ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
8 July 2025, سه شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۴ , ۱۳ محرّم ۱۴۴۷
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
 
داخلی     آرشيو مقاله     سياست داخلي
کد مطلب : 1624
۰
توصيه مطلب 
چه‌كسي غرب‌زده است؟
چنانچه از صبح تا شب به غرب ناسزا بگوييم و در عمل رفتارشان را عيناً تقليد كنيم، سراپا غرب‌زده‌ايم
تاريخ انتشار: يکشنبه ۱۲ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۶:۳۸
۱
نويسنده : عليرضا خاني
 
چه‌كسي غرب‌زده است؟
 تيتر آنلاين - 1ـ  مخالفت با غرب‌زدگي به اين معنا نيست كه هركاري غربيان كردند ـ مثلاً اگر آب را تصفيه كردند ـ ما برعكس آن عمل كنيم. بلكه بايد رفتار غربيان را در «خاستگاه» و با توجه به ويژگي‌هاي زماني و مكاني و فرهنگي‌شان ببينيم و چنانچه با شرايط زماني و مكاني و فرهنگي ما متفاوت و متعارض است، از تكرار و تقليد آن بپرهيزيم. در يك كلام از كپي كردن رفتار غربيان، بدون توجه به خاستگاه آن، برحذر باشيم. در غير اين صورت چنانچه از صبح تا شب به غرب ناسزا بگوييم و در عمل رفتارشان را عيناً تقليد كنيم، سراپا غرب‌زده‌ايم.

مرحوم علي شريعتي مثال جالبي داشت. مي‌گفت واعظي، از يكي از روستاهاي دور دست يك استان محروم، به قصد ياد گرفتن فنون وعظ به تهران آمده بود و در جلسات وعظ يك واعظ زبردست در شمال تهران مي‌نشست. سخنان واعظ معروف را چنان با دقت گوش مي‌كرد كه عيناً حفظ مي‌شد، بعد به روستايش بازگشت و در اولين وعظ ميان روستائياني كه برق محروميت در چشمانشان مي‌درخشيد چنين گفت: «اي سرمايه‌داراني كه سوار كاديلاك‌هاي كشتي مانند مي‌شويد و از شب تا صبح در ميهماني‌هاي اشرافي‌تان شراب مي‌نوشيد و بيفتك مي‌خوريد...!»

ببينيد، يك حرف جدي و حتي تكان‌دهنده يك واعظ در شمال شهر تهران، وقتي در زمان و مكان ديگري تكرار شود، تا چه حد عجيب و حتي شوخي مي‌نمايد.

2ـ ساليان سال است كه كشورهاي غربي به خاطر اينكه با مشكل رشد جمعيت «منفي» مواجه شده‌اند، شعار «فرزند بيشتر» مي‌دهند آنها مي‌ترسند كه تركيب جمعيتي‌شان به خاطر حضور مهاجرين خارجي به هم بخورد، ضمن اينكه به خاطر صنعتي بودن نياز به نيروي كار بيشتر دارند.

هرچند اقتصاددانان و جمعيت‌شناسان دنيا، براي كشورهاي توسعه نيافته و جهان سومي كه درآمدشان پايين و جمعيت‌شان زياد است، توصيه فرزند كمتر مي‌كنند، اما سالهاست كه غربي‌ها براي خودشان نسخه فرزند بيشتر مي‌پيچند. چون جمعيت‌شان رو به كاهش است و نياز به نيروي كار دارند و برهمين اساس براي فرزندان سوم و بيشتر جايزه ـ پول ـ پرداخت مي‌كنند.

رئيس جمهوري محترم جناب آقاي دكتر احمدي‌نژاد حدود يك سال است كه شعاري را در مورد جمعيت مطرح مي‌كند كه عيناً همان شعار غربي‌هاست و جالب است كه در اين شرايط مخالفان را به غرب‌زدگي متهم مي‌كند.

ايشان همين پريروز، در سفر به استان البرز گفت: «ما نمي‌خواهيم مانند كشورهاي غربي باشيم، اگر در ايران يك رفراندوم برگزار كنيم 99/99 درصد مردم مي‌گويند خير. چون آنها در همه چيز به بن‌بست رسيده‌اند... اين بحث 2 بچه كافيست يعني انقراض نسل. وقتي كه 70 سال بگذرد ميزان جمعيت پايين مي‌آيد...»

پرسش اين است كه رئيس جمهوري محترم كه يكسره غربي‌ها را به باد انتقاد مي‌گيرد و مخالفان نظريات خودش را غرب‌زده مي‌نامد، چرا براي اين كشور نسخه‌اي مي‌پيچد كه غربي‌ها براي خودشان پيچيده‌اند؟ نسخه‌اي كه آنها به خاطر رشد «منفي» جمعيت‌شان براي خود پيچيده‌اند را عيناً آوردن براي كشوري كه رشدش به گونه‌اي است كه جمعيتش طي 40 سال سه برابر خواهد شد و در پايتختش جا براي نفس كشيدن ـ و ايضاً هوا براي نفس كشيدن نيست ـ واقعاً چه توجيهي دارد؟

ما كه نه رشد جمعيت‌مان منفي است، نه آنقدر مهاجر خارجي داريم كه تركيب جمعيت‌مان به نفع خارجي‌ها شود، نه آنقدر شغل داريم كه به نيروي كار مازاد نيازمند باشيم بلكه درست برعكس،

رشد جمعيت‌مان بالاست به گونه‌‌اي كه سالانه بيش از يك ميليون نفر به مردممان اضافه مي‌شود، مهاجرپذير هم نيستيم، نرخ بيكاري‌مان هم بالاست و در يك كلام شرايطمان برعكس غرب است، چرا بايد نسخه غربي‌ها را عيناً براي خود بپيچيم؟!

اگر بپذيريم كه «غربزدگي يعني تقليد و تكرار رفتار غرب بدون توجه به شرايط زماني و مكاني و ويژگي‌هاي جامعه بومي» آيا تكرار رفتار و شعار غربي‌ها مصداق غرب‌زدگي است يا مخالفت با آن؟
Share/Save/Bookmark
نظرات بينندگان:   ۱ نظر انتشار يافته    ۰ نظر در صف انتشار    ۰ نظر غيرقايل انتشار
سعيد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۸۹-۱۰-۱۳ ۰۸:۲۴:۵۶
آقا بيكاري از سرو كولمون داره مي ره بالا (1827)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
در جامعه علایق و سلایق مختلف وجود دارد اشکالی ندارد، همه در کنار هم زندگی کنند
مهار تورم و رشد تولید
با اعلام آغاز اجرای برجام چه تحریم هایی برداشته شد
بیانیه توجیهی وزارت خارجه امریکا درباره توافق سیاسی با ایران
متن کامل بیانیه مشترک ایران و 1+5
ایران متعلق به همه ایرانیان است
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“