تيترآنلاين - آیت الله جنتي: گرانی‌های اخیر یک بحران مقطعی است - نسخه قابل چاپ

آیت الله جنتي: گرانی‌های اخیر یک بحران مقطعی است

13 مرداد 1391 ساعت 17:43

مثل خورشيد بر من روشن است با همت‌ها، جهادها، اخلاص‌ها و ايثارگري‌ها چون گذشته مي‌توانيم صددرصد بر اين بحران غلبه كنيم


خطیب نماز جمعه تهران با اعلام اینکه تحریم های اقتصادی با اخلاص، ایثارگری و همت و جهاد قابل کنترل است، اظهار کرد: گرانی و بحران اقتصادی دنیا را گرفته است و دیگران نیز در این بحران دست و پا می زنند که شامل حال ما هم شده است. 

به گزارش خبرگزاري ها، آيت‌الله احمد جنتي در خطبه دوم نماز جمعه تهران با اشاره به بحران اقتصادي در دنيا و تاثير بخشي از آن بر ايران، مشكلات اقتصادي را به عنوان «مشكل جدي و ويژه‌» توصيف كرد و با تشبيه آن به جنگ اظهار كرد: دشمن در جنگ‌هاي ديگر در عرصه‌هاي مختلف شكست خورده و اكنون به موفقيت در اين جنگ چشم‌ دوخته است و ما بايد اين موضوع را به صورت يك جنگ بپذيريم، اين مساله‌‌اي عادي نيست كه از آن بگذريم. تمام ملت، مسوولان و مردم مثل زمان جنگ كه همه بسيج شدند بايد درگير اين مساله باشند و در حل آن بكوشند اين يك مساله‌ عمومي است.

وي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در ديدار با مسوولان و كارگزاران نظام گفت: ايشان مطالب خوبي در اين جلسه مطرح كردند از جمله اين‌كه تاكيد كردند ما بايد واقعيت‌ها را بپذيريم و آرمان‌گرايي با واقعيت‌پذيري منافاتي ندارد. در كنار اين‌كه ما استقلال و عدالت را مي‌خواهيم و مسائل آرماني را پيگيري مي‌كنيم واقعيت‌ها را نيز نبايد ناديده گرفت. در طول سال‌هاي پس از پيروزي انقلاب در كنار اين كه آرمان‌ها حفظ شده و تلاش براي اجرايي شدن آن‌ها صورت گرفته واقعيت‌ها را نيز ديده‌ايم و مشكلات را حل كرده‌ايم و چالش‌ها را پشت سر گذاشتيم.

وی با بیان اینکه موضوع گرانی‌ها و بحران اقتصادی مشکل جدی و ویژه‌ای است، گفت: بحران اقتصادی در واقع جنگی است که دشمن با توجه به شکست‌هایی که در جنگ‌های قبلی متحمل شده، علیه ایران در پیش گرفته است، باید دانست این یک موضوع عادی نیست که بتوانیم از کنار آن بگذریم و فرد فرد جامعه و آحاد ملت و همه قوای کشور و مسئولان باید درگیر این مسئله باشند، زمان جنگ تحمیلی همه ملت بسیج شده بودند و حتی زن‌ها در پشت جبهه کمک می‌کردند.

خطيب نماز جمعه تهران با اشاره به موضوع افزايش قيمت‌ها ادامه داد: اين نه تنها يك بحران اقتصادي است بلكه يك بحران سياسي است و مساله‌ اين است كه آمريكا مي‌خواهد با شكست ما در مسائل اقتصادي سلطه خود را بر اينجا(ايران) برگرداند.

وي در ادامه به ارائه برخي راهكارها براي حل مشكلات اقتصادي پرداخت و از دستگاه‌هاي فرهنگي و رسانه‌ها توجه به اين راهكارها را خواستار شد و گفت: اين مساله‌ مهم و سرنوشت‌سازي است. برخي خيال مي‌كنند كه مسوولان وضع خودشان خوب است و سفره‌هاي رنگين دارند و به درد مردم نمي‌رسند و متوجه اين مسائل نيستند. من به شما مي‌گويم كه مسوولان ـ نه صددرصد مسوولان ـ ولي همه‌ مسوولان اثرگذار از اين مسائل اطلاع دارند، بيكار نيستند، مرتبا تشكيل جلسه مي‌دهند و درگير اين موضوع هستند، سه قوه درگير هستند و در راس آن‌ها مقام معظم رهبري. كسي به اين موضوع فكر نكند كه مسوولان به فكر مردم نيستند البته شما بايد بدانيد كه اين موج گذراست، ماندني نيست و مي‌گذرد.

وي با تاكيد بر اين‌كه «براي حل مساله‌ احتياج به مقاومت اقتصادي و در ضمن توكل به خداوند داريم» ادامه داد: ما بايد به كارها از جنبه‌ توحيدي نيز نگاه كنيم همه چيز دست خداست و بايد توجهات و توسلات را فراموش نكنيم.

جنتي در اين ارتباط به اهميت صرفه‌جويي اشاره كرد و گفت: مقام معظم رهبري در نامگذاري‌هاي خود در سال‌هاي اخير به اين موضوع اشاره و توجه داشتند سالي را به عنوان سال اصلاح الگوي مصرف نامگذاري كردند سال ديگري را به عنوان همت و كار مضاعف ولي آنگونه كه انتظار مي‌رفت برخي اين موضوع را تحويل نگرفتند.

وي با اشاره به تاثير صرفه‌جويي بر حل مشكلات گفت: اگر اين صرفه‌جويي‌ها صورت بگيرد قسمت زيادي از مشكل حل مي‌شود. چرا آدم بيهوده خرج كند چرا بايد حتما در اين شرايط سه رنگ ميوه، شيريني و شربت، در پذيرايي‌ها باشد. چه كسي گفته بايد اين‌گونه باشد. البته ممكن است يك زماني همه چيز فراوان باشد و اين مساله‌اي نيست ولي در شرايط اين‌گونه بايد صرفه‌جويي صورت بگيرد و بايد گفت: صرفه جويي از كارهاي و اجب است. برخي‌ها متاسفانه در سفرهاي افطاري ريخت و پاش زيادي مي‌كنند. اين‌چه عبادت و افطاري است. اصراف حرام است به خصوص در شرايط فعلي و بايد از اين ريخت و پاش‌ها به خصوص در اين ماه مبارك جلوگيري شود. امر به معروف و نهي از منكر شود و نظارت عمومي باشد. اگر فردي در اين ارتباط اصرار كرد مردم نسبت به يكديگر تذكر دهند.

وي هم‌چنين اظهار كرد: برخي متاسفانه در اين شرايط خود را گم مي‌كنند و اقدام به ذخيره‌سازي مي‌كنند. اگر بگوييم اين كار گناه است مبالغه نكرده‌ايم؛ چرا ذخيره‌سازي مي‌كنيد وقتي مي‌گويند مثلا قند و شكر گران شده بايد در مصرف صرفه‌جويي كرد. چرا عده‌اي مي‌روند و ذخيره‌سازي مي‌كنند براي فردا و پس فردا؟ بايد از اين‌گونه مسائل پرهيز كرد.

وی در بخش دیگری از سخنرانی خود بر استفاده هر چه بیشتر از تولیدات داخلی تأکید کرد و گفت: متأسفانه در سال‌های گذشته گزارش‌های بسیار بدی از برخی مسئولان و متولیان صنعت و تجارت دریافت کرده‌ایم.

وی گفت: برخی از افراد در جامعه به دلیل اینکه بتوانند حق دلالی خود را بگیرند اجازه نمی‌دادند از اجناس داخلی استفاده شود. البته الان نمي‌دانم هست يا نيست. اين اقدامات و مسائل جلوي توليد داخلي را مي‌گيرد بايد سرمايه‌ها در راستاي توليد داخلي به كار بيافتد و از توليد داخلي حمايت شود تا از اين مقطع عبور كنيم.

جنتی گفت: باید در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی به گونه‌ای عمل کرد تا صنعتگر و تولیدکننده به تولید و سرمایه گذاری رغبت پیدا کند. 


وي در ادامه به شرايط زندگي مردم بحرين نيز اشاره كرد و گفت: در كنار مشكلاتي كه داريم شرايط ما بهتر از شرايط برادران عزيز بحريني است. آن‌ها در سختي زندگي مي‌كنند، زندانيان آن‌ها در چه حالي هستند، چه شكنجه‌هايي مي‌بينند.

وي از خدا خواست كه شر دشمنان اسلام، از جمله رژيم صهيونيستي و كشورهاي مختلفي را كه براي تضعيف مسلمانان تلاش مي‌كنند از سر مسلمانان كوتاه كند.

امام جمعه امروز تهران در ادامه سخنانش ضمن تبریک 17 مرداد و روز خبرنگار، به خبرنگاران توصیه کرد که در اخباری که ارائه می‌دهند توجه داشته باشند که اثر آن در جامعه چیست، ممکن است برخی اخبار جالب باشد و تیتر رسانه‌های مختلف شود ولی انتشار آن در جامعه موج بدی ایجاد کرده و شایعه‌سازی کند و موجب بدبین شدن مردم نسبت به نظام و مسئولین شود، این خبر را ندهید، خبرنگاران اخباری را اعلام کنند که به درد مردم می‌خورد و مردم خوشحال و امیدوار می‌شوند و موجب تقویت روحیه ملت و گرایش آنان به ارزش‌ها می‌شود.

آیت‌الله احمد جنتی در خاتمه با اشاره به مسئله سوریه، گفت: این هم یک مصیبتی است که درست شده و همه بسیج شدند تا این کشور را از پای درآورند، آمریکا، اسرائیل، ترکیه، عربستان و قطر، همه دست به دست یکدیگر دادند، بنده نمی‌دانم دخالت بیگانگان در امور داخلی کشورها یعنی چه؟! دروغ‌هایی که گفتید یعنی چه؟! چه کسی نمی‌داند که شما در حال دخالت مستقیم و مسلحانه در امور داخلی سوریه هستید؟ مقامات برخی از این کشورها اعلام کردند که مسئله نه "سوریه" است و نه "بشار اسد"، بلکه مسئله "اسرائیل" و "مقاومت" است، جنگ بر سر این موضوع است نه بر سر "سوریه" یا "بشار اسد"، ممکن است ما هم با سوریه و بشاراسد مشکل داشته باشیم، ولی مسئله "مقاومت" است.

آیت الله جنتی در خطبه نخست نماز جمعه این هفته تهران همچنین با تبریک سالروز میلاد امام حسن مجتبی (ع) به شرح بخشهای از دعای افتتاح پرداخت و بر بهره‌گیری هر چه بیشتر از دعاهای ماه مبارک رمضان تاکید کرد. 

وی بالاترین اعمال را در این ماه مبارک، پرهیز از گناه دانست و گفت‌: در روز قیامت برخی با شیطان و برخی با اعمالشان محشور می‌شوند. 

امام جمعه موقت تهران افزود: ‌بر اساس آیات نورانی قرآن کریم، ‌در روز قیامت همه اعمال انسان مجسم می‌شود و برخی در آن روز ابراز پشیمانی می‌کنند که دیگر سودی ندارد. 

وی در ادامه از مسئولان برگزاری نماز جمعه تهران به سبب قرائت بخشی از وصیتنامه‌های شهدا از تریبون نماز جمعه قدردانی کرد و گفت: ‌امروز هم بخشی از وصیتنامه شهید همت قرائت شد که بسیار مفید است و امیدواریم این گونه اقدامات ادامه یابد.


کد مطلب: 5017

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.z8nbjh87f9bij.html?5017

تيترآنلاين
  http://titronline.ir