تيترآنلاين - پيشگيري از اسيدپاشي و انتقام‌جويي‌هاي خشن - نسخه قابل چاپ

پيشگيري از اسيدپاشي و انتقام‌جويي‌هاي خشن

اصغر عبداللهي*

27 مهر 1390 ساعت 16:23

توصيه ما به دختران دم بخت اين است كه هنگام «نه» گفتن به خواستگاران خود اين كار را به بزرگترها در موقع خواستگاري بسپارند. تا آنان جواب منطقي به خواستگار او بدهند


اگر حكم قصاص را عامل بازدارنده براي پيشگيري از جرم محسوب كنيم، اين قانون بعد از انقلاب نخستين‌بار براي خواستگار شكست خورده كه دستور پاشيدن اسيد را به صورت دو خواهر به نام‌هاي فائزه و فتانه داده بود با حكم دادگاه انقلاب و تأييد ديوان عالي كشور اجرا شد، چند سال بعد نيز شعبه 71 دادگاه كيفري استان تهران براي جواني به نام مجيد موحدي كه به صورت آمنه اسيد پاشيده بود حكم قصاص چشم در مقابل چشم را صادر كرد. البته آمنه، اين دختر شجاع و فداكار به خاطر روح بلند انساني و نشان دادن اوج بخشش از حق قانوني‌اش گذشت كه به راستي قابل ستايش و تقدير است. 

البته در ماده 272 قانون مجازات اسلامي آمده است: در قصاص عضو علاوه بر شرايط قصاص نفس مسائل ديگري نيز وجود دارد.
1- تساوي اعضا در سالم بودن
2- تساوي در اصلي بودن اعضا
3- تساوي در محل عضو مجروح يا مقطوع
4- قصاص موجب تلف جاني يا صدمه عضو ديگري نشود
5- قصاص بيش از اندازه جنايت صورت گرفته نباشد.تا مدت‌هاي بسياري قضات براساس بند 5 ماده 272 قانون مجازات اسلامي يعني قصاص عضو از اندازه جنايتي كه صورت گرفته بيشتر نباشد، براي احتياط حكم به قصاص عضو متهم نمي‌دادند بلكه قصاص را به ديه تبديل مي‌نمودند. استدلال قضات هم اين بود كه نمي‌توان به طور دقيق ميزان جبران و قصاص را در اسيدپاشي تعيين كرد و دقيقاً برابر آن اقدام به قصاص نمود. 

گفتني است، كسي كه اقدام به اسيدپاشي مي‌كند فاقد بينش منطقي نيست. او براي رسيدن به خواسته‌هاي نامشروع خود دست به جنايت و انتقامجويي مي‌زند چرا كه خود را مالك همه چيز مي‌داند. او تصور مي‌كند وقتي به كسي دلبستگي يكطرفه پيدا كرد بايد به او دست يابد.
به همين خاطر شنيدن كلمه «نه» از سوي فردي كه به او علاقه دارد برايش خيلي سخت و دشوار است. اين گونه افراد از نظر رواني دچار مشكلات روحي و روانپريشي هستند و نمي‌توانند زندگي خود و ديگران را اداره كنند. 

توصيه ما به دختران دم بخت اين است كه هنگام «نه» گفتن به خواستگاران خود اين كار را به بزرگترها در موقع خواستگاري بسپارند. تا آنان جواب منطقي به خواستگار او بدهند. نه اين كه فرد خواستگار را با خشم و عصبانيت از خود برانند. همچنين دختر خانم‌ها وقتي خواستگارشان را مناسب ازدواج نديدند او را به زندگي مشترك اميدوار نكنند و بلافاصله به دوستي احتمالي پايان دهند.مرحله بعدي براي پيشگيري از اتفاقات تلخ و ناگوار در صورت مشاهده فرد مزاحم اعلام موضوع به پليس و مراجع قضايي است.
٭ قاضي دادگستري


کد مطلب: 3366

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.metfuqetmsfzu.html?3366

تيترآنلاين
  http://titronline.ir