تيترآنلاين - يك تدبير علمي پشت قضيه انحلال دانشگاه علوم پزشكي ايران وجود ندارد - نسخه قابل چاپ

يك تدبير علمي پشت قضيه انحلال دانشگاه علوم پزشكي ايران وجود ندارد

11 آبان 1389 ساعت 17:05

رييس كميسيون آموزش: شعري گفته‌ايم كه در قافيه‌اش مانده‌ايم و حالا معاونت نيروي انساني رييس جمهور مي‌خواهد آن را به هر ترتيبي كه شده عملي كند


تيترآنلاين - علي عباسپور رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، با اشاره به برگزاري جلسه اخير كميسيون متبوعش با وزير بهداشت گفت: دلايل مطرح شده براي انحلال اين دانشگاه براي من و تعداد ديگري از اعضا قانع كننده نبود، لذا پيشنهاد داديم كه روند اين كار متوقف شود تا بتوانيم بحث را به صورت علمي و منطقي پيگيري كنيم.

وي اظهار كرد: اگر اين كار براساس منطق صورت گرفته باشد از آن حمايت مي‌كنيم، و در غير اين صورت انتظار داريم كه وزارتخانه از نظر خودش بازگردد.

وي خاطرنشان كرد: دو محور اساسي يعني استان شدن كرج تحت عنوان استان البرز و نيز سكونت 1800 نفر از هفت هزار نفر پرسنل اين دانشگاه در كرج، به عنوان دو محور اساسي كه به انحلال دانشگاه علوم پزشكي ايران انجاميد، مطرح شد.

رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس افزود: دكتر فروزنده به وزير بهداشت پيشنهاد كرده بود كه با توجه به استان شدن كرج و لحاظ اين نكته كه بحث بهداشت و سلامت كرج زير نظر دانشگاه علوم پزشكي ايران بوده، بهتر است كه اين دانشگاه به كرج منتقل شود. دكتر دستجردي نيز عنوان كرد كه در ابتدا با اين امر مخالف بوده، اما با اين موضوع كه دانشگاه علوم پزشكي ايران را براي ارتقاي سطح علوم پزشكي دانشگاه تهران در دانشگاه‌هاي ديگر ادغام كنيم، موافق بوده است.

وي ادامه داد: وزير بهداشت اين‌طور عنوان كرد كه در مردادماه از طرف آقاي فروزنده به وزارتخانه ابلاغ شده است كه دانشگاه علوم پزشكي ايران به كرج منتقل شود سپس ما به عنوان وزارتخانه اعلام كرديم كه شبكه بهداشت آن را مي‌توانيم منتقل كنيم اما بخش آموزش و پژوهش آن را در دانشگاههايي مثل دانشگاه تهران جهت ارتقاء سطح آن ادغام مي‌كنيم.

وي افزود: وزير گفت كه ما بخش سلامت و بهداشت اين دانشگاه كه مربوط به تهران بود را به دانشگاه شهيد بهشتي واگذار كرديم و بخش آموزش و تحقيقات آن را به دانشگاه علوم پزشكي تهران محول كرديم و زماني كه بحث ادغام علوم پزشكي ايران با دانشگاه تهران مطرح شد دكتر باقر لاريجاني رييس دانشگاه علوم پزشكي تهران با اين موضوع مخالفت كرد.

عباسپور گفت: پس از اين موضوع وزارتخانه فرصتي به دكتر لاريجاني جهت اظهارنظر داد اما بعد كه اظهارنظري واصل نشد خود وزير راسا تصميم گرفت و موضوع را در شوراي عالي گسترش دانشگاه علوم پزشكي مطرح كرد كه اين موضوع در آن جلسه به تصويب رسيد و به دانشگاه شهيد بهشتي و تهران ابلاغ شد.

وي با بيان اين‌كه «به گفته وزير پس از اين ابلاغيه دكتر باقر لاريجاني نيز از موضوع استقبال كرد»، به انتقاد از اين موضوع پرداخت كه يك دانشگاه منحل شود و گفـت: در نظام جمهوري اسلامي تا كنون انحلال يك دانشگاه را شاهد نبوده‌ايم. دانشگاه علوم پزشكي ايران يك دانشگاه خوب كشور ماست كه در رتبه‌بندي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي جز 10 دانشگاه اول كشور محسوب مي‌شود و طبق آمار بيش از 800 عضو هيات علمي و نزديك به 10 هزار پرسنل در اين دانشگاه وجود دارند. هم‌چنين اين دانشگاه مراكز تحقيقاتي مختلفي را داراست .

وي در ادامه گفت‌وگو با ايسنا با بيان اين‌كه «استان البرز نيز احتياج به دانشگاه دارد و مي‌توانستيم با كمك ساير دانشگاه‌ها نيز در اين استان دانشگاه تاسيس كنيم»، افزود: اكنون درمناطق مختلف كشور منطقه‌هايي وجود دارند كه بخش خصوصي آماده است هر هزينه اي را انجام دهد تا طبق استانداردهاي وزارت بهداشت دانشگاه غيردولتي علوم پزشكي تاسيس كند، اما با مخالفت وزارت بهداشت روبرو مي‌شود. سپس مشاهده مي‌كنيم كه دانشگاه علوم پزشكي دولتي در همان منطقه با امكانات محدود و با كيفيت و با استانداردهاي پايين دانشگاه تاسيس مي‌كند. اين امور نشان مي‌دهد كه يك تدبير علمي پشت قضيه وجود ندارد.

رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ابراز عقيده كرد: موضوع آن است كه ما شعاري تحت عنوان خروج نيروها از تهران داده‌ايم و بعد الزام كرده‌ايم كه 40 درصد از پرسنل از تهران بروند، اما اين امر در پايان مرداد تحقق نيافت، يعني شعري گفته‌ايم كه در قافيه‌اش مانده‌ايم و حالا معاونت نيروي انساني رييس جمهور مي‌خواهد آن را به هر ترتيبي كه شده عملي كند. متاسفانه وزرا نيز در مقابل اين بحث‌ها به جاي مباحث علمي و منطقي دچار بحث‌هاي كلامي و سياسي مي‌شوند. 

هرچند علي كريمي فيروزجايي رييس كميته آموزش و تحقيقات مجلس اين اقدام اخيز وزارت بهداشت در مورد دانشگاه علوم پزشكي ايران را اقدامي شتاب‌زده دانست و تاكيد كرد: اميدواريم با تدبير لازم از جانب رييس جمهور محترم اين موضوع زودتر حل و فصل شود.

به گزارش تيترآنلاين به نقل از مهر دانشجویان دانشگاه منحل شده علوم پزشکی ایران با تجمع صنفی و صدور بیانیه ای نسبت به انحلال این دانشگاه خواستار بیان نظرات و صیانت از نام و هویت دانشگاه علوم پزشکی ایران شدند. 

دانشجویان در بندهایی از بیانیه خود نسبت به انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای علوم پزشکی کشور و دارای اعتبار بین المللی اعتراض کرده و یادآور شدند: این انحلال اقدامی غیرکارشناسی، نامدبرانه و غیرمنطقی است و مخالفت خود را با هر گونه تصمیمی مبنی بر انحلال این دانشگاه اعلام می داریم.

دانشجویان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستند که به این موضوع از مجرای قانونی رسیدگی کنند و همچنین مدیریت ضعیف مسئولان وقت دانشگاه علوم پزشکی ایران را در حادث شدن این موضوع موثر دانستند. 





کد مطلب: 1246

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.e8zbjh8wp9bij.html?1246

تيترآنلاين
  http://titronline.ir