تيترآنلاين - برداشت‌های غلط عمومی از اسطوره‌های فناوری - نسخه قابل چاپ

برداشت‌های غلط عمومی از اسطوره‌های فناوری

ترجمه: نسترن صائبی

فناوران , 6 شهريور 1390 ساعت 9:41

مطالعات نشان می‌دهد که کارآفرینان آمریکایی شرکت‌های مهندسی و فناوری را افرادی تشکیل می‌دهند که تحصیلات عالی دارند.


همیشه در مورد اسطوره‌های فناوری همچون بیل گیتس، استیو جابز و مارک زوکربرگ این دیدگاه کلیشه‌ای وجود دارد که اینها افراد بسیار باهوشی هستند که به دلایل مختلف تحصیلات دانشگاهی خود را رها کرده‌اند. در واقع این تصور در ذهن مردم پرورش پیدا کرده که تمامی افراد موفق ترک تحصیل کرده‌اند و به جایی رسیده‌اند. بعد از ترک تحصیل هم به گاراژی پناه برده‌اند و ایده‌های اولیه‌شان در آنجا شکل گرفته است. بعد از آن هم، سرمایه‌گذاری مشترک،‌ یک اقدام بجا و استفاده از فرصت‌های استثنایی باعث تبدیل شدن ایده‌های آنها به موتورخانه‌ای در سیلیکون‌ولی شده است. اینها تصورات عموم مردم در مورد اسطوره‌های فناوری است، اما باید گفت که این تصورات کاملا غلط هستند. در ادامه به برخی از این دیدگاه‌های کلیشه‌ای که در میان مردم جا افتاده می‌پردازیم و دلیل غلط بودن آنها را بیان می‌کنیم:

کارآفرینان نمونه فناوری در آمریکا کمتر از 30 سال دارند
براساس یک باور عمومی، کارآفرینان نمونه در آمریکا کمتر از 30 سال دارند. این در حالی است که مطالعات سال 2009 دانشگاه دوک از 549 بنیانگذار شرکت‌ نشان می‌دهد که میانگین سن این موسسان 40 سال بوده است. این مطالعات همچنین حاکی از آن است که تعداد کارآفرینانی که بیشتر از 50 سال داشتند، دو برابر کارآفرینانی بودند که 25 سال به پایین بودند و 5/43 درصد از آنها دو یا چند کودک داشتند.
پس اسطوره‌شناسی عام که در آن کارآفرینان را بچه‌هایی در گاراژ فرض می‌کند، بیشتر در فیلم‌های هالیوود عینیت دارد تا در سیلیکون‌ولی! 

کارآفرینان قهرمانان بزرگی هستند که در خانواده‌های بی‌سامان متولد شده‌اند
عموم مردم فکر می‌کنند که کارآفرینان قهرمانانی بزرگ هستند که در خانواده‌های بی‌سامان متولد شده‌اند، اما تحقیقات دانشگاه دوک نشان می‌دهد که 52 درصد از کارآفرینان کار تاسیس یک شرکت را از بطن یک خانواده معمولی آغاز کرده‌اند. پدر و مادر این کارآفرینان یا فرهنگی بودند یا حقوقدان یا کارگر کارخانه و یا کارمند اداری. فقط 39 درصد از آنها پدری داشتند که خود کارآفرین بوده و 7 درصد نیز مادری کارآفرین داشتند و البته در برخی موارد پدر و مادرشان هر دو کارآفرین بودند. پس این تصور غلطی است که مردم فکر می‌کنند کارآفرینان بزرگ در خانواده‌های بی‌سامان و در شرایط بسیار بد بزرگ شده‌اند. 

ترک تحصیل باعث می‌شود که فرد، کارآفرین خوبی از آب درآید
موسسه کمک هزینه تحصیلی Thiel به دانشجویان 100 هزار دلار می‌دهد تا دانشگاه را رها کرده و برای جذب در بازار کار، ترک تحصیل کنند. آیا به نظر شما این امر منطقی است؟ تصور غلط در این زمینه بر این مبناست که تحصیلات عالی برای کارآفرینان غیر ضروری است و ارزش ندارد که یک فرد سر کلاس بنشیند و به جای تاسیس یک شرکت، درس‌های نامربوط را یاد بگیرد.
اما مطالعات نشان می‌دهد که کارآفرینان آمریکایی شرکت‌های مهندسی و فناوری را افرادی تشکیل می‌دهند که تحصیلات عالی دارند. به طور متوسط، شرکت‌هایی که توسط دانشجویان فارغ‌التحصیل تاسیس شده‌اند دو برابر کارآفرینانی که به دانشگاه نرفته‌اند هم فروش و هم کارمند دارند. اما در کمال تعجب تحقیقات نشان می‌دهد که حضور در یک دانشگاه ممتاز تفاوت چشمگیری در موفقیت کارآفرینان ندارد و این تصور غلط است که هر کس در دانشگاه‌های ممتاز و بنام درس بخواند، کارآفرین موفقی خواهد شد. هر چه اتفاق می‌افتد در همین سطح دانشگاه‌های معمولی است. 

زنان نمی‌توانند در دنیای فناوری موفق شوند
تنها 3 درصد از شرکت‌های فناوری توسط زنان تاسیس شده‌اند و اصولا زنان در سمت‌های سطح بالا و مدیریتی نه تنها حضور پررنگ، که اصلا حضور ندارند. همچنین این تصور وجود دارد که فقط 5 درصد از کل اختراعات حوزه فناوری اطلاعات را زنان انجام داده‌اند. از این جملات می‌توان نتیجه گرفت که زنان خودشان از صنعت فناوری پیشرفته صرف‌نظر کرده‌اند. آیا این مساله حقیقت دارد؟ مطالعات نشان می‌دهد که این مساله نیز تصور غلطی بیش نیست و هیچ تفاوتی بین زنان و مردان در موفقیت‌شان در تاسیس یک شرکت وجود ندارد.
این مشکل کمی وسیع‌تر است. کمتر دختری از سوی پدر و مادرش تشویق می‌شود که در رشته مهندسی تحصیل کند. زیرا والدین فکر می‌کنند که شغل‌های مرتبط با مهندسی و همچنین فناوری اطلاعات شغل‌های سخت و نامناسبی برای زنان است. این حرف حتما برای خیلی از ما آشناست: «با داشتن یک بچه چطور می‌توانی یک شرکت را مدیریت کنی؟»


کد مطلب: 3029

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.0dmiw6dx1giaw.html?3029

تيترآنلاين
  http://titronline.ir