تيترآنلاين - توكلي: چطور وقتي بانك مركزي مطلع است كه اختلالي در پرداخت‌هاي يك فرد وجود دارد،باز به او جواز بانك مي‌دهند؟ - نسخه قابل چاپ

توكلي: چطور وقتي بانك مركزي مطلع است كه اختلالي در پرداخت‌هاي يك فرد وجود دارد،باز به او جواز بانك مي‌دهند؟

27 شهريور 1390 ساعت 21:15

رييس بانك مركزي گفته كه ما علم غيب نداشته‌ايم، معلوم است كه آن‌ها علم غيب ندارند، اما نظام بازرسي را هم براي كشف غيب طراحي كردند


رييس مركز پژوهش‌هاي مجلس از رسانه‌ها خواست كه موضوع سوء استفاده اخير مالي را سياسي نكنند؛ چراكه اين مسئله به ضرر ملت تمام خواهد شد.

به گزارش ايسنا، احمد توكلي در حاشيه جلسه علني روز يكشنبه مجلس در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالي مبني بر اين‌كه اگر اختلاس در دولت اصلاح‌طلب انجام مي‌شد مجلس اصولگرا آن را به توپ نمي‌بست؟ گفت: همه شما(رسانه‌ها) به فساد، آدم‌هاي نالايق و انتصابات وابسته و غيرشايسته حمله كنيد، صرف‌ نظر از اين‌كه اصولگرا يا غيراصولگرا باشد؛ اين‌ها باعث مي‌شود مساله سياسي شود و آن وقت نمي‌گذارند رسيدگي به آن به درستي انجام شود.

وي خطاب به رسانه‌ها تصريح كرد: همه شما كمك كرديد به فساد رسيدگي شود و يكپارچه بگوييد كه دزد و پارتي‌باز و نالايق را هر كسي كه باشد نمي‌خواهيم، ما معتقديم افراد نالايق نبايد سر كار باشند و مهم‌ترين كارها را به دست آن‌ها بدهند، شما مي‌توانيد بعد از اين‌كه به اين ماجرا رسيدگي شد و مسببين، ‌حاميان، مروجين و پارتي‌بازهاي آن مشخص شد آن وقت اصولگرايان را ملامت كنيد لذا الان مساله را اصلا سياسي نكنيد.

وي خطاب به روزنامه‌هاي جريان اصلاح‌طلبي نيز گفت: سعي كنيد براي ملت ماهي بگيريد و براي گروه خود دنبال ماهي نباشيد، اگر شما براي ملت ماهي گرفتيد و ملت به نتيجه رسيد و اعتمادش به كل سيستم برگشت ان‌شاءالله شما برنده دور بعد انتخابات باشيد.

اين نماينده مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري اظهار كرد: اعتبارات 1800 ميليارد توماني كه اين فرد گرفته در سال 90 بوده و اگر رييس‌جمهور از ماجرا مطلع بوده بايد مستقيما، پاسخ دهند.

وي اختلاس سه هزار ميلياردي اخير را يك رسوايي غيرقابل تحمل عنوان كرد و گفت: فرد مجرم با تباني با بانك‌ها برات گرفته و آن را نقد مي‌كرد، او با پولي كه از نقدهاي برات‌هاي بعدي مي‌گرفت پول قبلي‌ها را مي‌داد، در سال 2009 بزرگترين رسوايي آمريكا اتفاق افتاد كه نسبت آن به توليد ناخالص داخلي اين كشور 46 صدم درصد بود اما رسوايي اخير در كشور ما به نسبت توليد ناخالص داخلي 72 صدم درصد يعني 5/1 برابر بزرگتر از بزرگترين رسوايي آمريكا بوده است.

وي با اشاره به اين‌كه «اعتماد قلب هر اقدام اقتصادي را تشكيل مي‌دهد» يادآور شد: اگر اعتماد باشد، ريسك سرمايه‌گذاري پايين مي‌آيد و افراد بيشتري وارد جرگه سرمايه‌گذاري مي‌شوند، اما اگر بي‌اعتمادي رخ دهد ريسك‌پذيري هزينه‌دارتر مي‌شود و افراد زيادتري از ميدان خارج مي‌شوند اين به معناي ادامه بيكاري جوان‌هاي ما و نقص در توليد اقتصاد ملي است.

توكلي خاطرنشان كرد: وقتي اخبار سوءاستفاده‌هاي متعدد به خوبي مورد رسيدگي قرار نمي‌گيرد، تبعيض در رسيدگي ايجاد مي‌شود و وقتي افراد و مقامات بلندپايه‌اي كه متهم‌اند اما به اتهام‌شان رسيدگي نمي‌شود، نوعي امنيت را به جامعه فاسدها نشان مي‌دهد كه مي‌توانند دست به هر كاري بزنند.

وي با تاكيد بر «تاثير بد رسوايي اخير در اعتماد مردم به نظام بانكي و مسوولان و همچنين تاثير منفي آن روي سرمايه‌گذاري و كاهش بهره‌وري» و هم‌چنين با اشاره به «گزارش سازمان شفافيت بين‌المللي درباره وضع فساد در ايران» خاطرنشان كرد: وقتي ما نسبت به فساد قاطعانه برخورد نكنيم و فقط شعار بدهيم، مسلم بدانيد كه افراد فاسد و به اصطلاح زرنگ و رند علامت مثبت مي‌گيرند و احساس امنيت مي‌كنند تا دست به اين جنايات غيرقابل تصور بزنند.

وي با بيان اين‌كه «مطالعات علمي رابطه مستقيمي را بين توليد داخلي و سرمايه اجتماعي نشان مي‌دهد» ادامه داد: ببينيد كه اين حادثه چه بلايي بر سر اعتماد مردم آورده و چه رفتار فرهنگي را منجر خواهد شد؛ چهارشنبه صبح در بازار روز قزل‌قلعه در صف ترازو بودم، يكي از مشتريان در صف، باميه خريده بود، برخي از آن‌ها را كه خراب بودند جدا مي‌كرد، به او گفتم اينجا درهم مي‌فروشند و معامله شما خراب مي‌شود گفت؛ اين چه حرفي است كه مي‌زنيد، سه هزار ميليارد تومان خورده‌اند، شما به من گير مي‌دهيد، گفتم كه اين جنايات نافي مسووليت شما نيست. مطمئنا اكثر افراد به شكل طبيعي تحت تاثير عظمت اين رسوايي بزرگ كه الفاظ از شرح آن عاجز هستند قرار مي‌گيرند و به اين نتيجه مي‌رسند كه كارهاي آن‌ها كوچك و قابل گذشت است و اين نتيجه فرهنگي بسيار مخربي را در پي خواهد داشت.

اين عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس هم‌چنين با بيان اين‌كه «در تمام بحران‌هاي مالي دنيا فساد از علل مهم و اساسي بحران بوده است» يادآور شد: ما اكنون در شرايطي هستيم كه اين تبعيض‌ها ادامه دارد، در رسيدگي تبعيض وجود دارد و دستگاه قضاييه كوتاهي مي‌كند در حالي كه نبايد سبك و سنگين و چاق و لاغر كند، اگر پيش از اين به اتهام صاحبان قدرت متهم به فساد رسيدگي مي‌شد، شايد اين اتفاق نمي‌افتاد.

وي با اشاره به انتشار اخباري مبني بر دخالت جرياني خاص در اين سوءاستفاده مالي تاكيد كرد: رييس بانك مركزي گفته كه ما علم غيب نداشته‌ايم، معلوم است كه آن‌ها علم غيب ندارند، اما نظام بازرسي را هم براي كشف غيب طراحي كردند. آقاي «پ» معاون بانك مركزي كه دكترا ندارد و خود را دكتر معرفي مي‌كند مسوول نظارت بر بانك‌ها، ‌صدور مجوز بانك‌ها و تنظيم مقررات اعمالي براي نظارت است، اما به كدام وظيفه اش عمل كرده است؟ توكلي افزود: وقتي افراد فاسد و كساني كه معوقه دارند جواز بانك مي‌خواهند، چطور يك روزه كار آن‌ها راه مي‌افتد؟ چطور وقتي بانك مركزي مطلع است كه اختلالي در پرداخت‌هاي يك فرد وجود دارد، باز به او جواز بانك مي‌دهند؟ وقتي افراد غيرشايسته ولي وابسته سمت مي‌گيرند، همين اتفاقات مي‌افتد، مطالعه علمي بانك جهاني نشان داده كه نسبت معكوسي بين سلامت و وابسته‌سالاري وجود دارد به اين معنا كه هرچه وابسته‌سالاري بيشتر باشد و شايسته‌سالاري بيشتر ناديده گرفته شود فساد در سيستم هم بيشتر مي‌شود پس جاي تعجبي وجود ندارد.


کد مطلب: 3157

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdch.mnxt23nzqftd2.html?3157

تيترآنلاين
  http://titronline.ir