تيترآنلاين - توقف پرداخت وام مسکن کارکنان بانک‌ها... چرا؟! - نسخه قابل چاپ

توقف پرداخت وام مسکن کارکنان بانک‌ها... چرا؟!

26 فروردين 1389 ساعت 10:04

به دلیل حساسیت بالای کار بانکی معمولاً بانک‌ها با اعطای تسهیلات به کارکنان خود آنها را در تهیه حداقل امکانات زندگی یاری می‌کردند تا کارکنان بانک‌ها به دلیل نیازهای مالی ...


تيترآنلاين - هر کسی در هر صنفی کار می‌کند از مزیت‌های آن صنف برخوردار است، به عنوان مثال قصاب ممکن است در تهیه ارزاق عمومی خود با مشکل مواجه شود ولی به طور یقین در بدترین شرایط از نظر تامین گوشت مورد نیاز خود مشکلی ندارد، کسی که خواربار فروشی دارد برای روغن کوپنی در صف نمی‌ایستد و کسی که در میادین میوه‌و‌تره‌بار کار می‌کند در تأمین میوه خود مشکلی ندارد. این روش متداول است هر کس در هر صنفی کار می‌کند از مزیت‌های آن صنف خارج از روال اداری سایر بخش‌ها برخوردار باشد. بر این اساس طبیعی است کارکنان بانک‌ها خارج از روال پیش روی مشتریان بانک‌ها و بر اساس ضابطه‌ای مشخص از انواع تسهیلات برخوردار باشند. اعطای این تسهیلات از ابعاد مختلف در عملکرد کارکنان بانک‌ها موثر بود و این تاثیر در نهایت با توجه به حساسیت کار کارکنان بانک‌ها، زمینه را برای انحراف کارکنان بانک‌ها کاهش می‌داد. اعطای تسهیلات خرید مسکن یکی از این تسهیلات بود که با تصمیم شورای عالی مسکن اعطای این تسهیلات به زودی متوقف خواهد شد.
به گزارش پول، طبق تصمیم شورای عالی مسکن که در تاریخ 8 اسفند 1388 به ریاست رییس جمهور تشکیل شده بود پرداخت هرگونه تسهیلات خرید مسکن از سوی بانک‌ها و موسسات مالی خصوصی و دولتی تحت هر عنوان اعم از کارمند و غیره ممنوع شده است و از این پس اعطای تسهیلات خرید مسکن فقط به مشتریان صندوق پس‌انداز بانک مسکن و مواردی که دارای مجوز شورای مسکن است، مجاز است. البته در صورت جلسه شورای عالی مسکن به کارکنان بانک مرکزی اشاره‌ای نشده است و مشخص نیست که آیا اعطای تسهیلات خرید مسکن برای کارکنان بانک مرکزی طبق روال سابق ادامه خواهد داشت یا اینکه اعضای شورای عالی مسکن کارکنان بانک مرکزی را هم در صف کارکنان بانک‌های دولتی و خصوصی قرار داده که از درج نام کارکنان بانک مرکزی در متن صورت جلسه استفاده نکرده‌اند.
ابراهیم حکیم فعال، دبیر کل مجمع اسلامی کارکنان بانک‌ها درباره توقف اعطای تسهیلات خرید مسکن کارکنان بانک‌های معتقد است این تصمیم عدالت حاکم بر میان کارکنان بانک‌ها را خدشه دار می‌کند. وی گفت: اینکه در یک بانک تعدادی از کارکنان از تسهیلات خرید مسکن استفاده کرده باشند و عده‌ای دیگر که کارمندان جدید هستند از این مزیت محروم شوند به‌طور یقین موجب دو دستگی در بین کارکنان بانک‌ها می‌شود که چنین فضایی در کار بانک‌های آسیب‌های جدی به دنبال خواهد داشت. وی گفت: به دلیل حساسیت بالای کار بانکی معمولاً بانک‌ها با اعطای تسهیلات به کارکنان خود آنها را در تهیه حداقل امکانات زندگی یاری می‌کردند تا کارکنان بانک‌ها به دلیل نیازهای مالی از امکانات بانک به نفع خود سوء استفاده نکنند. حکیم فعال گفت: اختلاس در بین بانک‌های حاصل بی‌عدالتی‌ها حاکم بر بانک‌ها در سنوات گذشته است که با تصمیم شورای عالی مسکن این بی‌عدالتی دوباره احیا خواهد شد. وی در ادامه ضمن انتقاد از بی‌توجهی شورای عالی مسکن به کارکنان بانک مرکزی گفت: در صورت جلسه این شورا اشاره‌ای به کارکنان بانک مرکزی نشده است که علت این بی‌توجهی مبهم است. چنانچه توقف اعطای تسهیلات خرید مسکن مختص شبکه بانکی باشد به‌طور قطع این تصمیم نارضایتی کارکنان بانک‌ها را تشدید خواهد کرد. وی با اشاره به اینکه پیش از این نیز کارکنان بانک مرکزی تافته جدا بافته بودند، گفت: از نظر علمی تفاوتی بین کارشناسان بانک مرکزی و شبکه بانکی وجود ندارد ولی مزایا و حقوقی که کارکنان بانک مرکزی دریافت می‌کنند با شبکه بانکی اختلاف فاحش دارد در حالی که حواشی کار در شبکه بانکی خصوصاً کارکنان صف بسیار بیشتر از بانک مرکزی است. دبیر کل مجمع اسلامی کارکنان بانک‌ها گفت: در هیچ کجای قانون اعلام نشده که کارکنان بانک مرکزی باید از کارکنان شبکه بانکی جدا باشند. وی اظهار کرد: با توجه به رشد تعداد بانک‌ها لازم است تصمیمات اینچنینی از روش منسجم تبعیت کند تا موجب شکاف در شبکه بانکی نشود. بر اساس آخرین آمار در 18 بانک و یک موسسه مالی رسمی کشور حدود 170 هزار نفر مشغول به کار هستند که حدود 40 هزار نفر کمتر از 5 سال سابقه فعالیت دارند. از این تعداد حدود 60 درصد در آستانه دریافت تسهیلات خرید مسکن کارکنان بانک‌ها قرار دارند.


کد مطلب: 193

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcgrw9q4ak9y.pra.html?193

تيترآنلاين
  http://titronline.ir