قد بلند بر افزایش خطر ابتلا به بیماری ها تاثیر دارد
مجلس و دولت بدنبال ممنوعیت واردات گوشی تلفن همراه اپل
ايران با انگليس، آمريكا و برنده پلی آف اروپا هم گروه شد
سال ۱۴۰۱ سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین»
جزئیات فروش و حفظ سهمیه جدید بنزین یارانه‌ای
گوشی‌ اندرویدی شما پس از چند سال ممکن است بی‌ارزش شود؟
مرز شفافیت کجاست؟
میز پوتین؛ بازی قدرت یا پارانویا؟
تبدیل وضعیت شرکتی‌ها ممنوع شد
با اعلام آغاز اجرای برجام چه تحریم هایی برداشته شد
1 July 2022, جمعه ۱۰ تير ۱۴۰۱ , ۲ ذو الحجة ۱۴۴۳
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
بررسی جامعه‌شناختی رفتار انتخاباتی مردم ایران
رئیس‏‌جمهور با «اکثریت‏ مطلق‏ آرای شرکت‏‌کنندگان‏» انتخاب‏ می‌شود
چرا بخشی از مردم ایران «شب انتخاباتی» هستند؟
نقد عملكرد كانديداها در تبليغات انتخاباتي
گزارش تصويري از یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
داخلی     آرشيو مقاله     اقتصاد سياسي
کد مطلب : 4218
۲
توصيه مطلب 
چرا دیدگاه خود را نسبت به مردم تا این حد، علناً تنزل داده‌ایم؟
غلامرضا کمالی پناه
گویی عادت کرده‌ایم که برای دریافت سود سهام عدالت، منتظر فرا رسیدن انتخابات باشیم! هرچند رابطه میان انتخابات و این سود را قانوناً نفهمیدیم اما عرفاً در زبان‌ها افتاده‌است که رابطه تنگاتنگی با هم دارند
تاريخ انتشار: يکشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۰۲
چرا دیدگاه خود را نسبت به مردم تا این حد، علناً تنزل داده‌ایم؟
«ماشین گران شد.»، «بنزین گران شد.»، «اجاره خانه گران شد.»، «قیمت خانه بالا رفت.»، «بلیت هواپیما گران شد.» و... خبرهای ناگوار و مستأصل‌کننده، نفس‌ها را بریده‌است. به طوربی‌سابقه‌ای کالاها و خدمات در روند افزایش قیمت‌، مسابقه گذاشته‌اند؛ در این میان، «اقلیتی ممتاز» خوش به حالشان می‌شود! اما «اکثریتی بی‌دست و پا» درمانده و نالان می‌گردند. با این وجود و در میان این همه خبرهای ناخوش، گاهی نیز اخباری خوشایند تراوش می‌کند تا شاید «اکثریت آسیب‌پذیر» هم کمی خوشحال شوند.

از جمله این خبرهای خوش، می‌توان به «پرداخت سود سهام عدالت» و «سبد کالای عیدی به کارمندان» اشاره کرد. گویی عادت کرده‌ایم که برای دریافت سود سهام عدالت، منتظر فرا رسیدن انتخابات باشیم! هرچند رابطه میان انتخابات و این سود را قانوناً نفهمیدیم اما عرفاً در زبان‌ها افتاده‌است که رابطه تنگاتنگی با هم دارند. بنابراین چنانچه انتخابات بعدی به فرض محال و خدای ناخواسته، به ده سال بعد موکول شود برای دریافت سود خویش از سهام عدالت باید این فاصله زمانی را به انتظار بنشینیم! بحثی که اینجا مطرح می‌شود، این است که آیا «سهام عدالت» حق مردم است یا امتیاز و لطف دولت به آنها؟! آیا سود حاصله، هرسال باید تعلق بگیرد یا اینکه هر وقت مسئولان محترم تمایل داشتند؟! اگر حق مردم به شمارمی‌آید پس هرساله باید پرداخت گردد، آن‌وقت ضرر و زیان ناشی از تأخیر در این پرداخت‌ها چه می‌شود؟ برای مثال، دو سال پیش، با مبلغ دویست‌هزار تومان می‌شد یک «نیم‌سکه» خرید؛ اگر امروز بخواهند همان مبلغ را با وجود قیمت کنونی نیم‌سکه، به صاحب سهام بدهند آیا ستم و بی‌عدالتی به شمار نمی‌آید؟! بحث دیگری که مطرح می‌شود، این است که در آستانه «انتخابات» پیش کشیدن این موضوع، اهانت به شعور سیاسی ملت ایران قلمداد می‌شود؛ یعنی مردم تا این اندازه به فلاکت و استیصال رسیده‌اند که نشان دادن گوشه سبز پول باعث تحریک و تشویق آنان می‌گردد تا به سمت صندوق‌های رای ـ آن هم برای رأی دادن به گروه و شخص خاصی ـ سرازیر شوند؟! چرا دیدگاه خود را نسبت به مردم تا این حد، علناً تنزل داده‌ایم؟ اصلاً چرا به طورکل، نسبت به «پچ‌پچ‌های بدخواهان» بی‌خیال شده‌ایم؟ اگر مردم، مسئولان را راستگو و خدمتگزار واقعی خود ببینند دیگر نیازی به پاشیدن دام و دانه نیست. کسانی که خود، نظام را بر پای کرده‌اند و با خون خویش آن را آبیاری نموده‌اند، در صورتی که باغبانان هوشیاری باشند؛ خار در پایشان نرفته باشد و خار بر سر راه صاحبان باغ «نظام» نریزند، بی‌گمان برای نگهداری از آن جانفشانی خواهند کرد.

متأسفانه روش‌هایی که برخی در پیش گرفته‌اند، هر چند هم که نیت خوبی ورای آن وجود داشته باشد، نتیجه خوشایندی به بار نیاورده و نخواهد آورد. به نظر می‌رسد که گاهی دروغ گفتن، وعده‌های سر خرمن دادن، راه ناراست میان‌بر را برگزیدن، سر کار گذاشتن و امثالهم را به نوعی، سیاستمداری و زیرکی برای مصلحت نظام و کشور به شمار آورده و از پیامد و عواقب آن بی‌خبر شده‌ایم یا خود را به بی‌خبری زده‌ایم. یک نمونه از وعده‌های توخالی «سبد کالای غیرنقدی» است؛ هرساله در ایام نزدیک به عید نوروز یا ماه رمضان اعلام می‌شود که دولت می‌خواهد این سبد را به کارمندان خود بدهد. نگارنده که یکی از کارمندان همین دولت است و در آموزش و پرورش خدمت می‌کند، تاکنون این سبد را دریافت نکرده‌است! نه‌تنها این حقیر بلکه همه همکاران بنده در کسوت فرهنگی و معلمی، به این «سبد کالای غیرنقدی» دست نیافته‌اند؛ یا فرهنگیان «کارمند» به شمار نمی‌آیند و به دیگر کارمندان پرداخت می‌شود یا اینکه اساساً تاکنون این وعده‌ها توخالی بوده‌است! اگر اولی درست است که ستم آشکار در حق معلمان، بخشودنی نیست اما اگر دومی، حقیقت دارد که الله اکبر و نعوذ بالله.
مرجع : ابتکار
Share/Save/Bookmark
مجلس و دولت بدنبال ممنوعیت واردات گوشی تلفن همراه اپل
ايران با انگليس، آمريكا و برنده پلی آف اروپا هم گروه شد
جزئیات فروش و حفظ سهمیه جدید بنزین یارانه‌ای
سال ۱۴۰۱ سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین»
میز پوتین؛ بازی قدرت یا پارانویا؟
تبدیل وضعیت شرکتی‌ها ممنوع شد
مجلس و دولت بدنبال ممنوعیت واردات گوشی تلفن همراه اپل
تبدیل وضعیت شرکتی‌ها ممنوع شد
سبقت هزینه از درآمد خانوار ایرانی
دردسر تعطيلات در ايران
رونمایی از «جمشید بسم الله»!
نگاهی تازه به ابعاد ماجرای کرسنت به بهانه اظهارات نعمت‌زاده
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“