تيترآنلاين - عضو هيئت رئيسه مجلس: نماينده را با ضرب پول به مجلس مي‌فرستند - نسخه قابل چاپ

عضو هيئت رئيسه مجلس: نماينده را با ضرب پول به مجلس مي‌فرستند

29 فروردين 1390 ساعت 21:27

در مجلس هفتم هم نماينده‌اي بود كه در مجلس هشتم رد صلاحيت شد؛زيرا اين فرد 6 ماه اول هيچ‎وقت نامش را هم نمي‌خوانند و هميشه غائب بود و علت را سرطان مادرش عنوان مي‌كرد در حالي كه اصلاً مادر نداشت


تيترآنلاين - عضو هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي در چهارمين نشست ماهانه دبيران تشكيلات سياسي تشكل‌هاي دانشجويي عضو اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان مستقل حضور يافت.

به گزارش فارس، محمد دهقان عضو هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي با حضور در چهارمين نشست ماهانه دبيران تشكيلات و سياسي تشكل‌هاي دانشجويي عضو اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه‌هاي سراسر كشور طي سخناني با بيان اينكه مجموعه‌هاي دانشجويي به‌شدت نياز به فعاليت دارند، افزود: مطالبات دانشجويي باعث مي‌شود كشور دچار اشكال نشود و نيز افرادي كه در حكومت گرايش آرمان‌خواهي دارند به پشتوانه دانشجويان نااميد و ضعيف نمي‌شوند.

وي در خصوص عملكرد مجلس شوراي اسلامي گفت: مجلس به تدريج از برخي وظايف اصلي فاصله گرفته است؛ اين حرف به اين معني نيست كه مجلس مفيد نيست؛ چراكه وجود مجلس بسيار ضروري است و مجلس مقابل بسياري از خودكامگي‌ها را مي‌گيرد.

اين نماينده مردم در خانه ملت با اشاره به اينكه نفس وجود مجلس القاي آزادي در جامعه است، اظهار داشت: مجلس با تمام ايرادها، وجودش واجب و ضروري است.

وي با تاكيد بر اينكه اصل مجلس در همه زمان‌ها لازم است، ادامه داد: كساني كه به اصل مجلس را خدشه وارد مي‌كنند دنبال اين هستند كه كسي بر آنها نظارت نكند و حيثيت مجلس را از بين ببرند.

دهقان با اشاره به اينكه در قانون اساسي براي نماينده فعاليت ملي تعريف شده است، گفت: نماينده براي كل كشور قانون مي‌نويسد و نماينده هر حوزه انتخابي به محض ورود به مجلس، نماينده ملت ايران مي‌شود.

* نمايندگان براي اينكه راي بياورند از كار ملي به كار منطقه‌اي تنزل پيدا كرده‌اند

وي با بيان اينكه منطقه‌گرايي و جزيي‌نگري و توجه به حوزه‌هاي انتخابيه يك بلاي اصلي مجلس است، اظهار داشت: متاسفانه نمايندگان براي اينكه راي بياورند از كار ملي به كار منطقه‌اي تنزل پيدا كرده‌اند.

اين نماينده مجلس ادامه داد: در عمده شهرستان‌ها ملاك راي دادن به يك نماينده اجراي طرح‌هاي ملي نيست بلكه تهيه آب شرب، حل مشكل كشاورزي، گاز خانگي و آسفالت خيابان‌ها ملاك راي دادن به نماينده است و اين بزرگترين معضل مجلس است.

وي در اين زمينه گفت: دليل اينكه من در دور هشتم راي آوردم، اين نبود كه من در دور هفتم سخنگوي كميسيون قضايي مجلس بودم يا چقدر طرح داده بودم؛ بلكه اينها دلايل جزيي بود.

دهقان ادامه داد: دلايل اصلي اقبال مردم براي راي دادن به من اين بود كه مردم فرض مي‌كردند من راه را براي آنها آسفالت كرده‌ام؛ در صورتي كه من آسفالت نكردم و اداره راه اينكار را كرده بود و من فقط پيگير بودم.

اين نماينده مردم در خانه ملت افزود: البته توجه به حوزه‌هاي انتخابيه نكات مثبتي هم دارد و رابطه حاكميت و مردم را تقويت مي‌كند؛ نماينده اگر بخواهد راي بياورد، بايد در بين مردم حضور پيدا كند و به كارهاي حوزه انتخابيه‌اش رسيدگي كند و حتي اگر نخواهد راي بياورد لااقل براي حفظ حيثيت خودش هم بايد در بين مردم حاضر شود.

عضو هيئت رئيسه مجلس هشتم با انتقاد از رويه موجود در مجلس اظهار داشت: اشكال اين است كه نمايندگان عمده تمركز خود را در شهرستان‌ها مي‌گذارند و به مسايل ملي بسيار كمتر توجه مي‌كنند؛ درحالي كه قانون اساسي مسايل ملي براي نماينده و مسائل شهري را به شوراي عالي استان‌ها سپرده است.

* نقش پول در انتخابات مجلس زياد شده است

دهقان همچنين با اشاره به روند فعلي در برگزاري انتخابات مجلس افزود: انتخابات مجلس بايد تغيير كند زيرا نقش پول در انتخابات مجلس هم زياد شده است.

وي با پيشنهاد استاني شدن انتخابات مجلس اظهار داشت: متاسفانه با اين وضعيتي كه در مجلس هشتم هست اين طرح به نتيجه نمي‌رسد.

عضو هيئت رئيسه مجلس در پاسخ به سوالي در مورد عملكرد مجلس هشتم گفت: از بعد اصولگرايي و ارزش‌گرايي مجلس هفتم را موفق‌تر و انقلابي‌تر از مجلس هشتم مي‌دانم چراكه مجلس هفتم در آن فضاي پس از مجلس ششم شكل گرفته بود و با اين وجود روحيه انقلابي‌تري داشت.

وي با اشاره به طرح وقف اموال دانشگاه آزاد در مجلس هشتم گفت: تنها كسي كه اخطار 110 قانون اساسي داد بنده بودم و به آقاي لاريجاني گفتم كه نبايد اين كار را مي‌كرد؛ به هر حال آقاي لاريجاني اخطار بنده را پذيرفت ولي به راي گذاشت.

دهقان با ذكر علت‌هاي راي آوردن طرح وقف اموال دانشگاه آزاد افزود: به هر حال با وجود اخطار قانون اساسي اين طرح راي آورد چون از قبل با برخي افراد بسته بودند.

وي با بيان اينكه برخي جريانات دنبال اين هستند كه از موقعيت مجلس سو استفاده كنند، اظهار داشت: برخي‌ها هم اين طور نيست كه از قبل با مسئولين يا با جايي بسته باشند بلكه اطلاع دقيق ندارند و يا تحليلشان متفاوت است.

عضو هيئت رئيسه مجلس هشتم با اشاره به اينكه بعضي‌ها مي‌گفتند وقف دانشگاه آزاد كاملا منطبق بر نظر رهبري است، اظهار داشت: به نام فتواي مقام معظم رهبري عليه نظر مقام معظم رهبري در مجلس راي‌گيري كردند.

دهقان ادامه داد: البته بعضي‌ها هم مي‌دانستند چه اقدامي انجام مي‌دهند و خيلي‌ها هم فريب خوردند و فكر مي‌كردند وقف اموال دانشگاه آزد واقعاً فتواي رهبري است؛ در اين بحث اين اشكال به مجلس هشتم وارد است.

عضو هيئت رئيسه مجلس هشتم با اشاره به حضور دانشجويان مقابل مجلس در جريان يكشنبه سياه گفت: در آن موقع من رفتم از آنها تشكر كردم كه البته در همين بين عده‌اي آمده بودند اصل مجلس را خراب كنند كه اگر نادانسته هم بود خبط بزرگي كردند و در صورتي كه دانسته باشد شايد يك توطئه در كار بوده است.

وي نحوه راي گيري براي وقف اموال دانشگاه آزاد توسط حاميان طرح را اين گونه تشريح كرد كه آن كساني كه اين طرح را مطرح كردند، گفتند اي نمايندگان ملت ايران، امروز ما مي‌خواهيم فتواي يك مرجع تقليد كه رهبر انقلاب هم هست، تبديل به قانون كنيم.

وي ادامه داد: چنين شيوه‌اي باعث شد تا امر براي بعضي نمايندگاني كه اطلاع درستي نداشتند مشتبه شود چه اينكه بعضي افراد برجسته احزاب سنتي اصول گرايان هم به شدت از طرح حمايت كردند و تلاش مي‌كردند كه راي بياورد يا به اين دليل كه ارادت به جاسبي داشتند يا نادنسته از اين طرح حمايت كردند؛ بقيه نمايندگان هم به اينها نگاه مي‌كردند و چون حمايت اينها را ديدند لذا از طرح حمايت كردند.

* انتخاب رحيمي اشتباه احمدي‌نژاد بود

دهقان همچنين با اشاره به يكي ديگر از نقاط نادرست مجلس هشتم افزود: يكي از اشتباه‌هاي استراتژيك احمدي‌نژاد انتخاب رحيمي براي معاون اول بود و بدتر اينكه طراحي شد تا 200 امضا در حمايت از رحيمي و تشكر از احمدي‌نژاد جمع كنند و آمدند از من امضا بگيرند كه من گفتم اين اقدام بي معني است.

وي ادامه داد: با اين وجود يعني 200 امضا و حمايت احمدي نژاد از معاون اول خود؛ برخورد قوه قضائيه با رحيمي مشكل شده است.

وي ادامه سخنان خود با اشاره به سوءاستفاده جاسبي از موقعيت مجلس افزود: در مجلس هفتم در اثنا اختلاف احمدي‌نژاد و جاسبي، رهبر معظم انقلاب با بيان اينكه بگذاريد هيئت امنا اساسنامه را تدوين كند، مسئله را حل و فصل كردند تا دعوايي بوجود نيايد، آن وقت جريان آقاي جاسبي آمد از نمايندگان امضاء بگيرند.

وي ادامه داد: جريان آقاي جاسبي موضوع را تأويل به حمايت رهبري از دانشگاه آزاد كرد و طوماري درست كردند تا نمايندگان از مقام معظم رهبري به خاطر حمايت از دانشگاه آزاد تشكر كنند؛ درحالي كه رهبري حمايت نكرده بودند بلكه مسئله را حل كرده بودند، اما اين‌ها بعد مي‌آمدند و اين طور مطرح مي‌كردند كه نامه تشكر از آقا را امضاء نمي‌كنيد.

وي با تأكيد بر اينكه ظاهر نامه تشكر از رهبري و باطنش حمايت از دانشگاه آزاد و جاسبي بود، افزود: با اين اوصاف كسي جرأت نمي‌كرد نامه تشكر از رهبري را امضا نكند؛ البته خيلي‌ها مي‌دانستند كه اين نامه چيست و دانسته امضاء مي‌كردند.

وي در پاسخ به سوالي درباره وجود جريان جاسبي‌گرا در مجلس گفت: هر چند بعضاً اين طور تلقي مي‌شود اما جاسبي كسي نيست كه بخواهد جريان داشته باشد.

دهقان با اشاره به اينكه عده‌اي به اشتباه پشت سر جاسبي رفته‌اند، ادامه داد: با اين حال بايد دانست كه جاسبي در حدي نيست كه بتواند يك تشكيلاتي به اين شكل داشته باشد، بعضاً نوعي كم بصيرتي سياسي است يا بعضاً بي‌مبالاتي سياسي صورت مي‌گيرد.

* غلظت حمايت مجلس هشتم از جاسبي بيشتر بود

دهقان با غليظ دانستن حمايت مجلس هشتم از جاسبي نسبت به مجلس هفتم، گفت: با توجه به باز شدن فضا و تحقيق و تفحص مجلس هفتم از دانشگاه آزاد اين اشتباه از مجلس هشتم قابل قبول نبود.

وي جريان تحقيق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضاييه را نقطه قوت مجلس هفتم دانست و افزود: جرياناتي مي‌خواستند اين طرح را زمين بزنند و حتي دادستان تهران، پاليزدار را وسط انداخت تا طرح تحت‌الشعاع قرار گيرد و تحقيق و تفحص به نتيجه نرسد؛ البته موفق هم شد و توانستند فضاي افكار عمومي را عوض كنند.

وي نتايج تحقيق و تفحص مجلس هفتم را مهم دانست و افشاي فروش سؤالات دانشگاه آزاد و تخلفات صورت گرفته دانشگاه آزاد را از دلايل روشن شدن ابهامات درباره دانشگاه آزاد خواند.

وي همچنين با اشاره به حاضر نبودن هيچ يك از اعضا براي قرائت نتيجه تحقيق و تفحص در صحن مجلس گفت: يك روز مانده به پايان مجلس هفتم، تحقيق و تفحص قرائت شد؛ فضا اينقدر سنگين بود كه از 22 نفر عضو كميسون كسي حاضر نبود از پشت تريبون نتيجه را بخواند.

دهقان در ادامه گفت: آقاي سخنگو رفت كه نباشد؛ رئيس كميسيون هم كه ارتباط با قوه قضاييه داشت؛ خودم به عنوان نائب رئيس كميسيون قضايي گزارش را تنظيم و ويرايش كرده بودم و هيچ كس حاضر نبود بخواند؛ بعد آقاي كامران آمد و گفت "زن من حاضر است بخواند "، بعد قرار شد من بخوانم.

وي اضافه كرد: بنا شد من يا آقاي زاكاني بخوانيم كه استخاره كرديم و براي زاكاني خوب آمد و براي من بهتر آمد؛ به آقاي حداد گفتيم؛ ايشان هم گفت كه من بخوانم بهتر است چون آقاي زاكاني عضو كميسيون ما نبود.

* مجلس توانست جهت قوه قضاييه را به سمت اصلاح عوض كند

وي در خصوص نتيجه قرائت نتيجه تحقيق و تفحص از قوه قضائيه گفت: اين طرح خيلي اثر داشت و درست است با اختصار خوانده شد ولي رخت خيلي‌ها از قوه قضاييه بسته شد و اولين بار در تاريخ، مجلس توانست جهت قوه قضاييه را به سمت اصلاح عوض كند؛ در صورتي كه جهت قوه قضاييه به سمت اصلاح نبود و اگر مجلس هفتم هيچ كار ديگري نمي‌كرد و فقط همين كار را مي‌كرد، كار بزرگي بود.

دهقان در پاسخ به اينكه چرا با وجود مقاومت صريح رئيس وقت قوه قضائيه با قرائت نتيجه تحقيق و تفحص از قوه قضا، اين گزارش قرائت شد اما گزارش تحقيق و تفحص از دانشگاه آزاد خير، گفت كه آقاي عباسپور نگذاشت.

*نماينده را با ضرب پول به مجلس مي‌فرستند و بعد خودشان را در حاشيه امن قرار مي‌دهند

وي در خصوص نفوذ جاسبي در كميسيون آموزش گفت: در مجلس هفتم حسين مظفر بنا بود كانديداي رياست كميسيون آموزش شود، روزي با هم وارد آسانسور شديم و وي گفت جاسبي به من زنگ زد و گفت: شما مي‌‌خواهيد چه‏كار كنيد؛ گفتم: براي چه؟ گفت: براي اينكه 13 نفر رأي‌شان به عباسپور است و شما چه‌كار مي‌كنيد چون كل كميسيون 23 نفر است.

اين نماينده مردم در خانه ملت ادامه داد: وقتي با 15 هزار يا 20 هزار رأي، يك نماينده مي‌تواند وارد مجلس شود اين اشكالات هم هست چراكه نماينده را با ضرب پول به مجلس مي‌فرستند و بعد خودشان را در حاشيه امن قرار مي‌دهند.

دهقان همچنين با اشاره به تعداد اندك نمايندگان هميشه غائب در اين خصوص خاطره‌اي تعريف كرد و در بيان اين خاطره گفت: در مجلس هفتم هم نماينده‌اي بود كه در مجلس هشتم رد صلاحيت شد؛ بايد گفت اين ردصلاحيت‌ها درست است زيرا اين فرد 6 ماه اول هيچ‎وقت نامش را هم نمي‌خوانند و هميشه غائب بود و علت را سرطان مادرش عنوان مي‌كرد در حالي كه اصلاً مادر نداشت.

عضو هيئت رئيسه مجلس هشتم رودربايستي، ملاحظه‌كاري و نان به نرخ روز خوردن را يكي از مشكلات كشور دانست و افزود: افراد رمز بقا را ياد گرفته‌اند و كسي به كسي چيزي نمي‌گويد؛ حال در مجلس فرض كنيد چنين چيزهاي باشد، ديگر در اين فضا گوهر كم‎ياب، بي‎پروايي است.

دهقان با بيان اينكه در دامغان چون آقاي سبحاني كار ملي انجام مي‌داد، رأي نياورد، گفت: اكنون نماينده‌ها را به سمت مسايل جزيي كشاندند كه مثلاً گاز به هندوستان رفت و به فلان روستا نه؛ بنابراين بعضي‌ها هم راه آمدن به مجلس را تغيير دادند و رفتند به مردم گفتند، من مرغم و براي شما تخم مرغ مي‌گذارم.

دهقان كار حزبي و تشكيلاتي را مثبت دانست و افزود: به نظر من تاكنون در اين نظام از كيسه حزب جمهوري اسلامي خورده‌ايم كه تا سال 66 به فعاليتش ادامه داد.

عضو هيئت رئيسه مجلس حزبي كه حزب غربي باشد را منفي خواند و تأكيد كرد: حزب مشاركت و حزب مجاهدين منفي و راه ديگري را رفتند اما در هر حال لازمه حكومت كار تشكيلاتي است.

وي با بيان اينكه اكنون به يك حزب جمهوري اسلامي ديگر نيازمنديم، ادامه داد: نبايد از حزب غافل بشويم و نيروهاي حزب اللهي نبايد از كار تشكيلاتي فرار كنند.

دهقان در اين زمينه ادامه داد: با هزاران آرمان دولت را به‎دست مي‌گيريم و حالا اين دولت 2 سال نگذشته وزرايش را عوض مي‌كند؛ چرا؟ چون كار تشكيلاتي نكرديم؛ آقاي احمدي‌نژاد فكر مي‌‌كرد اينها بهترين افراد هستند.

وي در ادامه سخنانش گفت: جريان سنتي اصول گرايان در مجلس هشتم غلبه دارند؛ كساني كه قبلا به عنوان رايحه خوش خدمت بودند، حالا هم هستند منتهي تعدادشان كم است؛ يك مجموعه هم مجموعه ايثارگران است.

دهقان درباره جريان اقليت اظهار داشت: جريان اقليت نمي‌خواهند خودشان را در مقابله با ديگران قرار بدهند به ويژه بعد از جريان فتنه، اين‌ها خيلي قدرت عرض اندام در مجلس را نداشتند.

وي ادامه داد: البته نه اينكه جريان سنتي اصولگرايان را قبول داشته باشند بلكه با يك تاكتيك سياسي خودشان را با آن‌ها تنظيم مي‌كنند.

عضو هئيت رئيسه مجلس در باره سرنوشت طرح نظارت بر نمايندگان مجلس گفت: اين طرح تمام شده است.

وي درباره پذيرش اين طرح توسط نمايندگان گفت: فضاي مجالس را در اين مدت اين طور يافتيم كه هيچ كدام حاضر به اجراي اين طرح نيستند و مي‌گفتند چرا شما مي‌خواهيد اختياراتي كه قانون به مجلس داده است را بگيريد.

وي با اشاره به رهنمود مقام معظم رهبري گفت: مجلس كليات را رد نكرد ولي فوريت طرح را رد كرد كه اي كاش نمايندگان به فوريتش رأي مي‌داد.

دهقان در خصوص تصويب اين طرح نيز گفت: با وجود اينكه بعضي از دوستان ما شديداً مخالف اين طرح هستند اما فكر نكنم تعداد اين افراد به قدري باشد كه جلوي تصويب طرح را بگيرد


کد مطلب: 2265

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcg.39xrak9xnpr4a.html?2265

تيترآنلاين
  http://titronline.ir