تيترآنلاين - بانکداران نرخ های تصویب شده خود را کارآمد نمی دانند - نسخه قابل چاپ

بانکداران نرخ های تصویب شده خود را کارآمد نمی دانند

10 بهمن 1390 ساعت 21:32

در حالی که شورای هماهنگی مدیران عامل بانک های دولتی و کانون بانک های خصوصی، نرخ سود سپرده های یکساله را 17 درصد تعیین کرده اند با این حال به نظر می رسد این نرخ مورد قبول خود بانکداران هم نیست


در حالی که شورای هماهنگی مدیران عامل بانک های دولتی و کانون بانک های خصوصی، نرخ سود سپرده های یکساله را 17 درصد تعیین کرده اند با این حال به نظر می رسد این نرخ مورد قبول خود بانکداران هم نیست.
بر اساس گزارش همیان، در حال حاضر آخرین رقم تورم 20.6 درصد و مربوط به آذر سال جاری است. نرخ سود 17 درصد حدود 4 درصد کمتر از نرخ تورم یک ماه گذشته است. از آنجایی که این نرخ با این همه تلاش باز هم زیر تورم است بانکداران از طریق انتشار اوراق مشارکت می خواهند وجوه سرگردان افراد را جذب کنند. شورای پول و اعتبار نرخ سود این اوراق را که یکساله هم هستند 20 درصد اعلام کرده که نرخ سودی مشابه سپرده های پنج ساله است. بنابراین در ماه های آینده باید منتظر انتشار گسترده اوراق مشارکت بانکی باشیم تا بلکه آنها از این طریق بتوانند وجوه سرگردان افراد را به سمت خزانه خود سرازیر کنند. 

این سیاست که براساس آن نرخ سود اوراق مشارکت یکساله سه درصد بیشتر از سپرده های یکساله است خود گویای این واقعیت است که خود بانکداران نیز نرخ های تصویب شده خود را کارآمد نمی دانند. 

از طرفی شواری هماهنگی مدیران عامل بانک های دولتی و کانون بانک های خصوصی نرخ سود سپرده های دو ساله تا چهارساله را رقابتی دانسته و تعیین میزان آن را بر عهده بانک ها گذاشته اند. این فعالان بانکی بهتر از هر کسی می دانند، سیاست های محمود احمدی نژاد در حوزه بانکی و به ویژه در بخش نرخ سود که شش سال به صورت دستوری تعیین شد کاهش سپرده های بلند مدت و گرایش سپرده گذاران به سمت سپرده های کوتاه مدت و یکساله را رقم زد. با این حال این دو شورا دیروز ترجیح دادند به جای نرخ سود سایر سپرده ها، نرخ سود سپرده های بلندمدت دو تا چهار سال را رقابتی کنند که این نیز جای بسی شگفتی دارد. 

البته بانک ها طی توافقی که بیشتر اخلاقی است متعهد شده اند این نرخ ها را رعایت کنند و هیچ تضمین قانونی برای اجرای این نرخ ها وجود ندارد. برخی از بانک های خصوصی هم اکنون با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند و به نظر می رسد در صورتی که با این نرخ ها نتوانند به نقدینگی مورد نظر خود دست یابند ناچارند سپرده ها را با نرخ هایی بیشتری نسبت به نرخ های توافقی جذب کنند. 

البته در این میان برای بانک ها منعی برای جذب سپرده با نرخ های بالاتر وجود ندارد چرا که شورای پول و اعتبار در آخرین مصوبه خود نرخ سود سپرده ها را آزاد اعلام کرد. بر همین اساس هم بود که موسسات مالی و اعتباری فردای ابلاغ مصوبه شورای پول و اعتبار به بانک ها نرخ سودهای خود را تا 25 درصد بالا بردند تا بیش از رقبای مجوزدار خود در جذب منابع موفق تر عمل کنند.


کد مطلب: 4055

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.tdjiw6dxtgiaw.html?4055

تيترآنلاين
  http://titronline.ir