تيترآنلاين - مسئولان تازه متوجه مهاجرت نخبگان شده اند! - نسخه قابل چاپ

مسئولان تازه متوجه مهاجرت نخبگان شده اند!

22 اسفند 1388 ساعت 10:47

مهاجرت هر نخبه تحصيلکرده از کشور به معناي بر باد دادن فرصت هاي توسعه ملي است و کشور را تبديل به کارگاه مجاني تربيت نيروي انساني متخصص براي کشورهاي توسعه يافته دنيا مي کند.


تيتر آنلاين - با تشکيل کميته اي از سوي کميسيون آموزش و تحقيقات براي بررسي خروج نخبگان از کشور، نمايندگاني از وزارت خانه هاي امور خارجه، علوم، آموزش و پرورش، بهداشت و وزارت اطلاعات در اين کميته حضور پيدا خواهند کرد. 

بايد توجه داشت که مهاجرت هر نخبه تحصيلکرده از کشور به معناي بر باد دادن فرصت هاي توسعه ملي است و کشور را تبديل به کارگاه مجاني تربيت نيروي انساني متخصص براي کشورهاي توسعه يافته دنيا مي کند. 

سليمي عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي ، بررسي وضعيت مهاجرت نخبگان کشورمان به خارج از کشور را دستور اين جلسه كميسيون توصيف کرد و متذکر شد: اين بحث نيز با حضور نمايندگاني از وزارت امور خارجه، علوم، آموزش و پرورش، بهداشت و وزارت اطلاعات بررسي شد. 

نماينده محلات اذعان کرد: در حال حاضر دشمنان کشورمان پس از فتنه سبز در حال کار کردن روي بحث مهاجرت نخبگان هستند تا نخبگان کشورمان را به سمت دانشگاه ها و مراکز علمي خود سوق دهند که از نتايج مهاجرت نخبگان کشورمان به خارج از کشور دچار مشکل شدن توليد علم در کشور است. 

سليمي ادامه داد: مباحث مفصلي در کميسيون مطرح و تصميم گرفته شد تا کميته اي متشکل از نمايندگاني از کميسيون آموزش و تحقيقات و همه دستگاه هاي ذي ربط و وزارتخانه ها تشکيل شود تا اين مسئله را به صورت ويژه مورد بررسي قرار دهند و چالش ها و علت مهاجرت نخبگان کشورمان به خارج از کشور را بررسي کنند و راهکارهايي را چاره انديشي کرده تا براي جلوگيري از مهاجرت نخبگان ارائه دهند. 

عضو کميسيون آموزش و تحقيقات بيان داشت: بايد در خصوص اين امر مهم همه ما به يک فهم مشترک برسيم تا بتوانيم نتيجه درستي را اتخاذ کنيم. 

اميد است که اين ستاد بحران صرفا محملي براي دريافت حقوق و مزاياي برخي مديران ناکارآمد نشود و اين ستاد واقعا با حس وطن دوستي و احساس دفاع از منافع ملي کشور راهکارهايي را براي مقابله با پديده فرار مغزها انديشيده و به مورد اجرا بگذارد. 

به گزارش تيترآنلاين، هفته نامه «برنامه» سازمان مديريت و برنامه ريزي سابق، به نقل از صندوق بين المللي پول گزارش داده بود که سالانه بين 150 تا 180 ايراني تحصيلکرده از کشور خارج مي شوند که به معني خروج سالانه 50 ميليارد دلار ارز از کشور است و ايران بين 91 کشور در حال توسعه و توسعه نيافته، رتبه اول را از اين نظر داراست. همين آمار را معاون پژوهشي وزير علوم در «اجلاس جهاني علم و فناوري در جامعه» در کيوتوي ژاپن به زبان آورده که نقل آنها توسط او نشان مي دهد آمار مورد تاييد دولت هم هست. 

براساس محاسبات، اين طور به نظر مي‌رسد که براي تربيت يک پزشک در کشور، دولت نزديک به 300 ميليون تومان هزينه مي‌کند. پس مهاجرت يک پزشک به خارج از کشور به معني هدر رفتن اين سرمايه ملي و سرازير شدن پول کشور به جيب بيگانگان است. 

در کنار ضرر مالي شديد ناشي از خروج هر پزشک که تقريبا معادل 300 ميليون تومان است، بايد توجه کنيم که بعد از خروج يك پزشک عمومي از کشور، حدود يك تا دو سال طول مي‌کشد تا وي جذب نظام کاري کشورهاي خارجي ‌شود. در طي اين مدت يك تا دو سال، اين فرد دريافت‌كننده ارز از داخل کشور مي‌باشد.

اکنون در بازگشت افرادي که دولت آنها را بورسيه کرده است، با مشکلات زيادي روبه‌رو هستيم. زماني بود که تعداد کساني که بورسيه شده بودند و به کشور باز نمي‌گشتند، بسيار کم بودند، اما مجددا اين تعداد، رو به افزايش است. بنابراين اگر شرايط داخل را براي بازگشت افرادي که بورسيه شده‌اند مهيا نکنيم، تعداد کمي از افرادي که طي 10-4 سال گذشته از کشور خارج شده‌اند، به کشور بازخواهند گشت. 

متاسفانه در کشور ما وقتي مي‌خواهند از يک ورزشکار تقديرکنند، جايزه 100 ميليون توماني براي وي در نظر مي‌گيرند. در حالي که براي تقدير از پژوهشگران و نخبگان مثلا درجشنواره رازي، فقط10 سکه در نظر مي‌گيرند. چرا هر وقت بحث علم و پژوهش و نخبگان مطرح مي‌شود، مشکلات مالي نيز مطرح مي‌شوند. اين روند باعث شده تا الگوها در کشور عوض شوند. اکنون ديگر در کشور، الگوها نفرات اول کنکور سراسري يا ورودي دانشگاه‌ها علوم پزشکي نمي باشند، بلکه الگوهاي نسل جوان ما فوتباليست‌ها و... شده‌اند. اثرگذاري اين فرهنگ‌سازي غلط را مي‌توانيم در انتخابات مجلس و شوراها مشاهده کنيم. متاسفانه الگوهاي کشور عوض شده‌اند و ديگر استاد دانشگاه براي الگو شدن جذاب نمي‌باشد


کد مطلب: 137

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcebf8zijh8x.9bj.html?137

تيترآنلاين
  http://titronline.ir