ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
9 May 2025, جمعه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ , ۱۱ ذو القعدة ۱۴۴۶
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
 
داخلی     آرشيو خبر     بين الملل
کد مطلب : 513
۰
توصيه مطلب 
در تغيير موضع جدید روسیه در مقابل ایران تردیدی وجود ندارد
چرخش جدید در سیاست خارجی روسیه که از قبل طراحی شده بود، اکنون به مرحله اجرا رسیده و شروع شده و آن نزدیکی به آمریکا و اتحادیه اروپا می باشد.
تاريخ انتشار: سه شنبه ۸ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۷:۳۳
در تغيير موضع جدید روسیه در مقابل ایران تردیدی وجود ندارد
تيترآنلاين - مواضع جدید روسیه مقابل ایران باعث تعجب مقامات و مسئولین جمهوری اسلامی ایران شده و سبب اظهارات ضد و نقیض در این مورد گشته است که نشانگر اختلاف‌نظر بین مقامات و مسئولین ایرانی است. به عنوان نمونه اظهارات آقای احمدی نژاد، رئیس جمهور محترم که آیا روسیه دوست ماست یا نه، در مقابل این موضع اظهارات نایب رئیس کمسیون روابط خارجی مجلس شورای اسلامی قابل ذکر است که می گوید این موضع روسیه تاکتیک و نه استراتژی است. برای بررسی دقیق موضع روسیه در مقابل ایران که اخیراً چرخش قابل ملاحظه‌ای کرده باید ابتدا به گذشته برگشت.

انتشار دکترین جدید سیاست خارجی روسیه در هفتاد صفحه که بخش‌هایی از آن در نشریات پروفیل و نیوزویک روسی آمده است، بررسی این اسناد محرمانه نشان می دهد که در دکترین سیاست خارجی روسیه که در سال 2008 منتشر شده‌، تغییرات اساسی صورت گرفته و به نیازهای روسیه در زمینه مدرن‌سازی اقتصادی و فن‌آوریهای علمی اشاره شده است.

همکاری با آمریکا، اتحادیه اروپا،
” در طول هیجده ماه گذشته روسیه و امریکا گام های بلندی برای رسیدن به تعریفی جدید از روابط دو کشور در جهت گسترش این روابط برداشتند. “
چین و هند از اولویت های سیاست خارجی روسیه است، روسیه از اصلاحات درساختار جهانی حمایت می کند، چون بازیگران جدیدی نظیر آلمان، اسرائیل، هند و ژاپن درصحنه بین الملل بوجودآمده اند." به این طریق می بینیم چرخش جدید در سیاست خارجی روسیه که از قبل طراحی شده بود، اکنون به مرحله اجرا رسیده و شروع شده و آن نزدیکی به آمریکا و اتحادیه اروپا می باشد. اگرچه دراین زمینه بین مقامات، مسئولین و حتی نظامیان روسی اختلاف نظروجود دارد. در این باره فارین پالیسی در شماره اخیر خود می‌نویسد: "در حال حاضر سناریوی جدیدی در روابط روسیه و امریکا در حال اجراست که شامل میزان گسترده‌ای از همکاری بین دولتهای واشنگتن ومسکو است،زیرا این احساس قویا درطرفین وجود دارد که منافع دو کشور در یک مسیر قرار گرفته است. 

به گزارش تيترآنلاين به نقل از ايراس، در همین رابطه رابرت گیبس سخنگوی کاخ سفید می گوید: "دولت اوباما تلاش کرده است، روابط با روسیه در جهت مقابله با چالش های مشترک باشد، در طول هیجده ماه گذشته روسیه و امریکا گام های بلندی برای رسیدن به تعریفی جدید از روابط دو کشور در جهت گسترش این روابط برداشتند. " معاون وزیر خارجه آمریکا، دانیل راسل نیز چندی پیش گفت: "واشنگتن از برخورد شدید وقاطعانه روسیه در برنامه هسته‌ای
” به اعتقاد نگارنده تغییر مواضع چین مقابل ایران نیز درسایه رایزنی‌های روسیه با این کشور بوده است و امریکا از طریق روسیه و نه مذاکرات مستقیم با چین موفق به این کار شده است. “
ایران احساس مسرت می کند." مشاور ارشد اوباما نیز در سفرش به مسکو در اوایل خرداد ماه گفت: " توافق روسیه در تحریم‌های جدید علیه ایران را بزرگترین دستاورد در روابط بین روسیه و امریکا است و مهم ترین دلیل این مسئله را تلاش‌های اوباما برای باز گردانیدن صحنه جدید در روابط با روسیه بعد از بوش پسر تلقی می کند."
 
به اعتقاد نگارنده تغییر مواضع چین مقابل ایران نیز درسایه رایزنی‌های روسیه با این کشور بوده است و امریکا از طریق روسیه و نه مذاکرات مستقیم با چین موفق به این کار شده است. سفر لاوروف به چین در چهاردهم خرداد ماه امسال و اعلام توافق چین در همراهی با روسیه در رأی علیه ایران در شورای امنیت نیز حاصل این سفر بود، در مقابل امتیازاتی که روسیه از امریکا دریافت می‌کند، هنوز بدقت نمی‌توان سخن گفت، ولی نکات زیر بطور مبهم مطرح است
1- صرفنظر کردن از بحث حقوق بشردر روسیه وبحران قفقاز
2- امضای توافق نامه درمورد کاهش سلاحهای تهاجمی
3- ورود روسیه به بازار ترکیه جهت ساخت نیروگاه به ارزش بیست میلیارد دلار و امضای بیست قرارداد که در سفر مدويديف به ترکیه صورت گرفت.
4- بررسی جهت ایجاد تأسیسات اتمی در سوریه
حال اینها جزء امتیازاتی است که آمریکا به روسیه داده است یا نه؟ و اینکه آیا فراتر از آن توافقات خاص دیگری صورت گرفته است یا نه ؟ با این حال در موضع جدید روسیه در مقابل ایران تردیدی وجود ندارد. 

نويسنده : محمد علی یزدانی مقدم
Share/Save/Bookmark
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
صدور قرار بازداشت برای ولادیمیر پوتین توسط دیوان کیفری بین‌المللی
میز پوتین؛ بازی قدرت یا پارانویا؟
داعش روزانه 1 میلیون دلار درآمد دارد
عقاب، خرس را به غار بازگرداند
پيشنهاد حذف روسيه از جام جهاني 2014 رد شد
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“