تيترآنلاين - روس ها کسانی بودند که نزدیک ترین یارانشان را در بدترین شرایط رها کردند - نسخه قابل چاپ

روس ها کسانی بودند که نزدیک ترین یارانشان را در بدترین شرایط رها کردند

26 دی 1389 ساعت 17:07

ما نمی توانیم برروس ها سرمایه گذاری کنیم ما می توانیم چانه زنی کنیم اما نمی توانیم امیدوار باشیم. اگر این قضیه به همین ترتیب پیش برود درآینده بعید نیست قطعنامه جدیدی را روس ها و آمریکایی ها، انگلیسی ها و فرانسوی ها پیشنهاد کنند که آیا چین بپذیرد یا نه؟


تيترآنلاين - ریس مرکز مطالعات عالی بین المللی با اشاره به همراهی روسیه در بازه های زمانی متفاوت اظهار داشت: در دوره اندکی که روس ها چراغ سبز نشان می دهند و به ما نزدیک شده اند به خاطر منافع خودشان است که از آمریکایی ها امتیاز بگیرند نه اینکه برای ما مفید باشند.

به گزارش تيترآنلاين، دکتر عسگر خانی ،استاد دانشگاه تهران،در گفت و گو با خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز"،در خصوص تاثیر بهبود سطح روابط ایالات متحده امریکا و روسیه روی مساله هسته ای ایران اظهار داشت: این قضیه در بستر تاریخ نیز اینگونه بوده است یعنی پدیده ای نو و تازه ای نیست که برای ایران تعجب برانگیز باشد. 

وی افزود: در طول جنگ تحمیلی شاهد همکاری های نزدیک بین روس ها و ایالات متحده علیه ایران بودیم. در آن زمان نظام دنیا، نظام دوقطبی بود و طبق نظریه های روابط بین الملل در نظام دو قطبی تعداد جنگ ها خیلی کم اتفاق می افتد و اگر هم جنگی اتفاق بیفتد به لحاظ زمانی طولانی می شود. که این طولانی شدن به دو دلیل است یا دو کشور با هم رقابت می کنند که یکی پیروز شود مانند جنگ ویتنام و یا با هم تبانی می کنند مانند جنگ ایران و عراق بنابراین درمورد جمهوری اسلامی ایران و منافع ایرانیان روس ها و امریکایی ها همیشه با هم تبانی کرده اند و اگر شما می بینید در دوره اندکی است که روس ها چراغ سبز نشان می دهند و به ما نزدیک شده اند به خاطر منافع خودشان است که از آمریکایی ها امتیاز بگیرند نه اینکه برای ما مفید باشند. 

این استاد دانشگاه ادامه داد: آمریکایی ها هم همین طور برای آنکه در مقابل اهداف ایران قرار بگیرند برخلاف قوانین داخلی خودشان و برخلاف قانون 2007 تصویبی شان در رابطه با NPT قرارداد فناوری هسته ای با هندوستان امضا می کنند که تقریبا بتوانند هرگونه قرارداد بین ایران و هندوستان را در رابطه با لوله های خطوط گاز سترون کنند. 

ریس مرکز مطالعات عالی بین المللی تصریح کرد: روابط آمریکایی با روس ها هم به همین ترتیب است آنها چند دوره مذاکره داشتند و در قطعنامه اخیر با هم همکاری کردند و البته دور از انتظار هم نبود روس ها یک سیاست بسیار منفعل را در شورای امنیت پس از فروپاشی شوروی متحمل شدند. در طول دوران دو قطبی تعداد قطعنامه های صادره توسط شورای امنیت بسیار کم بوده اما پس از سقوط نظام دو قطبی روس ها انعطاف پذیری بیشتری نسبت به آمریکایی ها نشان دادند که در طول یک دهه شاهد هستید بیش از یک هزار قطعنامه به درخواست امریکا صادر شده است. 

وی تاکید کرد: روس ها برای اینکه به مشکلات اقتصادی شان برسند، دوم به مشکلات داخلی خودشان، آمریکایی ها دامن نزنند تحت عنوان حقوق بشر و آزادی ملحقان درون روسیه، مجبور است با آمریکایی ها هماهنگ باشد.بنابراین ما نمی توانیم برروس ها سرمایه گذاری کنیم ما می توانیم چانه زنی کنیم اما نمی توانیم امیدوار باشیم. اگر این قضیه به همین ترتیب پیش برود درآینده بعید نیست قطعنامه جدیدی را روس ها و آمریکایی ها، انگلیسی ها و فرانسوی ها پیشنهاد کنند که آیا چین بپذیرد یا نه؟ که آن هم بیشتر درمورد ممنوعیت پرواز هواپیما به جمهوری اسلامی ایران خواهد بود که من فکر می کنم روس ها با گرفتن امتیاز به این هم تن دهند اما چینی ها را هنوز معتقد نیستم که در این موضوع آنها را یاری کنند. 

دکتر عسگرخانی افزود:روس ها افرادی بودند که نزدیک ترین یارانشان را در بدترین شرایط رها کرده اند انورسادات را به راحتی صدام حسین را به راحتی رها کردند. ما که این رابطه را با روس ها نداریم بنابراین انتظاری هم نداریم روس ها، پشتیبان ما باشند. 

این استاد دانشگاه در رابطه با مساله هسته ای ایران و بحث ایران هراسی و موضع کشورهای عربی منطقه که در سایت ویکی لیکس منتشر شد اینگونه تحلیل کرد:با توجه به مباحثی که اشاره کردم ما علاوه بر اسراییل ما دو دشمن مصر و عربستان را در منطقه داریم درخصوص سایر همسایگان هر چند مطالبی را به صورت رسانه ای و غیر رسمی می شنویم مانند بحث جزایر سه گانه از سوی مقامات امارات اما عموما این ها مدعی هستند که ما مشکلی با ایران نداریم و این مسایل را این مسایل را مصر و عربستان بیشتر دامی می زنند. 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ادامه افزود: به همین ترتیب ما دربحث تحریم ها هم شاهد فشار همه جانبه عربستان به چین بودیم و چینی تحت فشار عربستان حاضر می شوند قطعنامه را علیه ما امضا کنند نگاه کنید دشمنان ما آمریکا، انگلیس و اسرایی جدا هستند و این فشارهایی که ما از جانب عربستان بر چین به خصوص در قطعنامه وارد شده برای ما محرز است. 

عسگرخانی در پایان خاطر نشان کرد: درمورد اینکه حمله ای صورت بگیرد و در ویکی لیکس گزارشی داده شده شایعات دیگری هم بوده که در دیداری که اوباما با پادشاه عربستان بعد از قطعنامه علیه ایران داشته اند پادشان عربستان هشدار می دهد که منطقه چندین بار جنگ دیده و این بار هم که طبل چنگ نواخته می شود ما نگران هستیم که در مقابل اوباما مطرح می کند اگر می خواهید جنگی ایجاد نشود از قعطنامه حمایت کنید به همین دلیل عربستان فشارهای لازم را به چین برای حمایت از قطعنامه وارد می کند اما من فکر نمی کنم عربستان این قدر حماقت کند که خواستار حمله نظامی به ایران باشد بدون اینکه پیامد این جنگ دامنگیر خودش نشود.


کد مطلب: 1716

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcg.q9qrak9u3pr4a.html?1716

تيترآنلاين
  http://titronline.ir