ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
5 July 2025, شنبه ۱۴ تير ۱۴۰۴ , ۱۰ محرّم ۱۴۴۷
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
نسل چهارم تلفن همراه در افغانستان ارائه مي شود
قبل از فروش تلفن همراه چه باید کرد؟
تشخیص شخصیت‌‌ها در استفاده از تلفن همراه
تغییر قیمت‌ها در بازار تلفن همراه لحظه ای است
مردم با تلفن هاي پيدا شده چه مي كنند؟
داخلی     آرشيو خبر     فناوري اطلاعات
کد مطلب : 228
۰
توصيه مطلب 
قرار است به پای طرحی محکوم به شکست، دوباره هزینه هنگفتی صرف شود
همین یک خط خبر ما را به یاد روزهایی می‌اندازد که وزیر پیشین صنایع با افتخار از ایجاد صنعتی جدید سخن می‌گفت و در عين تعجب کارشناسان و اهالی فن، نوید گوشی‌ساز شدن ایران سر می‌داد.
تاريخ انتشار: چهارشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۸۹ ساعت ۱۸:۱۸
قرار است به پای طرحی محکوم به شکست، دوباره هزینه هنگفتی صرف شود
همین یک خط خبر ما را به یاد روزهایی می‌اندازد که وزیر پیشین صنایع با افتخار از ایجاد صنعتی جدید سخن می‌گفت و در عين تعجب کارشناسان و اهالی فن، نوید گوشی‌ساز شدن ایران سر می‌داد. امروز هم با وجود هزینه‌های بی‌شماری که صرف این طرح شکست خورده شد، با وقفه‌ای چند ماهه، انگار فیل مدیران وزارتخانه یاد بازار وسوسه‌برانگیز گوشی تلفن همراه کرده و دوباره به دنبال گوشی‌ساز شدن هستند، بدون آن که به مسایل مهم پیرامون آن توجه کنند.

به نظر می‌رسد در این هوس دوباره گوشی‌ساز شدن، نه تنها پژوهش جامع و کاملی صورت نگرفته و به سوالات اساسی کارشناسان پاسخ داده نشده است که همان راه اشتباه قبل پیش گرفته شده و قرار است از سر دلسوزی به پای طرحی محکوم به شکست، دوباره هزینه هنگفتی صرف شود. چه آنکه همان طور که از متن مصاحبه مقام مسوول بر می‌آید، اشکال طرح پیشین، قاچاق گوشی و راه حل هم تولید چند مدل اختصاصی گوشی فقط در ایران است.
 
اولا مگر ما تا به حال مدلی گوشی با برندی معروف را به بازار عرضه کرده‌ایم که هم‌زمان همان مدل قاچاق شود و حالا با تولید اختصاصی یک مدل، مشکل حل شود. دوم این که وقتی خودمان به گران تمام شدن تولید گوشی در ایران معترفیم، چه اصراری داریم، یا روی چه اصلی معتقدیم که یک شرکت خارجی حاضر به سرمایه‌گذاری برای تولید در ایران می‌شود. چرا برندهای معروف باید چین و هند را رها کنند و در کشوری سرمایه‌گذاری کنند که هنوز نتوانسته مشکلات نهادی را به صورت نهادی (قوانین سخت و دست‌ و پا گیر، ریسک بالا و...) حل کند؟ آن هم زمانی که ثابت شده تنها روشی که ما برای
” انگار فیل مدیران وزارتخانه یاد بازار وسوسه‌برانگیز گوشی تلفن همراه کرده و دوباره به دنبال گوشی‌ساز شدن هستند، بدون آن که به مسایل مهم پیرامون آن توجه کنند. “
حمایت از تولید داخل بلدیم، حمایت‌های تعرفه‌ای است که عملا آن را بارها در صنایع مختلف مانند خودروسازی و نساجی و کشاورزی آزموده‌ایم و از آن طرفی نبسته‌ایم.

از همه این موارد مهم‌تر، چرا می‌خواهیم زحمت فکر کردن، زحمت برنامه‌ریزی، زحمت طراحی و حتی تولید و برندسازی را به دیگران بدهیم، در حالی که صنایعی نوپا و پیشرو در کشور وجود دارد که می‌تواند با حمایت‌ها و تبیین استراتژی‌های اصولی، آینده‌ای موفقیت‌آمیز داشته باشد؟ در مقابل چه امتیازی انتظار داریم یک شرکت بزرگ کارخانه‌ای در ایران احداث کند تا ما “گوشی‌ساز” شویم؟ اگر قدری تحقیق کنیم، متوجه می‌شویم در ایران و در باقی نقاط دنیا احداث صنایع به صورت مونتاژ و Turn-Key نه تنها نجات دهنده صنایع کشور نبوده که نتایج تکان دهنده‌ای داشته و تنها دستاوردشان تبلیغات پر سر و صدا برای مسوولان بوده که البته فقط مدت کوتاهی دوام داشته است.

اگر دلسوز صنایع و اقتصاد کشور هستیم، باید پیش از سرمایه‌گذاری در چنین صنایعی، با کارشناسان و خبرگان مشورت و مدتی را صرف تحقیق و پژوهش كنيم. در این صورت، حتما اهالی فن خواهند گفت که بنا بر پژوهش‌های مستند و فراوانی که برای توسعه کشورهای جهان سوم انجام شده، یکی از بهترین‌ راه‌ها برای توسعه، “خودکارآموزی” (Self-Training) با توجه به امکانات انسانی و فنی محدود یک جامعه است. برای مثال، به جای هدر دادن نیروی انسانی، وقت و دلارهای نفتی بر روی صنعتی که هیچ سابقه‌ای در ایران ندارد، می‌توان روی صنعت نرم‌افزار سرمایه‌گذاری کرد؛ صنعتی که گرچه انتقاداتی به آن وارد است، اما خودش راه را پیدا کرده و حتی به صادرات می‌پردازد. در این راه می‌توان با مشارکت دادن شرکت‌های نرم‌افزاری در پروژه‌های بزرگی مانند طرح‌ نظام جامع مالیاتی و یا ERP برای صنایع بزرگ و نیمه دولتی کشور، آنان را آماده حضور قدرتمندتر در آوردگاه‌های بزرگ کشور کرد. 
نويسنده :علی اصلان شهلا
Share/Save/Bookmark
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
گوشی‌ اندرویدی شما پس از چند سال ممکن است بی‌ارزش شود؟
نسل چهارم تلفن همراه در افغانستان ارائه مي شود
اينستاگرام فيلتر مي‌شود
فیلترینگ، برای کاربران هزینه اضافی به همراه دارد
اعلام اطلاعات دقیق Galaxy S5 و آیفون ۶
15وبسایت برتر 2013 در عرصه نرم افزار
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“