تيترآنلاين - سموم موجود در هوا، موجب چاقي مي شود - نسخه قابل چاپ

سموم موجود در هوا، موجب چاقي مي شود

25 دی 1389 ساعت 16:26

نويسنده : جواد حكيم

كبد، نخستين ارگاني است كه مورد هجوم سموم بلع شده قرار گرفته و با انباشته شدن از مقادير زيادي گازهاي سمي، عملكرد بهينه خود را از دست مي‌دهد.


تيترآنلاين - سموم موجود در هوا، بدن را به ذخيره چربي ترغيب مي‌كند. در حال حاضر فاكتورهاي زيادي ازجمله عادات غذايي غلط و كمبود فعاليت فيزيكي به عنوان عامل مسبب چاقي شناخته شده است اما به تازگي آلودگي هوا نيز مرتبط با اين موضوع دانسته شده است.
بنا بر پژوهش‌هاي انجام شده قرارگيري در معرض سموم به دنبال كاهش كيفيت هوا، بدن را با استرس زيادي مواجه مي‌كند. كبد، نخستين ارگاني است كه مورد هجوم سموم بلع شده قرار گرفته و با انباشته شدن از مقادير زيادي گازهاي سمي، عملكرد بهينه خود را از دست مي‌دهد.
پس از مدتي تري گليسيريد با تركيبات سمي موجود در كبد مخلوط شده و به چربي تبديل مي‌شود اما اين پايان سرگذشت سموم وارد شده به بدن نيست.
پژوهش‌هاي انجام شده حاكي از آن است، واكنش‌هاي فوق موجب ذخيره چربي در بدن شده و فرد را در معرض چاقي قرار مي‌دهد. ديده شده اين افراد به اختلالات ديگري به جز چاقي دچار شده‌اند.
تحت فشار قرارگيري سيستم ايمني، برهم خوردن تعادل سيستم گوارشي و اختلال عملكرد غدد لنفاوي از ديگر عوارضي است كه چاقي‌هاي ناشي ازآلودگي هوا در پي دارد.
اين درحالي است كه به دليل مقاومت نسبتاً بيشتر چربي‌هاي تركيب با آلاينده‌هاي شيميايي، كاهش وزن و دستيابي به وزن مطلوب مشكل‌تر مي‌شود.
علاوه بر اين در تحقيقات ديگري ثابت شده، حيوانات آزمايشگاهي كه در سنين كم در معرض آلاينده‌هاي شيميايي قرار گرفته بودند پس از رشد، سلول‌هاي چربي بيشتري در اطراف شكم خود ذخيره و به دليل مقاومت بيشتر نسبت به هورمون‌ها انسولين از درصد چاقي بيشتري نسبت به ديگر حيوانات برخوردار بودند. به كارگيري بيشتر تكنيك‌هاي سم‌زدايي كبد، دستگاه گوارش و سيستم لنفاتيك كمك زيادي به تناسب اندام مي‌كند.
مصرف مقادير زيادي از فيبر در رژيم غذايي با استفاده از ميوه و سبزيجاتي مانند كلم بروكلي، چغندر، تربچه و كلم باعث دفع سموم از بدن مي‌شود. ريشه گل قاصدك، باباآدم، خارمريم و چاي سبز بهترين گياهان دارويي براي محافظت از كبد است.
مصرف منابع غذايي غني از ويتامين ث، نوشيدن روزانه دو ليتر آب، تنفس عميق، اجتناب از استرس و ورزش منظم از ديگر راهكارهاي دفع سموم از كبد است.
علاوه بر اين مصرف مواد غذايي ارگانيك، فعاليت دستگاه‌هاي مختلف بدن را بهبود بخشيده و به دليل محتواي آنتي‌اكسيدان و املاح معدني بيشتر مقاومت بدن را افزايش مي‌دهد. ضمن اينكه كاهش مصرف غذاهاي چرب و آماده، كافئين و ترك استعمال سيگار نيز كمك زيادي به سلامت كبد در هواي آلوده مي‌كند.
تكنيك ديگري كه براي خروج سموم از كبد پيشنهاد مي‌شود تمرينات آب درماني است به اين صورت كه ابتدا بايد مدت پنج دقيقه زير دوش آب گرم ايستاد واجازه داد تا آب گرم روي شانه‌ها و كمر بريزد سپس آب را براي 30 ثانيه خنك كنيد. انجام اين تمرين سه مرتبه براي سلامت كبد مفيد است.


کد مطلب: 1708

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdch.vnzt23nq6ftd2.html?1708

تيترآنلاين
  http://titronline.ir