تيترآنلاين - متامفتامين خسارات جبران‌ناپذيري را به مغز وارد مي‌كند - نسخه قابل چاپ

متامفتامين خسارات جبران‌ناپذيري را به مغز وارد مي‌كند

سايت پليس , 25 بهمن 1390 ساعت 16:47

متامفتامين داروي محرك بسيار قوي است كه حتي در دوزهاي كم باعث هيجان‌زدگي، بي‌تابي، سخن‌گفتن تند، بي‌خوابي، افزايش فعاليت‌هاي فيزيكي، كاهش اشتها، ...


يك پژوهشگر حوزه اعتياد گفت: متامفتامين در همان ابتداي مصرف خسارات جبران‌ناپذيري را به مغز وارد مي‌كند كه افت حافظه، پرخاشگري و تهاجم، رفتارهاي جنون‌آميز و آسيب‌هاي قلبي و مغزي از عوارض مصرف آن است.
محمدحسن فرهادي در همايشي كه با عنوان «زيرساخت‌هاي زيستي- عصبي تاثيرگذاري متامفتامين» در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، با بيان اينكه شيشه يكي از موادمخدر صنعتي است كه متاسفانه اخيرا در ايران شايع شده است، گفت: اين ماده به‌ صورت كريستال‌هاي كوچك شيشه‌مانند يا به‌ صورت پودر سفيد بدون بو و تلخ كه به‌‌راحتي در نوشابه‌هاي الكلي يا غيرالكلي حل مي‌شود، سبب تشديد احساسات فرد، خستگي‌ناپذيري، بي‌خوابي، بي‌اشتهايي و لاغري مي‌شود.
اين پژوهشگر حوزه اعتياد ادامه داد: ماده اصلي و تركيب شيميايي اين ماده، متامفتامين است و در مصرف تدخيني به نام‌هاي يخ، كريستال، شيشه و Tina نيز ناميده مي‌شود، متامفتامين به فرم‌هاي مختلف موجود است و به روش‌هاي تدخيني (دود كردن)، استنشاقي (كشيدن پودر به‌داخل بيني)، تزريقي و خوراكي مصرف مي‌شود و بسته به روش مصرف بر خُلق افراد اثرات تخريبي شديد و متفاوتي را ايجاد مي‌كند.
فرهادي گفت: متامفتامين از نظر ساختاري شباهت زيادي به آمفتامين و نوروترانسميتر دوپامين دارد، اما كاملا با كوكائين متفاوت است و اگرچه هر دو ماده محرك اثرات مشابه رفتاري و بيولوژيك دارند اما تفاوت اصلي آنها در چگونگي اثر آنهاست.
وي تصريح كرد: برخلاف كوكائين كه بسيار سريع و تقريبا كامل در بدن متابوليزه مي‌شود، متامفتامين اثر طولاني‌تر دارد و درصد بيشتري از آن به مدت طولاني‌تر بدون تغيير در بدن مي‌ماند كه منجر به اثرات محرك طولاني‌تر مي‌شود و به علت حلاليت بالا در چربي به راحتي از سد خوني مغز عبور كرده و با تاثير بر پايانه‌هاي عصبي باعث آزاد شدن ميانجي‌هاي عصبي مي‌شود.
فرهادي با اشاره به عوارض كوتاه‌مدت متامفتامين گفت: اين ماده، داروي محرك بسيار قوي است كه حتي در دوزهاي كم باعث هيجان‌زدگي، بي‌تابي، سخن‌گفتن تند، بي‌خوابي، افزايش فعاليت‌هاي فيزيكي، كاهش اشتها، اضطراب، بدبيني، خشونت، مشكلات قلبي و عروقي مختلف همچون افزايش ضربان قلب و ضربان نامنظم و افزايش فشارخون و با صدمه روي عروق باعث سكته مغزي و قلبي مي‌شود. وي با تاكيد بر اينكه سوءمصرف طولاني متامفتامين نيز عوارض منفي بسيار از جمله اعتياد دارد، گفت: در اعتياد به متامفتامين، نشانه‌هايي از جمله اضطراب، گيجي، بي‌خوابي، اغتشاش خلقي و رفتارهاي خشن در مصرف‌كنندگان بروز مي‌كند و در صورت ادامه مصرف بعد از مدت طولاني، علايم بدخلقي، افسردگي و علايم اختلال حركتي مثل پاركينسون در فرد ظاهر مي‌شود.
اين پژوهشگر حوزه اعتياد بيان داشت: همچنين در برخي افراد علايم رواني، توهمات شنوايي، بينايي و لامسه و هذيان ديده مي‌شود و بيماراني كه مصرف‌‌كننده‌ مزمن و مداوم بوده‌اند نيز با قطع ناگهاني دارو علايمي همچون افسردگي، اضطراب، احساس خستگي و ميل شديد به مصرف دارو رخ مي‌دهد. وي تاكيد كرد: اين ماده در همان ابتداي مصرف خسارات جبران‌ناپذيري را به مغز وارد مي‌آورد كه افت حافظه، پرخاشگري و تهاجم، رفتارهاي جنون‌آميز و آسيب‌هاي قلبي و مغزي از عوارض مصرف آن است. فرهادي با بيان اينكه بخشي از اثرات مزمن اين ماده حداقل تا حدي قابل برگشت است، گفت: در يك مطالعه‌ تصويربرداري، بهبودي در برخي نواحي مغزي بعد از پاكي طولاني‌مدت را به مدت دو سال نشان داده كه با بهبودي در اجراي تست‌هاي حركتي و گفتاري حافظه همراه بوده است و با اين همه، عملكرد ساير نواحي مغزي حتي بعد از دو سال پاكي، بهبودي را نشان نمي‌دهد و به اين معني است كه برخي تغييرات ساختاري ناشي از مصرف متامفتامين‌ها ممكن است طولاني‌مدت باشد. وي ادامه داد: افزايش خطر سكته مغزي ناشي از سوء‌مصرف آمفتامين مي‌تواند منجر به تخريب‌هاي غيرقابل بازگشت در مغز شود، همچنين مطالعات اندكي كه در زنان حامله صورت گرفته خطر افزايش زايمان زودرس، جدا شدن جفت، تاخير رشد جنيني و ناهنجاري‌هاي مغزي و قلبي را در آنان نشان مي‌دهد. اين پژوهشگر حوزه اعتياد هشدار داد: افزايش انتقال HIV و هپاتيت B و C از عوارض افزايش سوء‌مصرف متامفتامين نه‌‌تنها در مصرف‌كنندگان تزريقي، بلكه در غيرتزريقي‌هاست، در مصرف‌كنندگان تزريقي HIV و ساير بيماري‌هاي عفوني عمدتا از راه مصرف مجدد سرنگ‌ها و سوزن‌هاي آلوده يا تزريق مشترك ديده مي‌شود اما از آنجا كه مصرف متامفتامين با رفتارهاي جنسي پرخطر همراه است، بنابراين در مصرف‌كنند‌گان غيرتزريقي هم خطر ابتلا وجود دارد كه ممكن است به‌علت افزايش ميل جنسي ناشي از مصرف متامفتامين باشد.


کد مطلب: 4136

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.mdjiw6dyvgiaw.html?4136

تيترآنلاين
  http://titronline.ir