مجال يك كلاغ چهل كلاغ به رسانه هاي بيگانه ندهيم
28 مهر 1389 ساعت 13:13
نويسنده : خسرو معتضد
شيوه پخش اخبار از رسانه ها در ايران روي ملاحظاتي است كه مراجعه به شبكه هاي خبري غير ايراني را هم براي كساني كه مي خواهند از چند و چون رويدادهاي سياسي ايران و جهان سردرآورند ]متأسفانه [ايجاب مي كند
آقاي دكتر باهر كه از استادان دانشگاه است سالهاست با رسانه هاي سمعي و بصري همكاري دارد يكي دو هفته پيش در مصاحبه با يكي از روزنامه هاي تهران گفته بودند: شيوه پخش اخبار از رسانه ها در ايران روي ملاحظاتي است كه مراجعه به شبكه هاي خبري غير ايراني را هم براي كساني كه مي خواهند از چند و چون رويدادهاي سياسي ايران و جهان سردرآورند ]متأسفانه [ايجاب مي كند ]نقل به مضمون[خبر رويداد تأسف بار انفجار مهمات و مرميات در لرستان كه ساير روزنامه هاو غيره آن را نشر دادند نمونه اي از روش ناقص و مبهم در خبررساني است.
در حالي كه ساير روزنامه ها خبر را چنين سرهم بندي كرده بودند كه بر اثر مشتعل شدن خود به خود درختان و علوفه در بيرون پايگاه محل حادثه، حريقي ايجاد شده و با سرايت به پايگاه، انبار مهمات منفجر گرديده است. خبرنگار قدس مطلب دقيق تري مخابره و گمانه زني كرده بود. ممكن است انفجار بر اثر يك آزمايش روي موشكي صورت گرفته باشد اشتعال علف ها و انفجار و سرايت آتش به انبار مهمات خبري است در خور ترديد، زيرا تمام كساني كه به مسايل نظامي آگاهي دارند، نيك مي دانند محل نگهداري مهمات و مرميات در مكان هاي مضبوط و به دقت مورد حراست قرار گرفته اي تعبيه مي شود كه از سرايت آتش و هر گونه حادثه اي بر كنار و مصون باشد.
در گذشته هاي دور زاغه هاي عباس آباد تهران كه لبالب از حلب هاي بنزين، گلوله هاي توپ و خمپاره و نوارهاي فشنگ مسلسل و انواع ديناميت و نارنجك و گلوله تفنگ هاي برنو بود در شهريور 1320 (برخلاف ادعاي مجعول و بي اساس حسين فردوست در كتابش) بدين جهت منفجر نشد (گرچه خرابكاران سعي كرده بودند با نصب فتيله و ريختن يك خط بنزين آن را منفجر كنند) كه زاغه ها (انبارك ها) طوري احداث شده بود كه به محض بسته شدن در زاغه و قطع جريان هوا، هيچ ارتباطي ميان بيرون و فضاي داغ زاغه ايجاد نمي شد و بسته شدن تصادفي در زاغه اي كه قرار بود انفجار از آنجا آغاز شود دو عامل خيانت يك ستوان يكم به ظاهر ايراني مهاجري بود كه از خارج به ايران آمده و طي سالها اقامت در ايران توانسته بود وارد ارتش شود؛ موفق نشد، زيرا وزش باد در زاغه را خود به خود بست و فتيله اي كه قرار بود موجب انفجار شود خاموش شد.
فرض مي گيريم در واقعه هفته گذشته كه موجب تأسف عمومي شد هنگام آزمايش يك موشك، انفجاري رخ داده و عده اي از رزمندگان به شهادت رسيده باشند. خوانندگان سالمندتر به ياد مي آورند كه چه در شوروي سابق و چه در آمريكا چندين بار سفينه ها هنگام صعود به آسمان يا زمان بازگشت از فضا به عللي دچار نقص فني شده و منفجر شدند و فضانوردان بزرگي چون «يوري گاگارين» كشته شده اند. آيا دولتهاي مزبور اين خبر را لاپوشاني كردند؟
نويسنده بنا به تجارب 50 ساله ام در مطبوعات ايران و با توجه به اينكه در رژيم سابق نيز قلم زده ام و شاهد بوده ام چگونه صفحات جرايد و مجلات را به وزارت اطلاعات و جهانگردي مي بردند و ستون به ستون كنترل و سانسور و خط كاري مي كردند (و هيچ نتيجه اي هم از كار خسته كننده و بي فايده خود نبردند) مي خواهم توصيه كنم براي سلب توجه مردم از رسانه هاي دروغگو و نفاق افكن بيگانه تا مي توانيم با مردم يكرو و يكرنگ و بدون ملاحظه باشيم.
بارها در پايگاه هاي نظامي بزرگ جهان حوادثي اتفاق افتاده است از حادثه چرنوبيل در اوكراين حادثه اي مهمتر نداريم. جزئيات اين حادثه در مطبوعات شوروي سابق و جهان منتشر و مقدمه اي براي احتياط كاريهاي بيشتر و جلوگيري از تكرار آن شد.
چرچيل روزي كه در سال 1940 پس از شكست فرانسه، زمام امور بريتانيا را از چمبرلين - نخست وزير سابق كه به مردم بريتانيا وعده هاي دلخوشكنك مي داد- تحويل گرفت به مردم بريتانيا گفت: من جز اشك و خون و تأسف چيزي ندارم به شما بگويم، اما به ياري پروردگار در زمين و آسمانها و درياها خواهيم جنگيد و از خاك ميهن دفاع كرده، دشمن بدسگال و آزمند را سرجاي خود خواهيم نشاند و پيروزي در جنگ از آن ماست.
حالا هيچ عيبي ندارد ما به جاي اينكه ديگران بروند و صد تا حاشيه بر اصل خبر اضافه كنند خودمان اگر واقعه اي رخ داده آنرا بگوييم و مجال به رسانه هاي يك كلاغ چند كلاغ بيگانه كه منتظر فرصت اند ندهيم. (متن خلاصه شده)
کد مطلب: 1165
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.p8zbjh8zn9bij.html?1165