ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
2 July 2025, چهارشنبه ۱۱ تير ۱۴۰۴ , ۷ محرّم ۱۴۴۷
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
 
داخلی     آرشيو خبر     بهداشت و سلامت
کد مطلب : 1251
۰
توصيه مطلب 
قهوه خطر سکته مغزی را بالا می برد
شانس ابتلا به سکته مغزی در یک ساعت اول پس از صرف قهوه در افرادی که در طول روز یک فنجان یا کم تر قهوه می خورند 2 برابر سایرین است.
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۱۳ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۱۰:۳۶
قهوه خطر سکته مغزی را بالا می برد
تيترآنلاين - مطالعات اخیر حاکی از آن است که تا 2 ساعت پس از مصرف قهوه خطر بروز سکته مغزی تا حدود زیادی افزایش می یابد ولی این اثر بعد از گذشت 2 ساعت خود به خود کاهش می یابد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران ، به نقل از WebMD ، محققان دانشگاه Bari ایتالیا در مطالعات خود به این نتیجه رسیدند که خطر بروز سکته مغزی با مصرف قهوه افزایش می یابد و این خطر در میان افرادی که گهگاه قهوه می نوشند و یا روزی یک فنجان یا کم تر مصرف می کنند بیشتر است.

محققان حدود 390 نفر با سابقه سکته ایسکمی را مورد بررسی قرار دادند. این نوع سکته شایع ترین نوع سکته مغزی است که بر اثر انسداد جریان خون ورودی به مغز ایجاد می شود. در این تحقیق محققان عادات مصرف قهوه آنان را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که 78 درصد از آن ها طی سال های قبل قهوه مصرف می کردند.

نتایج به دست آمده نشان داد که شانس ابتلا به سکته مغزی در یک ساعت اول پس از صرف قهوه در افرادی که در طول روز یک فنجان یا کم تر قهوه می خورند 2 برابر سایرین است. ولی افرادی که مقدار قهوه بیشتری در طول روز مصرف می کنند در مقابل اثرات بلند مدت کافئین مقاومت پیدا کرده اند و کم تر با مشکل مواجه می شوند.

مصرف قهوه اثرات مخرب فیزیولوژیک داشته و باعث بالا رفتن فشار خون می گردد. در مقایسه با قهوه های بدون کافئین، قهوه هایی که سرشار از کافئین هستند به طور چشمگیری باعث سخت شدن دیواره عروق می شود. 

به گزارش بهداشت و سلامت تيترآنلاين، واکنش های متفاوت بدن در برابر کافئین ، به آستانه تحمل افراد بستگی دارد اما به طور کلی تأثیر آن ها را می توان چنین بیان کرد: 

1- فشار خون: کافئین ، فشار خون را افزایش می دهد. اگر کسی 250 میلی گرم قهوه مصرف کند، فشار خونش در یک ساعت ، 10 میلی متر بالا می رود. 

2- قلب: پس از مصرف قهوه، ضربان قلب کاهش می یابد اما پس از مدتی بر تعداد آن افزوده می شود و تا هنگامی که کافئین از بدن خارج نشده باشد به همان صورت باقی می ماند.
چنانچه میزان کافئین مصرفی ، بالا باشد نه فقط تپش قلب ایجاد می کند بلکه حالت ( fibrilation) یعنی حرکت نامنظم ماهیچه های قلب نیز پدید می آید که گاه ممکن است منجر به مرگ شود.
بر اساس آمارهای به دست آمده، نوشیدن بیش از 5 فنجان قهوه در روز ، احتمال سکته قلبی را افزایش می دهد. 

3- هورمون ها: کافئین بر تولید برخی از هورمون های بدن می افزاید، مانند : اپی نفرین( epinephrine) که منقبض کننده عروق است ، نوراپی نفرین ( norepinephrine) که بر میزان فشار خون می افزاید، رنین ( renin) که به علت کم خونی کلیه ها و بر اثر کاهش فشار نبض در سرخرگ کلیوی ، از کلیه ها ترشح می شود و پس از فعل و انفعالاتی ، باعث فشار خون می گردد و کاتکولامین ( catecholamine) که باعث تحریک اعصاب قلب شده و حرارت بدن را افزایش می دهد. 

4- معده: کافئین بر ترشح اسید معده و میزان پپسین ( pepsin) که نوعی آنزیم معدی است می افزاید.
5- خانم های باردار: اداره نظارت بر غذا و دارو در آمریکا ( fdr) در سال 1980 میلادی اعلام کرده است که کافئین باعث زایمان زودرس می شود و ممکن است در نوزدان ناراحتی ایجاد کند. 
اگر چه از آن تاریخ ، پژوهش ها و مطالعات بسیاری در این زمینه صورت گرفت اما تا کنون مشخص نشده است که چه مقدار کافئین می تواند عامل زایمان زودرس شود. 

6- مغز و اعصاب: تأثیر کافئین بر مغز و اعصاب، می تواند به پیدایش عوارض زیر منجر شود:
1- اضطراب2- هیجان 3- ناآرامی 4- فراموشی و افسردگی .
کسانی که گرفتار عارضه افسردگی هستند ، نباید بیش از یک گرم کافئین در روز مصرف کنند ؛ زیرا سبب شدت یافتن افسردگی آن ها می شود. 

7- خون: کافئین باعث می شود که مقدار قابل ملاحظه ای از سدیم و پتاسیم بدن از طریق کلیه ها دفع شود، همچنین مقدار مصرف قند را نیز کاهش می دهد که نتیجه آن ، افزایش قند خون خواهد بود.
از این رو به کسانی که مبتلا به بیماری قند ( دیابت) هستند توصیه می شود از مصرف مواد کافئین دار، اجتناب ورزند. کافئین ، جذب آهن را در روده ها کم می کند و لذا با توجه به نیاز ضروری بدن به آهن، که کار خون سازی را بر عهده دارد، توصیه می شود که از مصرف کافئین همراه با غذا و تا یک ساعت پس از آن، به طور جدی پرهیز شود. 

8- لاغری: کافئین میزان سوخت و ساز بدن را بالا می برد و در نتیجه مصرف کالری نیز افزایش پیدا می کند. برای مثال ، چنان چه کسی یک فنجان قهوه حاوی 100 میلی گرم کافئین بنوشد میزان متابولیسم بدن وی تا 4 درصد افزوده شده و درنتیجه باعث لاغری او می شود.
Share/Save/Bookmark
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
قد بلند بر افزایش خطر ابتلا به بیماری ها تاثیر دارد
۹۰ درصد زایمان‌ها در کشور همچنان به صورت سزارین انجام می‌شود
اگر یک کلیه دارید «ویتامین D» نخورید
دیوانگان و عاشقان سراغ پزشکی می‌روند‬!
کشورهای اطراف، سیب زمینی و پیاز ایران را به دلیل نیتریت بالا وارد نمی‌کنند
وضعیت ارایه خدمات دارویی در کشور مطلوب نیست
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“