تيترآنلاين - درمان رایگان مردم، وعده ای که فراموش شد - نسخه قابل چاپ

درخواست وزیر بهداشت برای افزایش 25 درصدی تعرفه‌ها

درمان رایگان مردم، وعده ای که فراموش شد

حمایت , 8 تير 1391 ساعت 13:14

وعده‌ها زود فراموش می‌شوند و وعده بزرگان حوزه بهداشت، زودتر از همه. این بار، وزیر بهداشت از دولت درخواست کرده است در جلسه شورای عالی بیمه دست کم با افزایش 25 درصدی تعرفه‌ها موافقت کند.


وعده‌ها زود فراموش می‌شوند و وعده بزرگان حوزه بهداشت، زودتر از همه. این بار، وزیر بهداشت از دولت درخواست کرده است در جلسه شورای عالی بیمه دست کم با افزایش 25 درصدی تعرفه‌ها موافقت کند. این در حالی است که دکتر مرضیه وحید دستجردی پیش از این گفته بود وی و مجموعه‌ی تحت امرش در وزارت بهداشت، برنامه ریزی کرده‌اند تا درمان برای مردم رایگان تمام شود.
با این احوال، افزایش حداقل 25 درصدی تعرفه های درمانی، باعث افزایش سهم مردم از پرداخت هزینه های درمان و به بیان دیگر، افتادن تعداد بیشتری از مردم بیمار در وادی فقر مطلق می‌شود.
شاید به دلیل همین درخواست عجیب وزیر بهداشت از دولت است که گروه های صنفی پزشکی از وزیر بهداشت خواسته‌اند وعده خود درباره درمان رایگان مردم را فراموش نکند. در همین راستا یک عضو شورای عالی نظام پزشکی اعلام کرده وزارت بهداشت باید به وعده خدمات رایگان خود عمل کند.
داریوش طاهرخانی ضمن نقد روند تعرفه گذاری خدمات درمانی می‌گوید: «وزارت بهداشت به آنچه گفته بود عمل کند و به گونه ای برنامه ریزی داشته باشد تا در سال 91 افرادی که از طریق نظام ارجاع به بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی مراجعه می‌کنند خدمات رایگان دریافت کنند.»

تعرفه‌ها کم باشد، مردم می‌دهند، زیاد باشد هم مردم می‌دهند!
با وجود این درخواست‌ها، وزیر بهداشت دیروز در اعلام نظر قابل توجهی گفت اگر تعرفه‌ها کمتر از 25 درصد افزایش یابد، مردم باید آن را بپردازند. دکتر دستجردی گفته: اگر نرخ تعرفه‌ها از ۲۵ درصد کمتر باشد هزینه‌ها از جیب مردم برداشته مي‌شود. این اظهار نظر تعجب برانگیز در مورد تعیین نرخ تعرفه‌های خدمات پزشکی منتشر شده. این مقام مسئول هرگز روشن نکرده وزارت بهداشت به جای مبارزه با پدیده زیرمیزی و دریافت وجوه غیرقانونی برخی پزشکان از بیماران، چرا اعلام می‌کند اگر تعرفه‌ها رشد اندکی داشته باشند، مردم متضرر خواهند شد. این مقام مسئول در تشریح پیشنهاد نرخ گذاری خود گفته است: نظر وزارت بهداشت‌‌ همان افزایش ۲۵ درصدی تعرفه‌های خدمات پزشکی است اما متاسفانه هنوز نرخ تعرفه‌ها تعیین نشده است. به گفته وی اگر تعرفه‌های پزشکی را افزایش ندهیم مردم به مشکل بر می‌خورند. هنوز مبنای علمی این سخنان از سوی کسی که به عنوان بالاترین مرجع نظارت بر مسایل درمانی است، اعلام نشده و مشخص نیست چرا در بین دعوای وزارت بهداشت، وزارت رفاه و بیمه‌ها، پای بیماران به میان کشیده می‌شود. 

بیمارانی که به گفته وزیر بهداشت در صورتی که قانون هدفمندی یارانه‌ها همچنان نصفه و نیمه اجرا شود، سالانه یک و نیم میلیون نفرشان به زیر خط فقر مطلق سقوط خواهند کرد.
با وجود این ابهامات، وزیر بهداشت در واکنش به اظهارات اخیر معاون رفاه اجتماعی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی مبنی براین که بیمه‌ها توان افزایش ۲۵ درصدی تعرفه‌ها را ندارند، باز هم توصیه‌ می‌کند:‌‌ همان طور که مابه دنبال افزایش بودجه‌ها هستیم آن‌ها هم بروند بودجه‌هایشان را افزایش دهند.
این سخن از این جهت تامل برانگیز است که بیشترین منبع بودجه بیمه‌ها، حق بیمه بیمه گزاران است که از سوی مردم پرداخت می‌شود. به بیان دیگر، وزیر بهداشت با این توصیه خود، به دولت می‌گوید باید پول بیشتری بابت حق بیمه درمانی از اقشار مختلف مردم دریافت کند. این استدلال یعنی فشار بیشتر به مردم و بیماران.
وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت بهداشت تعرفه پایین‌تر از ۲۵ درصد را قبول خواهد کرد یانه؟، توضیح می‌دهد: شما میزان تورم را در نظر بگیرید که چقدر است درحالی‌که تورم بهداشت و درمان از آن هم بیشتر است. قرار بود سال گذشته فاصله‌ی بین نظر وزارت بهداشت مبنی برافزایش ۲۳ درصدی تعرفه‌ها را با تعرفه ابلاغ شده پر کنند که این کار را نکردند. وزیربهداشت با تاکید براین که کسری‌های انباشته شده‌ای از سال‌های مختلف داریم که تمام آن‌ها بر دوش مردم تلمبار مي‌شود می‌افزاید: اگر اوضاع به همين شكل باشد و تغييري نكند مردم باید هزینه‌ها را از جیب بپردازند که این خلاف مصوبات برنامه پنجم توسعه است.این تهدید، بار دیگر، برخی از اعضای شورای عالی نظام پزشکی را مجبور به واکنش کرده است. 

به گفته دکتر طاهرخانی جامعه پزشکی خواهان قطع رابطه مالی بین پزشک و بیمار است، ولی متولیان نظام سلامت باید به گونه ای برنامه ریزی کنند تا چرخه اقتصادی زندگی صاحبان حرفه های پزشکی آنان را مجبور نکند به مشاغلی غیر از زمینه تحصیلی خود روی آورند. این پزشک متخصص، پیشنهاد قابل اجرایی را به وزارت بهداشت، ارائه می‌کند: «همان طور که مجلس به تعهد خود عمل کرد و 6 هزار میلیارد تومان به بودجه حوزه سلامت افزود، وزارت بهداشت هم به آنچه گفته بود عمل کند و به گونه ای برنامه ریزی داشته باشد تا در سال 91 افرادی که از طریق نظام ارجاع به بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی مراجعه می‌کنند خدمات رایگان دریافت کنند و افرادی که خارج از نظام ارجاع به این بیمارستان‌ها می‌روند فرانشیز حداقلی را که عنوان شده پرداخت کنند.
اگر این موضوع عملیاتی شود قطعا تحول عظیمی را در نظام سلامت کشور شاهد خواهیم بود.»با وجود این اظهار نظرها به نظر می‌رسد وزارت بهداشت در بلاتکلیفی درمان مردم و هزینه های بیمارستانی درمانده است. در این صورت، فقط، این مردمند که پاسخگوی هزینه های افزایش یافته در حوزه درمان می‌شوند.


کد مطلب: 4879

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.aexfuqeohsfzu.html?4879

تيترآنلاين
  http://titronline.ir