تيترآنلاين - چرا آمریکا در منطقه از هواپیمای رادارگریز استفاده مي کند؟ - نسخه قابل چاپ

چرا آمریکا در منطقه از هواپیمای رادارگریز استفاده مي کند؟

14 آذر 1390 ساعت 21:22

کارشناسان این سئوال را مطرح می کنند که چرا آمریکا باید از یک هواپیمای رادارگریز در منطقه ای استفاده کند که عملا سیستم های پدافند هوایی مدرن وجود ندارد.


تيترآنلاين - «سینگر» بر این باور است که هر از گاهی در تاریخ، نوعی از تکنولوژی ظهور می کند که باعث می گردد قوانین بازی مورد بازنگری قرارگیرد و هواپیماهای بدون سرنشین را باید یک تحول تکنولوژیکی به حساب آورد.
به گزارش تيترآنلاين ، پهپاد(پرنده ی هدایت پذیر از دور) یا هواپیمای بدون سرنشین به اشیاء پرندهٔ هدایت‌پذیر از راه دور گفته می‌شود. بهپادها یا بوسیله کنترل از راه دور یا با برنامه‌های پیش پروازی ریخته شده از قبل یا با سامانه‌های خودکار دینامیک هدایت می‌شوند. بهپادها در حال حاضر در برنامه‌های نظامی که شامل جاسوسی و حمله می‌شود فعالیت می‌کنند. 

این هواپیماها همچنین در برنامه‌های غیر نظامی مانند خاموش کردن آتش سوزی‌ها یا جایی که پرواز برای خلبان خطر دارد یا کنترل پلیس در ناآرامی‌ها و صحنه‌های جرم یا شناسایی بیشتر حوادث غیرمترقبه طبیعی استفاده می‌شوند.

در میان صدها نمونه ای که از این هواپیما ها یا پرندگان تاکنون عرضه شده می توان به انواع هواپیمای جاسوسی و یا اکتشافی اشاره داشت. امروزه از این نوع هواپیما ها در 44 کشور جهان استفاده می شود و جالب است بدانید که در نیروی هوایی ایالات متحده تعداد خلبانانی که قادر به هدایت اینگونه هواپیماها هستند و مورد آموزش قرار گرفته اند، بیش از مجموعه خلبانانی هستند که برای انواع جنگنده و بمب افکن آموزش دیده اند.

در حال حاضر ۳۲ کشور در حال ساخت و گسترش ۲۵۰مدل بهپادهای اکتشافی هستند. فرانسه و آلمان cl-۲۸۵ را گسترش دادند که در جنگهای بوسنی و کوزوو کاملا موفقیت آمیز عمل کرد. 

روسیه با ساخت بهپاد tu-۳۰۰ به فناوری بهتری دست یافته‌است و ایتالیا نیز mirach ۱۵۰ را ساخته‌است. این بهپادها مجهز به موتور جت می‌باشند و می‌توانند در ارتفاع بالائی پرواز کنند. 

ابابیل و مهاجر و سفره‌ماهی از پهپادهای ساخت ایران هستند. 

بیشترین سرمایه‌گذاری در جهان در زمینه ساخت و تجهیز بهپادها را وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا انجام داده‌است؛ به طوری که بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۵ حدود ۳ میلیارد دلار هزینه برای طراحی ساخت و تجهیز بهپادها هزینه کرده‌است.

سالیان مدیدی است که جنگنده‌های بدون سرنشین امریکا در آسمان افغانستان و پاکستان به پرواز درآمده و بیش از هزاران نفر از زنان، مردان و کودکان را قتل عام کرده‌اند و همیشه سایه خوف این جنگنده‌ها، بر سر مردم منطقه بوده است. 

عده ای از متخصصان نظامی آمریکایی و اروپایی ، نگاهی دیگر به این پروژه دارند . آنها معتقدند آمریکا برای جاسوسی بر فراز افغانستان نیازی به هواپیمای سری ندارد ، چون این کشور در اختیار آمریکاست و جنگجویان طالبان هم تجهیزات راداری پیشرفته ندارند . 

در پاکستان هم آمریکا در مبارزه با طالبان از طرف دولت این کشور حمایت می شود و نیازی به پنهان کاری ندارد . این تحلیل گران ، آر کیو 170 را مامور جاسوسی بر فراز کشور های مخالف آنان مانند چین و ايران می دانند . آنها معتقدند مهم ترین هدفی که وزارت دفاع آمریکا از این پروژه دنبال می کند زیر نظر گرفتن تاسیسات و فعالیت های هسته ای است . 

هواپیماهایی که از آن صحبت شد، می تواندبدون اینکه آن را ردیابی کنند ، به اهدافش بسیار نزدیک شود ، عکس بگیرد و به بررسی دقیق بپردازد . روزنامه ی واشنگتن پست هم چند ماه پیش به این موضوع اشاره کرده بود ، که این هواپیما قابلیت پشتیبانی و اطلاع رسانی به نیرو های در حال جنگ را هم دارد و آمریکا می تواند از آن ، از فراز آسمان ، جبهه ی نبرد را کنترل کند .
 
دوگ ریچاردسون – یکی از مدیران بلند پایه ی پنتاگون – چند وقت پیش اعلام کرد که این سازمان در صدد به کارگیری 14 تکنولوژی مختلف برای شناسایی اهدافش است . به گفته او این اهداف شامل وسایل نقلیه ، اشخاص ویژه و تعدادی ساختمان هاست . این اهداف توسط هواپیماهای جاسوسی برای زیر نظر گرفتن و حمله احتمالی نشانه گذاری می شوند . 

در هر حال، با طرح کم پیدایی محدود ، این هواپیما می تواند برای پرواز در طول مرز با کشورهای همسایه افغانستان و نگاهی به درون این کشورها برای جمع آوی اطلاعات مفید در مورد آزمایشات موشکی،هسته ای،دورسنجی و جاسوسی الکترونیک قابل استفاده باشد. 

در گزارش خبرگزاری "کورسور" اسراییل آمده است که این هواپیما در پایگاه هوایی "باگرام" در حومه کابل دیده شده است اما پروازها اغلب از پایگاه قندهار در نزدیک مرز ایران و پاکستان انجام شده است.

در بخش دیگری از این گزارش اشاره شده که هواپیماهای بدون سرنشین جدید RQ-170 اولین هواپیماهای بدون سرنشین مجهز به موتور جتی است که در طیف گسترده ای از عملیات مانند گشتزنی، جمع آوری اطلاعات از جمله پرتاب های موشکی و عملیات تهاجمی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. یکی از ویژگی های اصلی "غول قندهار" که توسط کمپانی "لاکهید مارتین" ساخته شده است، سازه بال های آن و عدم وجود دم است و همچنین استفاده از فناوری "استلس" هنگام ساخت که آن را رادار گریز کرده است.

در ضمن در این گزارش تاکید شده که این هواپیما می تواند در ارتفاع تا 15 کیلومتری به وظایف محوله عمل کند، به جدیدترین سیستم های نظارتی و هدف گیری مجهز شده و می تواند بعنوان مرکز هدف گیری از راه دور برای دیگر سیستم های تسلیحاتی مورد استفاده قرار گیرد. را تایید کرد. این مطلب را Defence Talk گزارش می دهد. 

فرماندهی نیروهای آمریکایی اعلام کرد که این هواپیما به امور اکتشاف و نظارت، حمایت از یگان های خط مقدم می پردازد. کارشناسان این سئوال را مطرح می کنند که چرا آمریکا باید از یک هواپیمای رادارگریز در منطقه ای استفاده کند که عملا سیستم های پدافند هوایی مدرن وجود ندارد. این احتمال داده می شود که آمریکا با کمک RQ-170 می خواهد به جاسوسی در خاک کشورهای همسایه افغانستان یعنی پاکستان، ایران و هند بپردازد.

سرنگون کردن جنگنده‌ی بهپاد توسط نيروهاي مسلح  ايران، ضربه‌ی مهلکی به پیکر قدرت تسلیحاتی امریکا بود و یاد و خاطره‌ی منهدم کردن و یا از مسیر خارج کردن موشک‌های کروز در دوره‌ی جنگ را زنده کرد. این شکست امریکا بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های بین‌المللی داشت:

به گزارش ARD : ایران اعلام کرد یک فروند جنگنده‌ی بدون سرنشین امریکا را سرنگون کرده است. پنتاگون نیز به از دست دادن یک فروند هواپیما اذعان کرده، اما نسبت به این که این هواپیما از نوع جنگنده‌های بدون سرنشین «RQ-170 Sentinel » می‌باشد، سکوت کرده است. 

شبکه تلویزیونی العالم گفته است: هواپیمای تیپ «RQ-170 Sentinel» [با جنگ الکترونیک فرود آمده است] و بدون آسیب زیاد به زمین نشسته و در اختیار نیروهای نظامی ایران قرار دارد.

این خبرگزاری افزود: ایران در قبال این سؤال که آیا این عملیات خارج از مرزهای ایران صورت گرفته است؟ اعلام نموده که عملیات به خاطر نقض حریم هوایی ایران انجام شده است.

این گزارش می‌افزود: مقامات امریکایی سقوط یک هواپیمای شناسایی در مرز افغانستان را تأیید کرده و مدعی شدند کنترل این هواپیما از اختیار خارج شده بود. 



این خبرگزاری افزود: گزارشی مبنی بر این که به سوی این هواپیما شلیک شده است وجود ندارد و گزارشات حاکی از آن است که مهندسین سپاه پاسداران در حال مطالعه و بازسازی آسیب‌های وارده هستند.

رویترز نیز خبر سرنگونی را به نقل از رسانه‌های ایرانی نقل کرد و افزود: مقامات امریکایی می‌گویند نشانه‌ای از شلیک به سوی این هواپیما وجود ندارد.

رویترز به نقل از مقامات ناتو افزود: این هواپیما، غیر مسلح و از نوع هواپیمایی شناسایی بود که از اواخر هفته گذشته به مأموریت شناسایی در مرزهای افغانستان فرستاده شده بود.

روزنامه واشنگتن پست در این زمینه می نویسد: سقوط هواپیمای جاسوسی آمریکا در ایران و از این نوع اولین موردی است که یک کشور مخالف آمریکا مدعی آن شده است. 

این روزنامه در ادامه می نویسد: تحلیلگران آمریکایی معتقدند حال ایرانیان می توانند بهتر فن آوری رادار گریزی هواپیماهای آمریکا را شناسایی کنند و در نتیجه زمینه را برای شناسایی دیگر هواپیماهای آمریکایی مهیا می کند.


کد مطلب: 3678

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.edmiw6dvcgiaw.html?3678

تيترآنلاين
  http://titronline.ir