ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
1 July 2025, سه شنبه ۱۰ تير ۱۴۰۴ , ۶ محرّم ۱۴۴۷
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
 
داخلی     آرشيو مقاله     علمي و پژوهشي
کد مطلب : 4804
۰
توصيه مطلب 
چه زماني براي جرم گيري دندان ايده آل است؟
اگر مي خواهيد بدانيد كه چه زماني بهتر است به دندانپزشكي براي انجام جرم گيري مراجعه كنيد با مطالب زير آشنا شويد
تاريخ انتشار: دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۴۳
چه زماني براي جرم گيري دندان ايده آل است؟

اگر مي خواهيد بدانيد كه چه زماني بهتر است به دندانپزشكي براي انجام جرم گيري مراجعه كنيد با مطالب زير آشنا شويد. 
بزاق دهان به صورت طبیعی دارای املاح بسیاری است كه معمولا این املاح در جاهایی از دهان و قسمت‌ هایی از دندان‌ ها كه كمتر مسواك می ‌شوند رسوب می ‌كند.
به مرور زمان میكروب ‌های دهانی نیز به این رسوبات اضافه شده و مواد غذایی نیز از طریق همین لایه‌ های چسبنده روی دندان‌ ها رسوب می‌ كنند و تجمع می ‌یابند و به این صورت پلاك‌ هایی روی دندان ‌ها تشكیل می ‌شود. در مراحل اولیه این پلاك ‌ها به راحتی با مسواك زدن و نخ دندان كشیدن قابل پاك شدن هستند، اما به مرور زمان با اضافه شدن هر چه بیشتر مواد آلی و املاح بزاق و میكروب ‌های دیگر، این پلاك ‌ها قابل تمیز كردن نخواهند بود و به لایه‌ای سخت تبدیل شده كه جرم دندان خوانده می ‌شود. تشكیل جرم دندان بستگی زیادی به عادات غذایی و زندگی فرد و عدم مسواك زدن صحیح دارد و این در حالی است كه برخی از افراد فیزیولوژی بزاق دهان شان به گونه ‌ای است كه مستعد تشكیل جرم دندان و التهاب و پوسیدگی دندان هستند.
بنا بر اين گزارش، بیشتر مردم تصور می ‌كنند كه جرم‌ گیری دندان موجب نازك شدن مینای دندان و پوسیدگی آن می ‌شود، اما در واقع هنگامی كه جرم روی دندان‌ ها تشكیل می ‌شود لایه ‌ای روی دندان ‌ها قرار گرفته و آن را از تحریكات سرما و گرما حفظ می ‌كند. به هنگام جرم‌ گیری این لایه برداشته می‌ شود و حساسیت به سرما و گرما در دندان‌ ها رخ می‌ دهد و این باور غلط را به وجود می ‌آورد كه دندان ‌ها در اثر جرم‌ گیری تراشیده شده و خالی شده‌اند. باید توجه داشت كه اساسا دستگاه جرم ‌گیری قادر به تراش دندان نیست و این حساسیت تنها به علت برداشته شدن لایه جرم است.

جرم گيري و لق شدن دندان ها
همان ‌طور كه اشاره شد جرم دندان پس از تشكیل به مرور زمان لثه را تخریب كرده و جایگزین بافت لثه می ‌گردد. در اثر عقب‌ نشینی لثه، بین دندان‌ ها فضای خالی ایجاد می ‌شود كه این فضاها توسط جرم دندان پر می شود و با مشاهده دندان ها، تنها قسمتی از جرم تشكیل شده قابل رویت است و قسمت اصلی آن كه جایگزین لثه تخریب شده است قابل دید نیست.
پس از جرم‌ گیری این فضاها آشكار شده و لثه ی از بین رفته دیده می ‌شود و این تصور غلط را به وجود می ‌آورد كه جرم ‌گیری سبب از بین رفتن بافت لثه شده است. از طرفی با جرم ‌گیری و پاك شدن جرم از فضاهای به وجود آمده در اثر تخریب لثه، دندان‌ ها حالت لق‌ شدگی پیدا می‌ كنند و فرد گمان می‌ كند این عدم استحكام دندان در اثر جرم‌ گیری است حال آن كه این لق‌ شدگی در اثر تجمع جرم به وجود آمده و به علت تجمع جرم مشهود نبوده است.

ضرورت جرم گيري
ضرورت انجام جرم ‌گیری با توجه به مضرات تجمع میکروب ها و تشکیل پلاك ‌ها در دهان اجتناب ‌ناپذیر است، چرا كه جرم نه ‌تنها بافت لثه را از بین می ‌برد، بلکه موجب پوسیدگی دندان نیز می‌ شود. با تخریب هر چه بیشتر بافت لثه، موجب لق ‌شدن دندان‌ ها گردیده كه در نهایت راهی جز كشیدن دندان را برای بیمار باقی نخواهد گذاشت.
اما جرم ‌گیری باید حتما به وسیله فرد آموزش ‌دیده انجام شود تا از آسیب‌ های احتمالی به مینای دندان جلوگیری شود. از طرفی انجام جرم‌ گیری باید به توصیه دندانپزشك و در حد تعادل صورت گیرد، چرا كه جرم ‌گیری بیش از حد رنگ دندان‌ ها را به آبی متمایل می‌ نماید. دندانپزشكان انجام جرم ‌گیری را هر 6 ماه توصیه می‌ كنند. استفاده از خمیردندان ‌هایی كه به ضد جرم معروف هستند اگرچه در كوتاه‌ مدت ممكن است مفید باشد و رنگ دندان ‌ها را سفید نماید، اما در طولانی‌ مدت به علت وجود مواد ساینده در آن ها روی دندان ‌ها خراش ایجاد كرده و زمینه را جهت رسوب املاح بزاق و تجمع میكروب ‌ها و تشكیل پلاك فراهم می‌ كند.

مرجع : باشگاه خبرنگاران
Share/Save/Bookmark
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراکی (اسپارتام) را سرطان‌زا اعلام می‌کند
۸ ساعت تنهایی به اندازه ۸ ساعت بی‌غذایی مضر است
گیاهان هنگام تشنگی یا استرس، صدا ایجاد می کنند
دانستنی های مهم درباره سنگ عقیق
بوتاکس با فضولات پرندگان
جراحی زیبایی که جرم محسوب می‌شود
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“