تيترآنلاين - آمار طلاق بالا می‌رود؛ مشاوره قبل از طلاق اجباری می‌شود، اما... - نسخه قابل چاپ

آمار طلاق بالا می‌رود؛ مشاوره قبل از طلاق اجباری می‌شود، اما...

23 خرداد 1393 ساعت 20:21

رئیس انجمن مشاوره ایران، آمار بالای طلاق را مربوط به سه سال اول زندگی می‌داند


باید توجه داشت که ضرورت مشاوره‌های اجباری پیش از ازدواج شاید بیش از مشاوره‌های پیش از طلاق، حائز اهمیت باشد. شناخت نسبی دختر و پسر از یکدیگر و خانواده‌ها و مشاوره‌های تخصصی و کارشناسانه در مورد ویژگی‌‌های هر یک از دختر و پسر، ارتباط مؤثر و تفاوت‌های شخصیتی هر یک از آنها، پیش از ازدواج می‌تواند منجر به آگاهی همراه با توانمندی در جهت حل مشکلات در خانواده شود.

روند روبه افزایش طلاق، در جامعه و سیر صعودی آن بر اساس آمارهای منتشرشده، اهمیت توجه به خانواده و نیز مسائل و معضلات اجتماعی حاصل از طلاق، نیاز به کارِ کارشناسی در این حوزه احساس می‌شود. از این‌رو به نظر می‌رسد نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند در جهت کاهش آمار طلاق از سوی متولیان امور هستیم.

به گزارش مهرخانه، در بحث از احتمال و علل وقوع طلاق، رئیس انجمن مشاوره ایران، آمار بالای طلاق را مربوط به سه سال اول زندگی می‌داند. همچنین دکتر داود نجفی‌توانا؛ روانشناس، پنج علت اصلی طلاق را نداشتن شناخت، امید به تغییر در هر یک از زوجین پس از ازدواج، نبود تفاهم، تکراری‌شدن و نبود هیجان و در آخر دخالت خانواده‌ها معرفی می‌کند که این علل اغلب در سال‌های اولیه ازدواج بروز پیدا می‌کنند.

طرحی ملی جهت ارائه مشاوره به زوجین متقاضی طلاق
‌در همین راستا مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با معاونت فرهنگی اجتماعی قوه قضائیه تفاهم‌نامه‌ای منعقد کردند که بر اساس آن زوجین متقاضی طلاق باید به مراکز مشاوره تحت نظر بهزیستی ارجاع داده شوند.

تلاش‌هایی برای ایجاد سازش میان زوجین توسط مشاور، مددکار و افراد خانواده صورت می‌گیرد
رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با بیان این مسئله که مددکار و مشاور در این مراکز، اقدامات مختلفی از جمله مشاوره‌های مختلف و آموزش مهارت‌های زندگی و سبک زندگی را برای این افراد انجام می‌دهند، اظهار کرد: درصورتی‌که بعد از گذراندن آموزش‌ها، مشاوره‌ها و کمک‌گرفتن از افراد معتمد و باتجربه فامیل برای ایجاد سازش؛ زوجین همچنان به طلاق اصرار داشته باشند، اقدامات خود را برای طلاق به انجام می‌رسانند.

اجرای طرح مشاوره اجباری در یزد موفقیت‌آمیز بوده ‌است
وی همچنین با بیان این‌که احتمال زیادی وجود دارد که تعداد زیادی از زوجین در این پروسه از تصمیم طلاق منصرف شوند، اظهار کرد: مشاوره اجباری در استان یزد انجام شده و ماندگاریِ سازش را در 50 درصد موارد پیگیری‌شده نشان می‌دهد.

ابلاغ قانونی اجبار به مشاوره پیش از طلاق، موجب الزام زوجین به شرکت در جلسات مشاوره می‌شود 
به نظر می‌رسد اجرای طرح مشاوره اجباری پیش از طلاق، در روند حل معضلات طلاق بی‌تأثیر نباشد، اما باید توجه داشت که نیازمند زیرساخت‌های ضروری همچون مراکز مشاوره به حدکافی در کل کشور است. همچنین اجرای این تفاهم‌نامه نیازمند ابلاغ قانونی از سوی قوه قضائیه نیز است که این ابلاغ به معنای اجبار قانونی زوجین به حضور در مراکز مشاوره و جلسات مددکاری خواهد بود.

مشاوره پیش از ازدواج را هم اجباری کنید
از سوی دیگر باید توجه داشت که ضرورت مشاوره‌های اجباری پیش از ازدواج شاید بیش از مشاوره‌های پیش از طلاق، حائز اهمیت باشد. شناخت نسبی دختر و پسر از یکدیگر و خانواده‌ها و مشاوره‌های تخصصی و کارشناسانه در مورد ویژگی‌‌های هر یک از دختر و پسر، ارتباط مؤثر و تفاوت‌های شخصیتی هر یک از آنها، پیش از ازدواج می‌تواند منجر به آگاهی همراه با توانمندی در جهت حل مشکلات در خانواده شود.

بنابراین ضروری است تا ضمن افزایش امکانات ازدواج برای جوانان، امکان مشاوره‌های پیش از ازدواج و در طول زندگی مشترک برای شناخت نسبی آنها از یکدیگر و راه‌های جلوگیری از اختلاف فراهم آید تا احتمال طلاق در میان زوجین؛ به‌خصوص زن و شوهرهای جوان به حداقل برسد. از این‌رو به نظر می‌رسد برنامه‌های پیشگیرانه چه به صورت پیش از ازدواج، در طول زندگی مشترک و چه پیش از طلاق، احتمال وقوع طلاق را در میان زوجین در آینده به حداقل برساند.


کد مطلب: 6431

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.mdviw6djygiaw.html?6431

تيترآنلاين
  http://titronline.ir