده و هركدام از آنها يك قهرمان هستند و افرادي بودند كه شاه به دنبال اين بود كه آنها را در جشن فرهنگ و هنر شيراز و در برنامه فرهنگي خود منهدم كند اما روح پرفتوح و نفس مبارك حضرت امام (ره) به دليل وصل بودن به حضرت حق بستر اجتماعي را فراهم كرد كه آن افراد با شلوار دم‌پاچه‌ گشاد به افرادي تبديل شوند كه هركدام اسطوره شده و تغيير نفوس و هويت دادند.

شمخاني يادآور شد: در شب عمليات بيت‌المقدس، فرمانده كل سپاه با هواپيماي جنگي كه تا به حال سوار نشده بود، به ديدار امام (ره) رفت. يعني دو نفره كه ما در آن زمان آشنايي داشتيم كه جي به چه معناست و قدرت جي قدرت مخالف كشش بدن آدم است؛ فرمانده سپاه رفته بود كه از امام (ره) مشورت بخواهد و امام (ره) فرموده بودند كه توكل كنيد و استخاره كردند كه آيه فتح‌المبين آمد و به اين دليل هم نام عمليات فتح‌المبين گذاشته شد.

رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي همچنين يادآور شد: نامه‌هاي رژيم عراق در جنگ نيز با آيه قرآن شروع مي‌شد و صدام خطاب به بيشتر نيروهاي خود مي‌گفت كه اي فرزندان علي! آنها عرب بودند و قرآن هم به عربي است و ما كه فارس بوديم از خدا طلب پيروزي مي‌كرديم، ما يا خدا مي‌گفتيم و آنها يا الله مي‌گفتند، ولي واقعيت اين است كه حق با "يا خدا گويان " بود.

وي متذكر شد: دشمن در بُعد عِده و عُده، آتش زميني و هوايي و تسلط اطلاعاتي برتري داشت كه در چنين فضايي بر هم زدن پيروزي غير غافلگيرانه است و عمليات قبلي در وضعيت غافلگيرانه صورت گرفته بود.

وي اضافه‌كرد: ارتش عراق وجود داشت اما ارتش و سپاهي در ايران وجود نداشت؛ يعني نيروي مسلح جمهوري اسلامي ايران دو كار را انجام مي‌دادند كه هم مي‌جنگيدند و هم ارتش، تحول در سپاه را ايجاد مي‌كرد و سپاه تكميل سازمان را برعهده داشت كه اين پروسه بسيار بزرگي است.

رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي افزود: ناآشنايي در جنگ هم براي مديران و هم براي مردم بود و اين واژه‌ عام و كلاني است اما اين به مفهوم خيانت نيست.

به گزارش فارس، وي در ادامه در واكنش به سؤال مجري كه آقاي شمخاني شما درباره بني‌صدر صحبت مي‌كنيد كه مديريت جنگ در سال اول جنگ را برعهده داشت، گفت: اين ناشي از نوع نگاه است، من از شما سوال مي‌كنم شما اگر بتوانيد با پيروزي در جنگ تهران را فتح كنيد شكست در جنگ را مي‌پذيريد؟ جنگ ابزاري براي گرفتن تهران بود اما چون نيت ناپاك و روش ناصحيح و سنتي است و در آن دشمن برتري دارد، ناكامي حاصل مي‌شود. بني‌صدر مي‌خواست در سال اول جنگ برنده باشد اما انديشه وي غلط بود.

شمخاني ادامه داد: بني‌صدر در عمليات 15/10/59 عمليات نصر، قصد داشت پيروز شود كه شكست خورد و وقتي بني‌صدر دستور عمليات مي‌داد همزمان با تهران نيز صحبت مي‌كرد كه بنده شاهد زنده اين كار هستم و اين را مطرح مي‌كرد كه ما پيروز شده‌ايم.

رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي اظهار داشت: بني‌صدر مخالف سپاه بود و حس مي‌كرد اگر سپاه باشد نمي‌تواند پيروزي را به نام خودش ثبت كند و مي‌خواست پيروز مطلق اين جنگ باشد چرا كه با اين پيروزي مي‌توانست قهرمان ملي شود.

وي ادامه داد: مدني در خوزستان در جرياني به نام خلق عرب مي‌دميد كه به عنوان قهرمان ملي سركوب اين غائله در انتخابات رياست جمهوري شركت كند، بني‌صدر به دنبال پيروزي در عمليات بود تا بتواند رقباي سياسي خود را در تهران حذف و امام (ره) را مات كند اما دنبال شكست در جنگ نبود و اين نيت پاكي نيست و روش غلطي است.

رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي افزود: در برخي مواقع فرد با طرف مقابل خود تباني مي‌كند كه شكست مي‌خورد و خيانت است و بعضي وقتها فرد با نيت و روش غلط در ميدان دشمن با ابزار دشمن كه دشمن بر وي برتري دارد مي‌جنگد و شكست مي‌خورد.

وي ادامه داد: بني‌صدر به دنبال اين بود كه در پيروزي خود در رزم، پيروزي‌هاي سياسي را در تهران رقم بزند و اين حرف امروز من نيست بلكه من اين حرف را در بعد از عمليات هويزه در مجلس شوراي اسلامي آن زمان طي يك سخنراني مطرح كردم و هنوز هم بر اين باور هستم. 

بني‌صدر با صدام تباني نداشت اما روش‌هاي نادرستي به كار مي‌گرفت

دريابان شمخاني تأكيد كرد: بني‌صدر بعدها با منافقين يكي مي‌شود و چون از آن طريق به نيت خود نمي‌رسد و از طريق غلط ديگري وارد مي‌شود از اين رو خائن است ولي با صدام تباني نداشت.

رييس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي در ادامه در پاسخ به اين سؤال كه چرا در اين موضوع اختلاف‌نظر وجود دارد، گفت: هيچ اختلاف‌نظري در بين افرادي كه در صحنه حضور داشتند، وجود ندارد بلكه برخي به دليل نيازمندي‌هاي سياسي خود راي خود را تغيير مي‌دهند.

شمخاني در خصوص اين جمله مجري برنامه ديروز، امروز، فردا مبني بر اينكه فرماندهاني چون جاويد‌الاثر و متوسليان وقتي كه در پاوه بودند اين موضوع را مطرح مي‌كردند كه اگر بني‌صدر با هليكوپتر بخواهد براي مديريت جنگ به اينجا بيايد با آر پي چي هليكوپتر وي را هدف قرار مي‌دهند، اظهار داشت: ما ديديم كه بني صدر نشست، فرماندهي كرد و آر پي چي هم نخورد! 

رييس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي گفت: در آن روز به دليل اينكه بني‌صدر جنگ را متوقف كرده بود و مي‌گفت زمان بدهيم و زمين بگيريم و وي با اين روش‌ها مي‌خواست صدام را ساقط كند كه امام (ره) از ما مي‌خواستند كه حصر آبادان شكسته شود كه با اين روش‌ها نمي‌توانستيم اين كار را انجام دهيم ولي اين به معناي خيانت نيست، اين روش نگاه بوده و تباني نيست.

وي يادآورشد: بني‌صدر اگر مي‌توانست در عمليات هويزه توفيق پيدا كند موفق مي‌شد با پيشروي در تانك‌هاي رزمي‌اش به سمت خرمشهر، تانك‌هاي سياسي خود را به سمت جماران حركت دهد و اين يك واقعيت است.
Share/Save/Bookmark
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
در جامعه علایق و سلایق مختلف وجود دارد اشکالی ندارد، همه در کنار هم زندگی کنند
مهار تورم و رشد تولید
با اعلام آغاز اجرای برجام چه تحریم هایی برداشته شد
بیانیه توجیهی وزارت خارجه امریکا درباره توافق سیاسی با ایران
متن کامل بیانیه مشترک ایران و 1+5
ایران متعلق به همه ایرانیان است
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“