تيترآنلاين - عرضه کتاب‌های الکترونیکی از سوی 500 ناشر بزرگ بین‌المللی - نسخه قابل چاپ

عرضه کتاب‌های الکترونیکی از سوی 500 ناشر بزرگ بین‌المللی

12 ارديبهشت 1391 ساعت 22:19

نخستین بار در بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، دولتی و صنعتی مي‌توانند 75 هزار عنوان کتاب الکترونیکی را مشترک شوند.


نخستین بار در بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، دولتی و صنعتی مي‌توانند 75 هزار عنوان کتاب الکترونیکی را مشترک شوند.

به گزارش ایبنا، عضو هیات‌مدیره شرکت مهندسی رز سیستم، با اعلام این خبر گفت: مجموعه ACC يا Academic Complete Collection شامل کتاب‌های 500 ناشر معتبر بین‌المللی از جمله 120 ناشر بزرگ دانشگاهی است و سالانه بیش از چهار هزار عنوان کتاب جدید به این مجموعه اضافه می‌شود. هم‌اکنون بیش از 19میلیون کاربر به این مجموعه کتاب در دانشگاه‌های معتبر دنیا دسترسی دارند.

حمیدرضا صنیعی، درباره خدمات مختلف این شرکت گفت: دانشگاه‌ها همچنین قادرند عناوین موردنظر و مطلوب خود را از مجموعه‌ مکمل کتاب‌های آکادمیك APC يا (Academic Purchase Collection) انتخاب كنند و به خرید خود بیفزایند. این مجموعه شامل 300 هزار عنوان کتاب الکترونیکی است که بیش از 90 درصد کتاب‌های جدید و معتبر آکادمیک دنیا را پوشش می‌دهد.

صنیعی افزود: کاربران، امکان جست‌وجو در متن کامل کتاب‌ها، تورق و مطالعه آن‌‌ها و نیز چاپ و ذخیره صفحات، فصل‌ها یا کل کتاب روي رايانه یا تبلت را دارند. استفاده از کتاب‌‌های فوق از طریق درگاه کتابخانه دیجیتال پلاس نیز از دیگر امکانات این مجموعه است.

وی رویکرد دانشگاه‌های ایران به خرید کتاب‌های الکترونیکی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: کتابخانه دیجیتال پلاس به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و تخصصی کمک می‌کند با استفاده از فناوری‌هایی چون شناسایی واحد، تورق پیشرفته، اکتشاف یکپارچه، پیوند و گزارش‌گیری از منابع الکترونیکی بهترین بهره را ببرند.

به گفته صنیعی، این کتابخانه‌ها در بازار جهانی جای خود را باز کرده‌اند. او درباره میزان استقبال از این موضوع، توضیح داد: مطالعات نشان می‌دهند که دسترسی به کتاب‌های الکترونیکی بالاترین رشد را در صنعت نشر داشته و اكنون کتابخانه‌های آکادمیک دنیا در کنار بانک‌های اطلاعاتی و ژورنال‌های الکترونیکی اقدام به خرید یا اشتراک کتاب‌های الکترونیکی نیز كرده‌ و همچنین تعداد کتابخانه‌هایی که از بودجه چاپی خود کاسته و به فرمت الکترونیکی رو می‌آورند، رو به افزايش‌‌‌‌‌‌اند. این در حالی است که بسیاری از ناشران بزرگ دنیا، برنامه مدون پنج تا هفت ساله دارند تا به مرور کتاب‌های الکترونیکی را جایگزین کتاب‌های چاپی کنند.

وی درباره دلایل گرایش روزافزون افراد و سازمان‌ها به این شیوه گفت: قیمت مناسب، دسترسی آسان در همه جا و همه وقت، هزینه نگهداری پایین، روزآمدی مداوم و نیز امکان جست‌وجوی تمام متن و یافتن سریع مطلب موردنظر از میان صدها هزار کتاب، از جمله مهمترین دلایل این گرایش است.

صنیعی از حضور شرکت مهندسی «رُزسیستم» (نماینده شرکت IIN) در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خبر داد و درباره فعالیت‌هایشان گفت: این شرکت اقدام به ارايه بیش از 300 هزار عنوان کتاب الکترونیکی در سال 2012 كرده است. این مجموعه شامل گلچينی از بهترین کتاب‌های ناشران بزرگ بین‌المللی، توسط شرکت ProQuest در محیطی قابل انعطاف و قوی ارائه شده است. این ناشر با ارائه خدمات مختلف و مناسب نقش بسزایی در رشد دسترسی به کتاب‌های الکترونیکی داشته و بیش از 19 میلیون کاربر به این مجموعه کتاب در دانشگاه‌های معتبر دنیا دسترسی دارند.

وی درباره برخی ویژگی‌های مهم این پیشنهاد توضیح داد: امکان دسترسی به این مجموعه روی تبلت‌هاست که آن را به کتابخانه‌ای عظیم برای استادان، محققان و دانشجویان تبدیل كرده و به آن‌ها امكان مي‌دهد به صورت شبانه‌روزی و حتی در حال حرکت و سفر نیز از کتابخانه خود استفاده كنند.

این عضو هیات‌مدیره شرکت مهندسی رز سیستم، درباره فعالیت‌های دیگر این شرکت گفت: شرکت «رز سیستم» با استفاده از فناوري‌های پیشرفته كتابخانه ديجيتال پلاس بسته ویژه‌ای را هم براي دسترسی محققان، دانشجویان و پزشکان به مجموعه 75 هزار کتاب الکترونیکی روی تبلت‌ها آماده کرده است که همزمان با نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ارائه می‌شود.

غرفه شرکت مهندسی «رُزسیستم» در سالن ناشران خارجی بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب قرار دارد.

بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 13 تا 23 اردیبهشت ماه در مصلای امام‌خميني(ره) برگزار می‌شود.


کد مطلب: 4599

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.3a5ct1aw3bc2t.html?4599

تيترآنلاين
  http://titronline.ir