تيترآنلاين - حاجی شو تا مشکل تامین دارو نداشته باشی! - نسخه قابل چاپ

ارسال 80 تن دارو و تجهیزات پزشکی به عربستان

حاجی شو تا مشکل تامین دارو نداشته باشی!

میراث فرهنگی , 23 تير 1392 ساعت 5:07

سازمان حج و زیارت 80تن دارو و تجهیزات پزشکی برای حجاج ایرانی وارد عربستان کرده‌است این درحالی است که زائران ایرانی نیز می‌توانند همانند سایر زائران از خدمات درمانی رایگان عربستان بهره جویند


با توجه به تحریم‌هایی که هر روز بیش از گذشته بر دوش مردم ایران سنگینی می‌کند و یکی از بارزترین وجوه این سنگینی را می‌توان در کمبود دارو و بازار سیاهی که برای آن بوجود آمده جستجو کرد، سازمان حج و زیارت 80تن دارو و تجهیزات پزشکی برای حجاج ایرانی وارد عربستان کرده‌است این درحالی است که زائران ایرانی نیز می‌توانند همانند سایر زائران از خدمات درمانی رایگان عربستان بهره جویند. 

موسم حج همواره یکی از مهترین و معنوی‌ترین بخش‌های زندگی مسلمانان بوده و هست. اما این موسم با توجه به تغییرات و نوسانات بازار ارز، برای حجاج ایرانی تبدیل به رویا شده‌است. رویایی که شاید تا سال گذشته دستیابی به آن تا این اندازه دور از انتظار نبود.

البته این موسم نه نتها با گرانی‌ها و کم شدن تعداد حجاج و... بلکه با اخبار دیگری نیز همراه شده‌است. از آنجمله می‌توان به 80تن دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد که در شرایط فعلی وضعیت دارویی کشور برای حجاج ایرانی وارد عربستان شده‌است.

به گزارش CHN، مرکز پزشکی سازمان حج و زیارت هر سال بر اساس بیماری‌های شایعی که هر در حج تمتع شیوع پیدا می‌کند و بر اساس ارزیابی که در اواخر موسم عمره انجام می‌دهد، وضعیت دارو و تجهیزات را در نظر می‌گیرد و سپس در صدد تهیه و خریداری و بسته بندی و ارسال این تجهیزات به جده و سپس ارسال به مکه و مدینه و جای گزینی در انبارها بر می‌آید.

"حیدرزاده" مدیر پاراکلینیک، دارو و تجهیزات پزشکی مرکز پزشکی حج و زیارت در گفت و گو با رسانه‌ها در این خصوص گفته است: «80 تن دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز زائران ایرانی موسم حج 92 که از سوی مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به عربستان ارسال شده‌است از طریق فرودگاه جده وارد عربستان شد. این محموله دارویی حجاج ایرانی پس از ترخیص به انبارهای مرکز پزشکی حج و زیارت در مدینه منوره و مکه مکرمه منتقل شده‌است. »

"ولید دنده بر" معاون حج و عمره مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر سازمان حج و زیارت نیز در این خصوص به CHN گفت: «امسال با توجه به نیازهای موجود، حدود 400 قلم دارو در فهرست دارویی موسم حج جای گرفت‌. در این میان 100 قلم شامل داروهای مورد نیاز مطب‌هاست و 300 قلم داروی مازاد بر آن نیاز دارویی بیمارستان‌های مرکز پزشکی را تشکیل می‌دهند و تاکنون با تلاش‌های انجام شده تمام این اقلام دارویی تهیه و ارسال شده‌اند.»

به گزارش CHN، تمام این امور درحالی در شرایط فعلی دارویی کشور از سوی مرکز پزشکی حج و زیارت انجام می‌شود که کشور عربستان هر ساله در موسم حج امکانات و خدمات درمانی را به صورت رایگان در اختیار زائران قرار می‌دهد. در واقع زائران ایرانی نیز همانند سایر زائران می‌توانند از خدمات درمانی و دارویی عربستان که در سطوح مختلف درمانی در موسم حج ارائه می‌شود، بهره برند.

لازم به ذکر است که با توجه به نوسانات بازار ارز و تحریم‌های موجود، بازار دارویی داخل کشور با چالش‌های بسیار همراه است چنانکه بسیاری از داروها نه تنها کم‌یاب شده‌اند بلکه دیگر اثری از آنها در بازار دارو نمی‌توان پیدا کرد. در چنین شرایطی است که 80 تن دارو و تجهیزات پزشکی با وجود امکاناتی که می‌توان در عربستان دریافت کرد، از سوی مرکز پزشکی حج و زیارت به عربستان ارسال می‌شود.

دنده بر نیز با تایید آنکه عربستان امکانات درمانی را در سطوح مختلف در اختیار حجاج قرار می‌دهد تصریح کرد:‌ »با توجه به زبان، فرهنگ و تعداد حجاج ایرانی، تاکید و توجه سازمان حج و زیارت و جمعیت هلال احمر برای ارائه بهتر خدمات، سالیان سال است که سطح اول و دوم ارائه خدمات درمانی توسط مرکز پزشکی ایران در اختیار زائران قرار می‌گیرد و سطح سوم ارائه خدمات که عبارتند از عملهای جراحی و برخی از بستری‌های طولانی را به بیمارستان‌های کشور میزبان (عربستان) ارجاع می‌دهیم. اینگونه است که موارد مورد نیاز برای سطوح درمانی یک و دو را با خود همراه می‌بریم.»

معاون حج و عمره مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر سازمان حج و زیارت با اشاره به حضور 65 هزار زائر ایرانی در موسم حج از ارسال 80 تن دارو و تجهیزات پزشکی به عنوان نیاز بخشی از جامعه ایرانی نام برد که قرار است مدتی در کشوری دیگر زندگی کنند.

به گفته او، این داروها، مازاد دارویی نیستند که در کشور وجود دارد بلکه از همان میزان دارویی تامین شده‌ که در داخل کشور موجود است. در این میان این میزان دارو و تجهیزات ارسالی کاملا متناسب با تعداد زائرانی است که به عربستان اعزام می‌شود.

معاون حج و عمره مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر سازمان حج و زیارت معتقد است: «استفاده از امکانات درمانی عربستان در سطح تعداد زیاد زائران ایرانی امکان پذیر نیست. ما شبکه خاصی داریم که در کنار زائر خدمات ارائه می‌کند. در این میان کشورهایی مانند ترکیه، مالزی، اندونزی نیز هیات پزشکی خود را به همراه می‌آورند.»

به گزارش CHN، تمام این مسائل در حالی عنوان می‌شود که ایران بیش از 70 میلیون نفر جمعیت دارد که نیاز دارویی آنها باید تامین شود و 65 هزار نفر تنها 9 صدم درصد کل جمعیت را به خود اختصاص می‌دهند.


کد مطلب: 5927

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.w8nbjh8of9bij.html?5927

تيترآنلاين
  http://titronline.ir