اختصاصي/تغيير 180 درجه اي بانک مرکزي در اعطاي مجوز بانک ها؛
نيلي: دست و دلبازي کرديم حالا بايد به خروج فکر کنيم
در ورود بانک ها دست و دلبازي به خرج داديم اکنون بايد روي خروج آنها هم فکر کنيم.
فرهاد نيلي رئيس پژوهشکده پولي و بانکي بانک مرکزي در گفتگو با موج در مورد تحت تاثير قرار گرفتن اعتماد عمومي نسبت به شبکه بانکي کشور در پي برخي اقدامات بانک مرکزي از جمله لغو مجوز بانک ها و ادغام و انحلال آنها، اظهار داشت: بخشي از اين اقدامات واقعا گريز ناپذير است.
وي افزود: لغو مجوز بانک ها و همچنين انحلال يا ورشکستگي آنها در همه کشورهاي دنيا وجود دارد، بدترين نمونه آن کشور ايسلند است اما در بسياري از کشورهاي ديگر دنيا نيز اين وضعيت اتفاق افتاده است.
رئيس پژوهشکده پولي و بانکي بانک مرکزي گفت: فرآيند نظارت بانکي يک فرآيند پيوسته است اما گاهي اين فرآيند به نقطه اي مي رسد که بانک ديگر نبايد ادامه وضعيت بدهد و براي آن فرآيندي که دو سال ادامه داشته، يک باره اعلام وضعيت مي شود.
وي ادامه داد: اين که چگونه بايد اين گونه اعلام ها در مورد لغو، ادغام يا انحلال بانک ها صورت گيرد؛ قبول دارم که اين اعلام ها مستلزم يک ديپلماسي قوي است تا حداقل آسيب به اعتماد عمومي وارد شود.
نيلي ضمن بيان اينکه، اعلام انحلال يا ادغام يا کوچک شدن يک بانک بايد با ديپلماسي صورت گيرد، اظهار داشت: امکان آن وجود داشت که بهتر از اين عمل شود اما ديگر آن را قضاوت نمي کنم اما بايد گفت که نمي شود در فرآيندي ورود داشته باشيم اما خروج نداشته باشيم.
اين مقام مسئول در بانک مرکزي تصريح کرد: چندين سال است که در ورود بانک ها بسيار دست و دلباز عمل کرديم، بالاخره روي خروج هم بايد فکر کنيم.
وي مقوله خروج را داراي مکانيزم هايي از جمله اعلام انحلال، ادغام، اخطار، لغو صلاحيت اعضاي هيات مديره و ... عنوان کرد و گفت: بانک مرکزي به تدريج شروع به اين قبيل امور کرده و خيلي محتاطانه هم وارد شده، البته به تدريج شروع به اين کارها کرده که نشان دهد که خروج هم بايد صورت گيرد.