تيترآنلاين - بازار گرم فروش کتاب در کنار خیابان‌های پایتخت افغانستان - نسخه قابل چاپ

بازار گرم فروش کتاب در کنار خیابان‌های پایتخت افغانستان

8 اسفند 1390 ساعت 16:49

بیشتر متقاضیان خرید کتاب در این شهر به جای رفتن به کتاب‏فروشی‎های رسمی و سرزدن به نمایشگاه‎های کتاب که در زمان‌های مشخص برگزار می‌شوند به کتاب ‎فروشی‏های کنار خیابان مراجعه می‏کنند


فروش کتاب‏ در کنار خیابان‏های شهر کابل از روش‏های سنتی برای فروش کتاب در پایتخت افغانستان است و کتاب‌های با ارزشی را می‌توان از این دست‌فروشی‌ها تهیه کرد.

به گزارش خبرنگار فارس در کابل، وجود کبابی‏ها، نوار فروشی‎ها، میوه ‎فروشی‏ها و دیگر اجناس مورد نیاز مردم در شهر کابل یکی از مهمترین تفاوت‌های پایتخت افغانستان در مقایسه با دیگر پایخت‌های جهان است و مهترین تفاوتی که توجه عابران پیاده را در کابل به خود جلب کرده بساط کتاب فروش‌ها در کنار خیابان‌های این شهر است.

بیشتر متقاضیان خرید کتاب در این شهر به جای رفتن به کتاب‏فروشی‎های رسمی و سرزدن به نمایشگاه‎های کتاب که در زمان‌های مشخص برگزار می‌شوند به کتاب ‎فروشی‏های کنار خیابان مراجعه می‏کنند.

در حالی که به نظر می‏رسد این کتاب‎‌فروشی‏ها بازار کتاب‌فروشان رسمی را هم تحت شعاع خود قرار داده‌ا‌ند، در میان کتاب‌‏فروشی‏های سیار در کابل می‌توان آثاری را در حوزه فلسفه، علوم اجتماعی، ادبیات، تاریخ و دیگر موضوعات پیدا کرد.

*دستفروشی کتاب یکی سنتی‌ترین شیوه‌های فروش کتاب در پایتخت افغانستان

شماری از کتاب‌ فروشان کنار خیابانی در شهر کابل با بیان این که کتاب فروشی به این روش یکی از سنتی‏ترین روش‌ها برای فروش کتاب در کابل است، می‌گویند: از گذشته‎های دور و به صورت ابتدایی دست‎فروشان در کنار خیابان‏های پر تردد پایتخت افغانستان بساط فروش کتاب را پهن می‎کردند.

به گفته آنها "کتابخانه عمومی" مهمترین دلیل برای پیدایش کتاب ‎فروشی در مرکز شهر کابل بوده و مردم در راه بازگشت از کتابخانه به این کتاب ‎فروشی‎ها مراجعه می‌کردند.

محمد عزیز یکی از کتاب‏فروشان شهر کابل در گفت‎وگو با خبرنگار فارس در کابل، اظهار داشت: من عمر خود را در کتاب‎فروشی در کنار خیابان‌های شهر کابل سپری کرده‎ام و از سال‎های بسیار دور به یاد دارم که در اینجا (پل باغ عمومی) بازار کتاب‎فروشی همیشه گرم بوده است.

عصمت‏الله یکی دیگر از این کتاب‏فروشان ادامه می‌دهد: در میان کتاب‏هایی که در این بازار توسط دست‌فروشان عرضه می‏شود، کتاب‎هایی که موضوع آنها دینی، دیوان شعر، داستان و تاریخ است، طرفداران بیشتری دارد.

وی ادامه داد: مردم افغانستان به ویژه قشر کتابخوان بیشتر به دنبال وحدت و همدلی هستند به همین دلیل کتاب‎های اسلامی و آنهایی که وحدت‏ آفرین است طرفداران زیادی دارد.

* سرمایه گذاری اندک، سود قابل ملاحظه

در حالی که سرمایه این کتاب‏فروش‌ها کم است اما آنان از سود فروش کتاب‎های خود راضی به نظر می‎رسند.

محمد منیر یکی از کتاب‏فروشان در این‌باره می‌گوید: من حدود 70 هزار افغانی (معادل 300 دلار) در این کار سرمایه‌گذاری کرده‌ام و روزی هزار افغانی (حدود 20 دلار) سود می‌برم.

* کتاب‌هایی با 100 سال قدمت در بساط دستفروشان کتاب کابل

در کتاب‌فروشی‏های کنار خیابانی در کابل، گاهی کتاب‏هایی را می‏توان یافت که تاریخ چاپ آن به یک قرن پیش برمی‏گردد، کتاب‏هایی که برخی از برگ‏های آن پوسیده و ناخوانا شده است.

احمدالله دیدار از افرادی است که برای خرید کتاب دلخواه خود به این منطقه آمده و در میان انبوه کتاب فروشان سرگردان است، در رابطه با کتاب‌هایی که توسط این فروشندگان ارائه می‌شود، گفت: من گاهی برخی از کتاب‏های مورد نیاز خود را که در فروشگاه‌های معتبر و مهم شهر کابل پیدا کنم به سادگی از این کتاب‏فروش‌ها خریداری می‌کنم.

محمد منیر در ادامه اظهار داشت: بعضی اوقات پیش می‌آید که مردم از نقاط مختلف افغانستان کتاب‏هایی را برای فروش می‌آورند که تاریخ چاپ آن به دهه‎های پیش برمی‌گردد و این کتاب‏ها برای برخی‏ افراد از ارزش و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: به عنوان مثال یک جلد از کتاب "حمله حیدری" که در آن داستان‏هایی از زندگی امام علی (ع) به زبان شعر آورده شده را برای ما آوردند که حدود یک قرن پیش دست‏نویس شده بود.


کد مطلب: 4227

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcg.x9trak9xupr4a.html?4227

تيترآنلاين
  http://titronline.ir