تيترآنلاين - آستيگماتيسم بيماري نيست - نسخه قابل چاپ

آستيگماتيسم بيماري نيست

26 آذر 1389 ساعت 10:37

مترجم : آرش ميري خاني


تيترآنلاين - ناهمخواني بينايي يا همان آستيگماتيسم، يک بيماري شايع چشمي است که محدوده سني خاصي را هدف قرار نمي‌دهد و هر کسي و در هر سني ممکن است به اين بيماري مبتلا شود.

برعکس باور غلط همگان كه اين نارسايي چشمي را لاعلاج مي‌پندارند، بايد گفت که آستيگماتيسم به راحتي با عينک يا لنز قابل اصلاح است و پس از ثابت شدن شمارة چشم انجام عمل جراحي مي‌تواند به بهبودي کامل منجر شود.

آستيگماتيسم به علت خميدگي نامعمول قرنيه چشم بروز مي‌کند. پزشکان از اين نارسايي با عنوان عيب انکساري چشم نيز ياد مي‌کنند.

جالب است بدانيد که ناهمخواني بينايي تقريباً براي همه با اندک شدت ـ ضعفي بروز مي‌کند و براي کساني که ناهمخواني چشمي بالايي دارند، درمان به وسيله عينک يا لنز تجويز مي‌شود. چشم هرفرد به صورت عادي کُروي است.

در شرايط معمول هنگامي که نور وارد چشم مي‌شود، به صورت صاف منکسر مي‌شود و يک ديد کامل و بي‌عيب را مهيا مي‌سازد. عموماً چشم افراد مبتلا به آستيگماتيسم شبيه به پشت يک قاشق مي‌شود.

هنگامي که نور وارد چشم اين افراد مي‌شود به چند جهت انكسار مي‌يابد و اين موضوع موجب مي‌شود که تمرکز چشم بر روي سوژه از بين برود.

افراد مبتلا به آستيگماتيسم عموماً اشياي دور را به صورت تار و پُرچين و چروک مي‌بينند. اکنون اين سئوال مطرح مي‌شود که چه چيز موجب بروز ناهمخواني بينايي مي‌شود؟ آستيگماتيسم مي‌تواند به صورت ارثي هنگام تولد در وجود نوزاد وجود داشته باشد.

از سويي فشار بيش از حد پلک‌ها و عضلات چشمي بر قرنيه و همچنين کار با برخي وسايل مثل کامپيوتر و حتي نوشتن نيز موجبات بروز اين ناهنجاري بينايي را فراهم مي‌آورد.

بسيار مهم است که اين عارضه بينايي به سرعت تشخيص داده شود. در افرادي که نمي‌دانند دچار ناهمخواني بينايي هستند، عموماً سر درد، خستگي، اشک و ديد تار و بر هم بروز ميکند.

اگرچه تمامي اين نشانه لزوماً ثابت نمي‌کند که آستيگماتيسم در فرد ظهور و بروز کرده است، اما مي‌طلبد که شخص مشکوک به اين عارضه براي معاينات تکميلي به چشم پزشک مراجعه کند.

عارضه‌هاي چشمي در حال حاضر به راحتي قابل تشخيص هستند و فرد مبتلا مي‌تواند با يک بار مراجعه به چشم پزشک و انجام معاينات متوجه بروز آستيگماتيسم، دوربيني و نزديک‌بيني چشم خود شود.

نبايد اين نکته را نيز از نظر دور داشت که تشخيص داده نشدن به موقع آستيگماتيسم در کودکان مي‌تواند صدمات بعضاً جبران‌ناپذيري را به دنبال داشته باشد.

در بسياري از موارد، کودکان مبتلا به ناهمخواني بينايي پس از گذشت مدتي کوتاه به تنبلي چشم مبتلا مي‌شوند که اين موضوع مي‌تواند آينده آنها را تحت‌الشعاع قرار دهد.

از آنجايي که ناهمخواني بينايي به آرامي افزايش مي‌يابد، لازم است هنگامي که احساس اختلال در بينايي کرديد، بلافاصله به چشم‌پزشک مراجعه کنيد و چشمان خود را مورد معاينه قرار دهيد. حال اگر ما دچار ناهمخواني بينايي بوديم چه کار بايد بکنيم؟ بيشتر درجات آستيگماتيسم با استفاده درست از عينک يا لنز قابل اصلاح است.

در افرادي که دچار درجه بسيار پائين آستيگماتيسم هستند، لنزهاي اصلاح‌کننده، به هيچ عنوان نياز نيست و در مواردي که درجه ناهمخواني بينايي متوسط و شديد است استفاده از عينک يا لنز تجويز مي‌شود.

براي درمان آستيگماتيسم لنزهاي ويژه‌اي که از آنها با عنوان لنزهاي هلالي‌شکل ياد مي‌شود، مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

اين لنزها در مقايسه با لنزهاي معمولي از خميدگي بيشتري برخوردارند و مي‌توانند انکسار نور در يک جهت را بهتر انجام دهند.

در حال حاضر و با پيشرفت علم، پزشکان روش جديدي را ابداع کرده‌اند که از طريق آن به راحتي مي‌توانند شکل قرنيه را تغيير دهند.

اين کار با عمل جراحي به وسيلة اشعه ليزر انجام مي‌گيرد. البته هنوز پزشکان اين روش را به صورت صددرصد، تأييد نکرده‌اند.

همان طور که پيشتر هم اشاره شد، عارضه آستيگماتيسم امري شايع است که به آساني درمان مي‌شود. يگانه موردي که مي‌تواند باعث نگراني شود، بروز ناهمخواني بينايي در کودکان است.

اکنون بسياري از کشورها انجام معاينات چشمي بر روي کودکان را قبل از ورود به مدرسه اجباري کرده

و از اين طريق تا حد زيادي جلوي بروز تنبلي چشم را گرفته‌اند.

در پايان باز هم بايد گفت که آستيگماتيسم يک بيماري نيست.


کد مطلب: 1501

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.uazct1awzbc2t.html?1501

تيترآنلاين
  http://titronline.ir