تيترآنلاين - صفار هرندي: عالم سياست، عالم خدعه و فريب است - نسخه قابل چاپ

صفار هرندي: عالم سياست، عالم خدعه و فريب است

ايسنا , 3 دی 1389 ساعت 21:30

بعضي‌ها خيال مي‌كنند كه اين تهديد‌ها و فشارها محصول عملكرد مسوولان است، در حالي كه هيچ ربطي به عملكرد مسوولان ندارد


تيترآنلاين - محمدحسين صفارهرندي در نشستي با عنوان «انقلاب اسلامي، چالش‌ها و فرصت‌ها» در دانشگاه آزاد اسلامي مشهد در بخش هايي از سخنان خود گفت:

در قبل از انقلاب تصميمات مهم درباره كشور ما در كشورهاي ديگر گرفته مي‌شد، اما امروز تمام تصميمات در تهران و توسط خود ما گرفته مي‌شود، هر چند كه بعضي از اين تصميم‌ها غلط باشد اما محصول فهم و درك درون كشور است.  

صفار هرندي گفت: بحث آزادي همواره در كشور ما بحثي چالش‌برانگيز بوده در همان دانشگاه‌هاي قبل از انقلاب دانشجويان حق سياست‌ورزي نداشتند و تنها مي‌توانستند با صحبت‌هاي درگوشي درباره مسائل كشور خود اظهار نظر کنند و تنها مكاني كه براي اين كار محيط مناسبي داشت مسجد بود. دانشگاه‌ها در آن زمان آن قدر تحت سيطره و كنترل دولت بود كه تشكيل جلساتي مانند آن‌چه ما اکنون در آن نشسته‌ايم اصلا امكان‌پذير نبود .

وي ادامه داد: امروز ما در تمامي عرصه‌ها آزادي را مي‌بينيم؛ مردم ما در انتخاب مسوولان كشور خود از رييس‌جمهورگرفته تا اعضاي شوراي شهر آزاد هستند و ما مي‌دانيم اين آزادي تا حدي است كه گروه‌هاي مختلف در زمان‌هاي مختلف مديريت كشور را در دست مي‌گيرند و حتي ديده‌ايم گروهي كه به عنوان مخالف از آن‌ها ياد مي‌شد زماني اختيار مجلس را در دست مي‌گيرند و اين حرف دشمنان ما كه مي‌گويند اصلي‌ترين و جدي‌ترين دموكراسي خاورميانه در ايران است، حرف درستي است.

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به تحريم‌هاي ايران در طول دوران پس از انقلاب اسلامي خاطرنشان كرد: بعضي‌ها خيال مي‌كنند كه اين تهديد‌ها و فشارها محصول عملكرد مسوولان است، در حالي كه هيچ ربطي به عملكرد مسوولان ندارد، بلكه اين ماهيت انقلاب اسلامي بوده است كه دشمنان ما را به چالش كشيده است، اما هنگامي كه شرايط را با 6 سال قبل مقايسه مي‌كنيم، در همين مساله هسته‌يي نتيجه چه شده بود، ما به دليل ضعف نفس مسوولان‌مان پذيرفتيم كه تمام تاسيسات هسته‌يي خود را مهر و موم كنيم و دانشمندان خود را بيكار كرديم و در آن شرايط عملا دانش هسته‌يي ما عقيم شده بود، در آن زمان هم تهديدها و چالش‌ها بود و حتي ما را به حمله نظامي تهديد كردند ولي عين همان تهديدها در سال‌هاي اخير نيز بود و با ناديده گرفتن آن‌ها، اكنون توانسته‌ايم پروژه هسته‌يي را دنبال كرده و دشمن را وادار كرديم كه آن را به رسميت بشناسد.

وي ادامه داد: اما امروز آرامش جامعه بيشتر از سال 82 و آن زمان است كه ما در مقابل تهديدها كوتاه مي‌آمديم،‌ اين تهديدها در آن زمان به قدري موثر بود كه بازار كشور را بهم ريخت. در سال 82 كل بازار تهران تعطيل شد و تجار مي‌گفتند كه معلوم نيست چه زماني آمريكا به ما حمله مي‌كند پس ما به چه اطميناني معاملات خود را انجام دهيم، در حالي كه دشمن تنها از لفظ حمله استفاده كرده بود اما امروز دشمن تحريم‌هايش را عملياتي كرده است ولي زندگي عادي مردم در جريان است، در ضمن در اوج اين تهديدها ما سراغ يك پروژه بزرگ انقلاب اقتصادي نيز رفته‌ايم و هيجان بزرگ فتنه سال قبل را هم پشت سر گذرانده‌ايم.

وي خطاب به دانشجويان گفت: چه كسي گفته كه ما مشكل نداريم، ما نمي‌توانيم صرف اين‌كه ممكن است مشكل پيش بيايد،‌ آرامش قبرستاني پيشه كنيم و به اين فكر بيافتيم كه مبادا بزرگان عصباني شوند. شرايط امروز به گونه‌اي شده است كه حتي شركت‌هاي آمريكايي به ما پيشنهاد مي‌دهند كه ما حاضريم به شما كالا بدهيم و راه دور زدن دولت خود را نيز به ما مي‌گويند و اين کار آن‎ها، تحقير دولت خود است. 

معاون فرهنگي سپاه خاطرنشان كرد: ممكن بود كه اگر مسوولان بزدل و ترسو در راس كشور بودند با هر تنش بدن ما به لرزه بيافتد و امتياز بدهيم، اين اشتباهي بود كه بعضي‌ها انجام دادند عالم سياست، عالم خدعه و فريب است و در جنگ حلوا پخش نمي‌كنند. زمامداران ساده‌لوحي كه فكر كردند با وعده‌هاي آمريكا مشکلات‌شان حل مي‌شود، فريب خوردند. 

دانشجويي با نقد صحبت‌هاي صفارهرندي مبني بر وجود آزادي پرسيد: آزادي بيان اكنون در جلسه موجود است، اما ممكن است پس از جلسه چنين آزادي نداشته باشم. تعدادي روزنامه‌نگاران بازداشت و تعدادي روزنامه توقيف شده‌اند و برخي دانشجويان در حالت تعليق هستند. 

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: نگامي كه بحث از آزادي مي‌شود بايد ابتدا اين سوال را پرسيد كه آيا معتقد به آزادي مطلق و بدون حد هستيم يا آزادي با چارچوب مشخص كه به نظر ما اين چارچوب تنها قانون است اين هم از زيبايي‌هاي قانون ماست كه افراد در قانون تفاوتي با يكديگر ندارند و حتي مي‌بينيم مهدي هاشمي رفسنجاني كه اكنون از كشور فراري است، مي‌تواند مديرمسوول يك روزنامه را به دادگاه بكشد، در حالي كه خودش جرات آمدن به ايران را به دليل ليست بلند بالاي جرايمش ندارد . به ياد دارم كه دو سال قبل يكي از مطبوعات اصلاح‌طلب مقاله‌اي چاپ كرده بود كه موضوع آن مصاحبه تلويزيوني شب گذشته رييس‌جمهور بود، در حالي كه شب قبل از چاپ اين مطلب اصلا مصاحبه‌اي انجام نشده بود. آيا اين كار مسخره كردن آزادي نيست؟

وي درباره لغو مجوز فعاليت دو حزب اصلاح‌طلب نيز تصريح كرد: اگر حزبي كه مجاز به فعاليت سياسي است، نيروهاي خودش را بسيج كند در خيابان‌ها و از آن‌ها بخواهد خيابان را ترك نكنيد كه ما مي‌خواهيم سياست فشار از پايين و چانه‌زني از بالا داشته باشيم و شما بايد خيابان را آشفته نگه داريد تا نمايندگان ما بروند و باج بگيرند، اين كار آن‌ها يك اقدام امنيتي نيست؟ حاصل اين کار آن‌ها مي‌شود حمله به يك مركز نظامي و اسلحه‌خانه و در آن مركز يك فرد نظامي كه حكم و وظيفه‌اش ايجاب مي‌كند، سلاحش را ناموس خود دانسته و از آن دفاع كند، مجبور مي‌شود به روي مردم آتش بگشايد و در اين حادثه چند نفر كشته شدند و فاجعه‌اي به بار آمد. اين فاجعه را همان حزب‌هايي به وجود آوردند كه از مرزهاي مشخص شده خارج شدند و بايد پاي كارشان بايستند.

وي همچنين در پاسخ درباره خاورميانه مدنظرش گفت: ما كه نمي‌توانيم خودمان را از اين منطقه بكنيم و به منطقه ديگري ببريم، شرايط واقعي منطقه ما همين است، اين قرن،‌ قرن آسياست و اگر افغانستان و عراق در حال درجا زدن و عقب ماندن هستند به خاطر اين است كه خودشان اجازه تصميم‌گيري ندارند و ديگران در آن جا دخالت مي‌كنند، اما به زودي همان كابوس هانتينگتون به وقوع مي‌پيوندد كه گفته بود به زودي جنگ تمدن‌ها به وقوع مي‌پيوندد و بزرگ‌ترين چالش ما با جهان اسلام خواهد بود.


کد مطلب: 1565

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.qazct1awwbc2t.html?1565

تيترآنلاين
  http://titronline.ir