تيترآنلاين - آب رفتن متراژهای خانه در پی افزایش قیمت - نسخه قابل چاپ

رشد 245 درصدی اجاره بها در تهران طی 8 سال

آب رفتن متراژهای خانه در پی افزایش قیمت

13 تير 1392 ساعت 19:13

افزایش قیمت مسکن در سال گذشته تاثیر مستقیم بر اجاره بها گذاشت بطوریکه برخی از مالکان تا دو برابر نرخ اجاره بها را نسبت به سال گذشته گران کردند


روند قیمت مسکن و اجاره بها طی چند سال گذشته عرصه را بر خریداران و البته مستاجران تنگ کرده چرا که جهش نرخ ها و کاهش توان خرید موجب شده تا متراژهای درخواستی هر روز تقلیل پیدا کند. 

به گزارش پانا، براساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران از وضعیت قیمت مسکن، زمین و اجاره بهای واحد های مسکونی طی سال های 1384 تا نیمه نخست سال 91 بیشترین رشد در اجاره بهای واحدهای مسکونی اتفاق افتاده است. 

براساس آمار موجود اجاره یک واحد مسکونی 100 متری طی سال 84 ماهانه 149 هزار تومان بوده است، این رقم در نیمه نخست سال 91 به 528 هزار تومان افزایش یافته است.

رشد 245 درصدی اجاره بها در تهران طی 8 سال

در ادامه این گزارش ارقام مربوط به شهر تهران درج شده است و نشان می دهد متوسط اجاره بهای یک واحد مسکونی 100 متری در شهر تهران در پاییز ماهه نخست سال 91 به یک میلیون و 590 هزار تومان رسیده درحالی که در پاییز سال 84 این رقم در تهران 357 هزار تومان بوده که گویای رشد 345 درصدی اجاره بها در کلان شهر تهران طی دوران فعالیت دولت های محمود احمدی نژاد است.

در این میان قیمت هرمتر مربع واحد مسکونی در 8 سال گذشته از متوسط 306 هزار تومان به 980 هزار تومان افزایش یافته است و در شهر تهران این رقم در نیمه نخست سال 91 معادل 3میلیون 282 هزار تومان است که نسبت به پاییز سال 84 معادل 136 درصد رشد داشته که نشان می دهد در حالی که در شهر تهران شاهد رشد شدید اجاره بها هستیم قیمت مسکن نسبت به کل کشور پایین تر بوده است.

افزایش 40 درصدی اجاره بها طی چند ماه

طی چند ماه گذشته و پس از افزایش بهای مسکن، اجاره بها هم افزایش یافت بطوری که به گفته مشاوران املاک در حال حاضر اجاره بها 40 درصد گران تر از سال گذشته شده و مستاجران با مشکلات زیادی برای یافتن خانه مناسب روبرو هستند.

افزایش قیمت مسکن در سال گذشته تاثیر مستقیم بر اجاره بها گذاشت بطوریکه برخی از مالکان تا دو برابر نرخ اجاره بها را نسبت به سال گذشته گران کردند.

از سوی دیگر طرح های وزیر راه و شهرسازی برای کنترل اجاره بها هم نتوانست قیمت ها را کنترل کند و حتی حضور سازمان تعزیرات در بنگاه های املاک تاثیر زیادی را بر نرخ ها نداشت و مالکان با قیمت های بالا، آپارتمان های خود را اجاره می دهند.

اگرچه بازار مسکن در دو دولت های محمود احمدی نژاد با شرایط متفاوتی روبه رو شد اما سعی کرد با ساخت و ساز مسکن مهر بخشی از افزایش قیمت ها و نیاز متقاضیان را پوشش دهد اما جانمایی های نادرست، عدم تامین زیرساخت ها و نابسامانی بازار خرید و فروش آن، موجب شد که تاثیر زیادی را بر قیمت های بازار مسکن نداشته باشد.

به طور حتم یکی از چالش های پیشروی دولت تدبیر و امید بازگرداندن امید به مستاجران برای خرید خانه و اجاره کردن مسکن مناسب است.

البته حسن روحانی در نخستین نشست خبری خود هم بر این امر تاکید کرد که تکمیل واحدهای مسکن مهر و تامین زیرساخت های آن، مورد توجه قرار می گیرد و اولویت بر تکمیل واحدهای نیمه ساخته است، اما تا زمان روی کار آمدن دولت یازدهم و وضع برنامه ها و سیاست های جدید باید منتظر بود که البته فعالان این بازار نیز بر این نکته تاکید می کنند.


کد مطلب: 5896

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.heifuqeomsfzu.html?5896

تيترآنلاين
  http://titronline.ir