تيترآنلاين - بازار سکه و ارز را چه کسی مدیریت کرد ؛ دلالان یا بانک مرکزی - نسخه قابل چاپ

بازار سکه و ارز را چه کسی مدیریت کرد ؛ دلالان یا بانک مرکزی

25 اسفند 1390 ساعت 8:48

رییس کل بانک مرکزی ذکر یکی دیگر از عملکردهای خود را فراموش کرده است و آن کسب رکورد اختلاس در شبکه بانکی در دوره ریاست وی است


در حالی محمود بهمنی عملکرد بانک مرکزی را در سال 90 مثبت ارزیابی کرده است که از دید وی بازار سکه، ارز و ساماندهی بانکها و تعاونی ها به خوبی انجام شده است.

به گزارش پانا، محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی چندی پیش با انتشار پیام نوروزی خود برای سال 91 اشاره ای نیز به عملکرد سازمان مطبوع خود داشته و این چنین می گوید: "خرسندیم که در سایه عنایت الهی و ذیل رهمنودهای داهیانه مقام عظمای ولایت با حرکتی جهادگونه در عرصه اقتصادی کشور همگام با شعار "ما می توانیم" و سایر سیاست ها و رودیکردهای علمی و اقتصادی دولت خدمتگزار توانستیم گام بلندی در جهت تحقق اهداف اقتصادی برداشته و به اهدافی چون اجرای سیاست های پولی و بانکی مناسب، کنترل نسبی نرخ تورم، کنترل بازار ارز و طلا، پیش بینی اجرای طرح رفرم پولی، تقویت نظارت بر شبکه بانکی و ادامه روند ساماندهی موسسات اعتباری غیربانکی جامه عمل بپوشانیم."

اما رییس کل بانک مرکزی نگفته است که معیارش برای موفق خواندن نهاد مطبوع چیست؟ از یک سو تورمی که ایشان در ابتدای سال حداکثر 17 درصد پیش بینی می کردند به گفته بانک مرکزی در دی ماه از 21 درصد عبور کرد و از سوی دیگر بازار سکه و ارز را دلالان مدیریت کردند نه بانک مرکزی.

اینکه نقش دلالان را در مدیریت بازار ارز کمرنگ ببینیم جفای به این قشر است چرا که مهمترین نقش بانک مرکزی در یک سال گذشته به خصوص در بازار ارز طرح شعارهایی برای افزایش ریسک بازار و به دنبال آن بیشتر شدن نوسان فیمتی بود؛ حال اینکه وجود نوسان در قیمت ها نه تنها به ضرر دلالان نبود بلکه دلیل حضور آنها در بازار همین نوسانها است؛ واضح تر بگویم بانک مرکزی با ایجاد نوسان در قیمت ها عامل ادامه حیات سفته بازان می شد.

"پیش بینی اجرای طرح رفورم پولی" که یکی از دستاوردهای سال 90 اعلام شده نیز کار چندان بزرگی نیست چرا که با اینکار رییس کل بانک مرکزی تنها هدف سرپوش گذاشتن بر بی ارزش شدن ریال را دارد چرا که در دوره ریاست وی تورم های بیش از 20 درصدی در اقتصاد باعث سقوط ریال شد و اکنون به دنبال احیای پولی است که خود نابود کرده است.

"ساماندهی شبکه بانکی و موسسات اعتباری غیر بانکی" یکی دیگر از برنامه های موفق بانک مرکزی است که محمود بهمنی به آن می بالد اما رییس کل بانک مرکزی در این بین اشاره ای به تعطیل شدن موسساتی امسال بهمن ایثار و سرگردان شدن مشتریان آنها نکرده است؛ علاوه بر آن بهمنی از موسساتی که در طول یکسال گذشته به دستورات وی بی اعتنایی کرده اند و سودهای کلان برای پرداخت وام از مشتریان گرفته اند سخنی به میان نیاورده است.

رییس کل بانک مرکزی ذکر یکی دیگر از عملکردهای خود را فراموش کرده است و آن کسب رکورد اختلاس در شبکه بانکی در دوره ریاست وی است. 

اینها دستاورهای اصلی بانک مرکزی است که ای کاش ریاست محترم بانک مرکزی به جای آنهمه تشکر از خود و نهاد زیر مجموعه بخشی از پیام خود را نیز به عذر خواهی بابت این مشکلات می پرداخت.


کد مطلب: 4337

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.pa5ct1apybc2t.html?4337

تيترآنلاين
  http://titronline.ir