تيترآنلاين - كاهش علاقه‌مندي به مطالعه با شمارگان كتاب ارتباط مستقيم دارد - نسخه قابل چاپ

كاهش علاقه‌مندي به مطالعه با شمارگان كتاب ارتباط مستقيم دارد

3 مرداد 1390 ساعت 8:39

بسياري از افراد براي تامين مخارج زندگي ساعت بسياري را مثلا در دو شيفت مشغول كارند، طبيعتا چنين افرادي فرصت مطالعه‌شان اندك است


رييس هيات مديره انجمن فرهنگي ناشران بين‌الملل ايرانيان با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري درباره نامناسب بودن شمارگان كتاب در كشور، گفت: ميزان علاقه‌مندي عموم مردم به مطالعه و پايين بودن شمارگان كتاب، رابطه مستقيمي با يكديگر دارند و هر چه علاقه كمتر مي‌شود شمارگان نيز كاهش پيدا مي‌كند.

عليرضا رباني در گفت‌وگو با ايبنا، درباره عوامل موثر در كاهش علاقه‌مندي عموم افراد جامعه به مطالعه اظهار كرد: بسياري از افراد براي تامين مخارج زندگي ساعت بسياري را مثلا در دو شيفت مشغول كارند، طبيعتا چنين افرادي فرصت مطالعه‌شان اندك است.

وي با بيان اينكه اين گروه از افراد جامعه معمولا به كتاب‌هاي عمومي علاقه‌مندند، افزود: اگر يارانه‌ها و كمك‌هاي دولتي از طريق دانش‌آموزان يا كارمندان اداري به سبد خانوار افزوده شود، در كاهش اين آسيب نقش موثري دارد.

رباني ادامه داد: در سال‌هاي اخير به دليل رشد معضل مدرك‌گرايي در دانشجويان و قشر تحصيل‌كرده، انگيزه اين افراد به مطالعه و كتابخواني از بين رفته است و فكر مي‌كنند كه با كسب يك مدرك تحصيلي ديگر نيازي به مطالعه و افزودن اطلاعات خود ندارند.

وي با اشاره به آسيب‌هاي جدي اين رفتار، توضيح داد: اگر در اداره ها يا دانشگاه‌هاي كشور سيستم‌هاي ارزيابي و امتيازدهي صحيح به دانش و اطلاعات افراد اختصاص يابد، اين مشكل نيز به مرور زمان مرتفع مي‌شود.

رباني از نبود قانون حق مولف(كپي‌رايت) در كشور به عنوان ديگر دغدغه اصلي اين حوزه نام برد و گفت: در سال‌هاي اخير بي‌نظمي و هرج و مرج بسياري در بازار كتاب‌هاي داخلي و خارجي روي داده است، به گونه‌اي كه كتاب‌هاي خارجي به راحتي توسط كانال‌هاي زيرزميني افست و به فروش مي‌رسند.

وي يادآور شد: اين موضوع درباره كتاب‌هاي داخلي پرفروش نيز معمولا رخ مي‌دهد و بسياري ازكتاب‌هاي پرطرفدار در حوزه كودك و نوجوان و يا دانشگاهي توسط برخي افراد سودجو به صورت غيرقانوني تكثير مي‌شوند.

رباني با بيان اينكه متاسفانه نظارت چنداني بر اين موضوع وجود ندارد، خاطرنشان كرد: اين هرج و مرج انگيزه ناشر را براي توليد كتاب با شمارگان بالا يا انتشار آثار ارزشمند با حق‌التاليف‌هاي بالا،كاهش مي‌دهد.

رهبر معظم انقلاب، چهارشنبه 29 تير در ديدار با جمعي از مسوولان كتابخانه‌هاي بزرگ و عمومي با اشاره به سابقه کهن و تاریخی ملت مسلمان ایران در تولید کتاب و کتاب‌خوانی، شرایط کنونی تولید و شمارگان کتاب و آمارهای مطالعه کتاب را در کشور راضی کننده ندانستند.


کد مطلب: 2830

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.x8wbjh8v79bij.html?2830

تيترآنلاين
  http://titronline.ir