تيترآنلاين - نمايندگان مجلس از آتش‌سوزي جنگل گزارش دقيق به مردم ارائه دهند - نسخه قابل چاپ

نمايندگان مجلس از آتش‌سوزي جنگل گزارش دقيق به مردم ارائه دهند

21 آذر 1389 ساعت 20:28

نويسنده : ابوالقاسم قاسم زاده

مردم انتظار دارند تا نمايندگان آنها بعد از گذشت يكماه از آتش‌سوزي جنگل گلستان در شمال كشور و در غرب در جنگل ابر و در نقاط ديگر، گزارش مستند و دقيق به مردم ارائه دهند


تيترآنلاين - آتش در جنگل خبر و گزارشي است كه خوانندگان هرچند يكبار شرح آن را مي‌خوانند و پس از انتشار آن اخبار و گزارش‌ها برخي از مسئولين در صحنه ظاهر مي‌شوند و خبر مي‌دهند كه آتش مهار شده است و ديگر خبري نيست. اين چرخه اطلاع‌رساني همچنان ادامه دارد و تا امروز نه مجلس و نه دولت برنامه‌اي دقيق و روشن كه به اجرا درآمده باشد به مردم ارائه نداده‌اند.

بيش از يك ماه است كه آتش‌سوزي در جنگل‌هاي گلستان و در روزهاي اخير سوختن بيش از 30 هكتار از جنگل ابر (به گزارش مسئولين دولتي) موضوع روز است و البته همه جز اظهار تأسف، اقدام موثري نمي‌كنند. يكي از اين گزارش‌ها كه آخرين گزارش نيست امروز در روزنامه صبح تهران آمده است كه نوشته «يك ماه است كه مدام اعلام مي‌كنند آتش‌سوزي مهار شده است و اما هنوز 24 ساعت از اين خبر نگذشته آتش از قسمتي ديگر از جنگل‌هاي گلستان سر درمي‌آورد و اين قايم موشك آتش و آب در جنگل‌هاي كشورمان كي به پايان مي‌رسد معلوم نيست!» 

اين گزارشگر مطبوعاتي به سراغ يكي از اعضاء هيأت علمي موسسه تحقيقات جنگل‌ها و مراتع كشور رفته است و از قول او مي‌نويسد: «...آتش‌سوزي در 9 نقطه از ارتفاعات جنگل‌هاي گلستان ادامه دارد. جنگل‌هاي كشور ما جزء جنگل‌هاي پهن‌برگ هستند كه در برابر آتش‌سوزي مقاوم هستند با اين وجود هزار هكتار از جنگل‌هاي كشورمان در آتش سوخت و اينكه مسئولان، آتش‌سوزي اين جنگل‌هاي مقاوم را با جنگل‌هاي روسيه كه برگ‌هاي سوزني و غيرمقاوم دارند مقايسه مي‌كنند، اصلاً درست نيست» محمد درويش در ادامه اين مصاحبه مي‌گويد: «...هزاران هكتار از جنگل‌هاي گلستان با وجود اين كه پهن برگ هستند سوخته است و اين نشان دهنده عدم مديريت صحيح در اين حوزه است زيرا اگر از قبل تمهيداتي براي آن انديشيده بودند اين اتفاق هرگز نمي‌افتاد. ميزان آتش‌سوزي امسال به 40 هزار هكتار رسيده است كه اين رقم 8 برابر سال گذشته بود و اين آمار در طول 200 سال گذشته بي‌نظير بوده است. اوايل سال تمامي كارشناسان اعلام كردند كه احتمال آتش‌سوزي بسيار زياد است اما با اين وجود مسئولان وقتي آتش‌ منطقه را فرا گرفت به فكر چاره افتادند.»

مسئولين محلي همه تلاش خود را با همكاري مردم بكار بردند، اما ضعف و كمبود امكانات در گزارش‌هاي آنها در روزهاي اوج آتش‌سوزي در جنگل گلستان چنان آشكار گرديد كه تلاش‌هاي شبانه روزي آنها نتايج مطلوبي نداد. با اين وجود بايد از دلسوزي و وظيفه‌شناسي مسئولين محلي و استاني تقدير و تشكر كرد كه همچنان با حداقل امكانات شبانه روز در صحنه بودند و به مقابله با آتش‌سوزي در جنگل گلستان پرداختند. در حاليكه هنوز هم كه هنوز است به نيازهاي آنها براي آماده‌سازي امكانات مناسب جهت حراست از جنگل پاسخ داده نمي‌شود.

وجود جنگل را كشورها براي حيات مردم ضروري و لازم مي‌دانند و از آن بعنوان ميراث و ثروت ملي حفاظت و نگهداري مي‌كنند. اما كمترين مطالعه درباره تاريخچه جنگل و جنگلداري در ايران پرونده‌اي از «فاجعه» را نشان مي‌دهد كه نابودي جنگل‌ها به نابودي سرزمين و حيات طي مسير مي‌كند. در يكي از اين گزارش‌هاي تحقيقاتي مقاله‌اي در سال 1373 از «هنريك مجنونيان» با موضوع جنگل‌هاي ايران انتشار يافت كه نوشته است: «...در حال حاضر مساحت جنگل‌هاي ايران حدود 12 ميليون هكتار است كه متاسفانه از اين مقدار سالانه 50 تا 100 هزار هكتار از بين رفته و نابود مي‌شود.» اين پژوهشگر منابع طبيعي با محاسبه‌اي ساده به نتيجه‌اي نگران‌كننده رسيده و نوشته است: «در 40 سال گذشته، روند تخريب جنگل‌هاي ايران، حدود 320 مترمربع در ثانيه بوده است!!» سازمان حفاظت محيط‌زيست در سال 1383 گزارشي از روند نابودي جنگل‌ها منتشر كرد كه در آن ميزان كاهش مساحت جنگل‌هاي شمال در دو دهه گذشته 17 درصد برآورد شده است. ايران از نظر نسبت مساحت جنگل به مساحت كل كشور در شمار 100 كشور نخست جهان هم نيست، اما در رتبه‌بندي كشورهاي مخرب جنگل، رتبه ششم را به خود اختصاص داده است. اين آمارها، گوياي تراژدي غمبار و دردناك محيط‌زيست در كشور است.

پرسشي كه در اينجا سربرمي‌آورد از مجلس و نمايندگان مردم است كه آيا هنوز وقت آن نرسيده تا به صورت ويژه و تشكيل كميته اختصاصي به بررسي فاجعه زيست‌محيطي در جنگل‌هاي ايران بپردازند؟ روش‌هاي تخريب جنگل‌هاي ايران از تغييرات كاربري تا انواع و اقسام ويلاسازي‌ها در شمال و در دامنه البرز و اخيراً احداث جاده از ميانه جنگل‌ها و برآن تخريب‌هاي آتش‌سوزي و نبود امكانات مناسب و دهها موارد ديگر موضوع و عناويني هستند كه نيازمند حساسيت ويژه مجلس و نمايندگان آن مي‌باشد. آتش در جنگل يعني نابودي حيات، مردم انتظار دارند تا نمايندگان آنها بعد از گذشت يكماه از آتش‌سوزي جنگل گلستان در شمال كشور و در غرب در جنگل ابر و در نقاط ديگر، گزارش مستند و دقيق به مردم ارائه دهند و براي تقويت توان مسئولين در جنگلداري و مراتع، همچنين سازمان محيط‌زيست اقدام موثر، قوي و فوري انجام پذيرد.

دولت و مجلس كاري بايد بكنند، البته نه كار رسانه‌اي و مطبوعاتي كه گزارش‌هاي خبري ارائه گردد و بعد هم اظهار تاسف و يا ترميم چند مورد از موارد بي‌شمار ضعف‌ها و كمبودها. مردم از مسئولين اقدام جهت ممانعت از تداوم فاجعه نابودي جنگل‌ها را براي ادامه حيات خود و كشور خويش را طالبند.






کد مطلب: 1483

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdch.6nzt23nkxftd2.html?1483

تيترآنلاين
  http://titronline.ir