تيترآنلاين - فروش كليه به قيمت 15 ميليون تومان! - نسخه قابل چاپ

فروش كليه به قيمت 15 ميليون تومان!

9 خرداد 1389 ساعت 8:27

قيمت فروش كليه در كشور به مبلغ بالاي 15 ميليون تومان رسيده است و انجمن حمايت از بيماران كليوي نيز نظارتي در اين خصوص ندارد.


تيترآنلاين - رئيس اداره خدمات بيمارستاني سازمان بيمه خدمات درماني گفت: قيمت فروش كليه در كشور به مبلغ بالاي 15 ميليون تومان رسيده است و انجمن حمايت از بيماران كليوي نيز نظارتي در اين خصوص ندارد.
محمدمهدي تدين در گفتگو با فارس با اشاره به چگونگي پرداخت هزينه هاي بيماران پيوند كليوي از سوي سازمان بيمه خدمات درماني اظهار داشت: قبل از سال 88 هزينه هاي بيماران پيوندي كليوي توسط «واسطه هيأت امناي صرفه جويي ارزي» كه بين وزارت بهداشت و مراكز درماني قرار داشت، پرداخت مي شد كه بعد از ايراد حقوقي كه در اين خصوص گرفته شد، قرار شد اين هزينه ها به صورت مستقيم به مراكز درماني پرداخت شود. 

وي تصريح كرد: در حال حاضر نيز پرداخت هزينه پيوند كليه توسط سازمان بيمه خدمات درماني در مراكز طرف قرارداد طبق تعرفه گلوبال مصوب شوراي عالي بيمه خدمات درماني كشور ادامه دارد.
رئيس اداره خدمات بيمارستاني سازمان بيمه خدمات درماني افزود: تمام اعتبارات تخصيص يافته درخصوص هزينه هاي پيوند بيماران كليوي در سال گذشته جذب و صرفاً براي امور درماني آن بيماران هزينه شده است و اين سازمان به عنوان متولي ارايه خدمات بيمه درماني به بيمه شدگان تحت پوشش، خود را وكيل مدافع بيمه شدگان دانسته و موظف به پيگيري ارايه خدمات مطلوب به آنان است.وي همچنين درخصوص فروش كليه در كشور بيان داشت: در حال حاضر فروش كليه در كشور به بالاي 15 ميليون تومان رسيده است ضمن اينكه انجمن حمايت از بيماران كليوي نيز هيچ نظارتي در اين خصوص ندارد.تدين اظهار اميدواري كرد تا انجمن حمايت از بيماران كليوي به جاي حاشيه و انتشار اخبار غيرواقعي به وظيفه ذاتي خود عمل كند تا در جهت رفاه بيماران گام بر دارد. 

به گزارش تيترآنلاين، خريد و فروش كليه در تمام نقاط دنيا انجام مي‌شود. كشورهاي معدودي هستند كه توانسته‌اند بخوبي آن را مديريت كنند. در بسياري از كشورها روش‌هاي غيرعلمي مبارزه با خريد و فروش منجر به شكل گرفتن مافياي پيوند عضو شده است. ايران جزو كشورهايي است كه توانسته است بخوبي مافياي خريد و فروش را كنترل كند. روش ايران در اين زمينه منحصر به فرد است و منابع علمي با نام «مدل ايران» از آن ياد مي‌كنند. علي نوبخت، عضو فرهنگستان علوم پزشكي ايران، طي مقاله‌اي كه در نشريه clinical practice nephrology به چاپ رسيده، دلايل اصلي حذف واسطه‌ها و موفقيت ايران را شرح داده است. مهم‌ترين آنها عبارتند از: 1- انجمن حمايت از بيماران كليوي كه يك نهاد غيردولتي و خيريه است و اهداكنندگان و بيماران را با هم رودررو مي‌كند. 2 - دولت پولي را تحت عنوان هديه ايثار به اهداكنندگان پرداخت مي‌كند.3 -اهداي عضو از ايرانيان به غيرايرانيان و برعكس ممنوع است.

در مدل ايراني گيرنده و دهنده كليه توسط انجمن حمايت از بيماران كليوي به هم معرفي مي‌شوند و وزارت بهداشت مبلغي حدود يك ميليون تومان به عنوان هديه ايثار به دهنده كليه پرداخت مي‌كند. به طور خلاصه واسطه‌گري براي پيوند كليه در ايران در مقايسه با كشورهاي ديگر سوددهي بسيار كمي دارد و براي مافيا يا همان واسطه گران و دلالان پيوند اعضا جذابيت ندارد. اگرچه در بسياري از موارد دهنده كليه علاوه بر پولي كه به عنوان هديه ايثار از دولت دريافت مي‌كند، با گيرنده هم توافق مي‌كند و مبلغي هم از گيرنده مي‌گيرد. در مجموع در حال حاضر يك كليه در ايران به قيمت حدود 5 ميليون تومان به فروش مي‌رسد و يك بيمار كه نياز به پيوند كليه دارد، با محاسبه ساير مخارج پيوند حدود 10 ميليون تومان هزينه درمان را بايد بپردازد.


کد مطلب: 338

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcht6nxd23nx.ft2.html?338

تيترآنلاين
  http://titronline.ir