تيترآنلاين - هنوز برخي سينما را يک فرهنگ ضدارزش مي‌دانند - نسخه قابل چاپ

هنوز برخي سينما را يک فرهنگ ضدارزش مي‌دانند

16 آذر 1390 ساعت 20:54

در تهران 12 ميليوني شايد 5 درصد هم به سينما نرفته‌اند


سيد جمال ساداتيان از تهيه کنندگان با سابقه سينماي ايران که فيلم‌هاي ارزشمندي را در مقام تهيه‌کننده در کارنامه کاري‌اش دارد معتقد است اقتصاد سينماي ايران وضعيت روشن و شفافي ندارد.
سيد جمال ساداتيان

به گزارش خبرگزاري ميراث فرهنگي تهيه‌کننده «انتهاي خيابان هشتم » مي‌گويد: «کساني که دنبال پاراف کردن سينماي ايران هستند سعي مي‌کنند که فيلم هاي خيلي ارزان بسازند و از آن طرف با بازگشت اندک هزينه‌ها بتوانند روي پاي خود بايستند و ادامه بدهند. من تجربه ام را در دايره زنگي مي‌گويم. به جرات مي‌توانم بگويم در تهران 12 ميليوني شايد 5 درصد هم به سينما نرفته‌اند. تازه فيلمي مثل دايره زنگي که فروشي ميلياردي داشته و توانسته است با مخاطب ارتباط برقرار کند. در صورتي که حتي اين مقدار بيننده در شهرستان‌ها به يک درصد هم نمي‌رسد.»

ساداتيان که تجربه اکران فيلم‌هايي همچون به «به رنگ ارغوان» را در کارنامه کاري‌اش دارد عدم توفيق فيلم‌ها در اکران را متوجه عوامل مختلفي مي‌کند: «به نظر من پارامترهاي مختلفي وجود دارد. يکي اينکه عده‌اي هنوز سينما را قبول ندارند و به عنوان ضد ارزش به آن نگاه مي کنند. عده اي از مردم که قشر زيادي را شامل مي‌شود وضع معيشتي مناسبي ندارند و چرخه اقتصادي‌شان نمي‌چرخد و يک بخشي از اين عدم استقبال هم بر مي‌گردد به امکانات ضعيف سالن‌هاي سينما و کيفيت پايين پخش فيلم‌ها و جمع همه اين پارامترها باعث مي‌شود که مردم از سينما استقبال نکنند و تهيه کننده‌اي که يک سرمايه ثابت را براي شروع يک فيلمبرداري بدون اميد به بازگشتش به ميان مي‌گذارد؛ هيچ گاه توقعاتش از اکران فيلم‌ها برآورده نمي‌شود.»

ساداتيان با انتقاد از برخي فيلم‌سازان که با توجه به وضع معيشتي و حرفه‌اي تسليم برخي جريان‌ها مي‌شوند و تن به ساخت فيلم‌هايي مي‌دهند که در شان آنها نيست گفت: «اين خيلي بد است که بگوييم سينماگراني وجود دارند که فيلمهايي مي سازند با علم به اينکه مي دانند فرصت اکران به آنها داده نمي‌شود. همه سينماگران فيلمهايي ـ سعي مي کنند- بسازند که فکر مي‌کنند مخاطب را جذب مي کند و مورد تاييد سينما دارها هم هستند اما متاسفانه 90 درصد اشتباه فکر مي‌کنند. هر چند اکثر فيلمها با بودجه دولتي ساخته مي شوند و فيلمساز دغدغه بازگشت سرمايه ندارد و در اين ميان بخش خصوصي است که نگران بازگشت سرمايه است که آيا مي تواند فيلم بعدي اش را بسازد يا خير.

او در باره کارنامه کاري خودش و تعهدي که نسبت به حرفه‌اش احساس مي‌کند به خبرگزاري ميراث فرهنگي گفت: « من به شدت معتقدم که فيلمهايي که توليد مي کنم اگر بر اساس منطق و فرهنگ درست ساخته شود، هر چقدر هم که تلخ و نامتعارف باشد مخاطب را جذب خواهد کرد و تجربه اين سالها اين را نشان داده. اعتقادم اين است که اگر حرف منطقي‌اي در سينما زده شود، قطعا مخاطب را جذب خواهد کرد.»

به گزارش خبرگزاري ميراث فرهنگي ساداتيان قصد دارد «انتهاي خيابان هشتم» را که به تازگي پروانه نمايش آن صادر شده است بعد از ايام سوگواري محرم در گروه سينمايي قدس اکران کند. اين فيلم را عليرضا اميني با بازي حامد بهداد، ترانه عليدوستي و صابر ابر ساخته و مدتي نيز به دليل مميزي‌ها و اصلاحات زياد امکان نمايش از آن صلب شده بود.


کد مطلب: 3689

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdch.6nxt23n-wftd2.html?3689

تيترآنلاين
  http://titronline.ir