تيترآنلاين - بازهم شهرداري چنارهاي طولاني ترين خيابان خاورميانه را قطع کرد - نسخه قابل چاپ

بازهم شهرداري چنارهاي طولاني ترين خيابان خاورميانه را قطع کرد

7 بهمن 1390 ساعت 21:59

وقتي اين سازمان آرمش را برگ چنار گذاشته است، باور اين مطلب سخت مي‌شود که چرا به تخريب درختان وليعصر مي پردازد؟


هفته پيش براي چندمين بار 4 چنار ديگر از بلندترين خيابان خاورميانه توسط شهرداري قطع شد. اين درحالي است که خيابان وليعصر در روزهاي نخست دي امسال در زمره ميراث معنوي ايران جاي گرفت. خيابان وليعصر در جهان به داشتن طولاني‌ترين خيابان با رجي از درختان چنار معروف است.
درختان وليعصر يکي يکي قطع مي شوند

به گزارش تيترآنلاين به نقل از خبرگزاري ميراث فرهنگي هفته پيش بار ديگر شهروندان تهراني شاهد قطع شدن 4 چنار ديگر در خيابان وليعصر شدند. اين در حالي است که اين خيابان ماه گذشته در فهرست ميراث ملي ايران ثبت شد و قطع درختان در اين خيابان به معني زير پا گذاشتن قوانين و ضوابط ميراث فرهنگي به شمار مي‌آيد. در اين شرايط حتي شهرداري تهران خواستار ثبت اين خيابان در فهرست ميراث معنوي جهان است.

درختان چنار خيابان وليعصر مدت‌هاست که شرايط مناسبي ندارند و بارها و بارها تعدادي از آن‌ها از سوي شهرداري قطع شده است. هفته پيش هم 4 درخت چنار در نزديکي پارک ساعي براي هميشه با تهراني‌ها وداع کردند.

هرچند تماس با مسئولان مربوطه در شهرداري گوياي اين است که اين درختان خشک شده بودند و مي‌توانستند براي افرادي که در اين مسير عبور و مرور مي‌کنند، خطرناک باشند اما سوال اينجاست که چه عواملي باعث خشک شدن درختان وليعصر شده است ؟ چرا اقدامي براي نجات چنارها که شريان هاي تنفسي پايتخت آلوده هستند، انجام نمي‌شود؟ که اين سوال‌ها هميشه بدون پاسخ باقي مي‌ماند.

« احمد محيط طباطبايي»، رييس ايکوم و يکي از مسئولاني که پيگيري ثبت خيابان وليعصر در فهرست ميراث ملي ايران در 8 سال گذشته بوده، پاسخ اين سوال را با دلايلي متقن مي‌گويد:« زماني که شهرداري اقدام به بازسازي و کف سازي خيابان هاي وليعصر بدون در نظر گرفتن شرايط چنارها مي‌کرد بايد مي‌دانست که روزي اين اتفاق صورت گرفت.»

به گفته او، کف سازي خيابان وليعصر با سيمان و بدون مشورت با کارشناسان محيط زيست و ميراث فرهنگي باعث شده است که آب به يقه و ريشه درخت ها نرسد و همين امر باعث خشک شدن آن‌ها شده است و اين مسئله به هيچ وجه قابل توجيه نيست.

اگرچه برخي از کارشناسان شهرداري مي‌گويد دليل استفاده از سيمان براي اين بود تا مانعي براي ازدياد موش‌ها در جوب‌هاي تهران شود اما طباطبايي نظر ديگري دارد و شاهد مي‌آورد که اکنون چند سال است که از کف سازي خيابان‌هاي وليعصر مي‌گذرد آيا موش‌ها کم شده اند؟ بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت که کف سازي‌ها ربطي به موش‌ها ندارد.

طباطبايي با اظهار تاسف از شرايط پيش آمده براي درختان وليعصر، تاکيد مي‌کند که در جهان اين درخت‌ها منحصر به فرد بوده و خياباني با مسافت 17 کيلومتر با رجي از چنار وجود ندارد. اين خيابان تنها يادگار چنارستان تهران است. با اين حال امروز به دليل بي مبالاتي‌ها شاهد خشک شدن اين چنارها هستيم.

او با يادآوري اين موضوع که حتي آرم شهرداري تهران «برگ چنار» است، بر اهميت درختان وليعصر تاکيد مي‌کند و مي‌گويد:« وقتي اين سازمان آرمش را برگ چنار گذاشته است، باور اين مطلب سخت مي‌شود که چرا به تخريب درختان وليعصر مي پردازد؟»

خيابان ولي‌عصر نام طولاني‌ترين خيابان شهر تهران و همچنين طولاني ترين خيابان خاور ميانه است که در سال‌هاي اول حکومت رضا شاه ساخته شد. طول آن 18.6 کيلومتر است که از ميدان راه‌آهن ( 1100 متر ارتفاع از سطح دريا ) تهران شروع و به ميدان تجريش ( 1600 متر ارتفاع از سطح دريا در منطقه شميرانات ختم مي‌شود. اين خيابان داراي پياده‌رو، جوي بزرگ آب و حدود يازده هزار چنار در دو طرف خود است. خيابان وليعصر از مراکز سنتي خريد تهران است و پارک‌هاي بزرگ ملت و ساعي در حاشيه اين خيابان قرار دارند.


کد مطلب: 4040

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.xexfuqeyysfzu.html?4040

تيترآنلاين
  http://titronline.ir