تيترآنلاين - از تکرار سياست هاي ناموفق پولي و بانكي دست برنمي داريم - نسخه قابل چاپ

از تکرار سياست هاي ناموفق پولي و بانكي دست برنمي داريم

15 فروردين 1391 ساعت 15:30

به رغم آنکه استفاده از امکانات سياست پولي به منظور ايجاد شغل ناموفق بوده اما باز هم اين سياست ناموفق را با وجود آثار نامطلوب آن در اقتصاد کشور تکرار مي کنيم


رئيس سابق پژوهشکده پولي و بانکي ضمن ابراز نگراني نسبت به افزايش نرخ تورم هشدار داد: جو ملتهب سياسي روي نقدينگي اثر مي گذارد.

به گزارش تيترآنلاين، احمد مجتهد رئيس سابق پژوهشکده پولي و بانکي طي گفتگويي با موج اظهار داشت: متاسفانه ما در شرايط موجود بدون توجه به تجارب قبلي سياست هايي را در پيش گرفتيم که منجر به افزايش نرخ تورم خواهد شد.

حرکت هاي زيگزاگي ما منجر به رشد تورم شد
وي با تاکيد بر اينکه، سياست بلند مدت بانک مرکزي در هر کشوري بايد حرکت به سمت ثبات اقتصادي و حفظ ارزش پول ملي باشد، گفت: مهم ترين چالش موجود تورم است، ما ناچار شديم که گاهي براي رفع اين معضل به صورت زيگزاگي حرکت کنيم و متاسفانه سياست هايي را در پيش گرفتيم که منجر به رشد تورم شد.

از تکرار سياست هاي ناموفق دست برنمي داريم
مجتهد اذعان داشت: به رغم آنکه استفاده از امکانات سياست پولي به منظور ايجاد شغل ناموفق بوده اما باز هم اين سياست ناموفق را با وجود آثار نامطلوب آن در اقتصاد کشور تکرار مي کنيم.
رئيس سابق پژوهشکده پولي و بانکي بانک مرکزي ضمن بيان آنکه، تصميم گيري اقتصادي کشور پيچيده و مشکل شده ، گفت: هم اکنون در شرايط خاصي هستيم، تحريمها و مشکلات بين المللي ما و برخي مسائل سياسي در داخل کشور تصميم گيري در مسائل اقتصادي را بسيار مشکل کرده است.
وي تصريح کرد: در حال حاضر بانک مرکزي ناچار است که با توجه به تمام مشکلات موجود تصميماتي را اتخاذ کند، البته در بسياري از مواقع تحت تاثير شرايط اضطراري و وضعيت خاص نيز قرار مي گيرد.

جو ملتهب سياسي روي نقدينگي اثر گذاشت
اين کارشناس مسائل پولي، سياست افزايش نرخ سود سپرده هاي بانکي در ماه هاي پاياني سال را مورد اشاره قرار داد و گفت: با افزايش نرخ سود بانکي تا اندازه اي جلوي سرعت رشد نقدينگي گرفته شده است.
وي ضمن بيان اينکه، جو ملتهب سياسي از منظر داخلي و خارجي روي مسئله نقدينگي کشور تاثير زيادي داشته است، گفت: اگر بتوانيم سرعت گردش پول را پايين بياوريم، تا اندازه زيادي موفق شديم تا جلوي افزايش نرخ تورم را بگيريم.

نگران افزايش نرخ تورم در ماه هاي آينده هستيم
رئيس سابق پژوهشکده پولي و بانکي خاطر نشان کرد: ما نگران افزايش نرخ تورم در ماه هاي آينده هستيم، اگر جلوي سرعت رشد نقدينگي را نگيريم، در ماه هاي آينده نرخ تورم افزايش قابل توجهي پيدا خواهد کرد.
وي با تاکيد بر جلوگيري از رشد نقدينگي و سرعت گردش پول، گفت: سياست هاي بانک مرکزي در مورد فروش سکه هاي طلا تا اندازه اي توانست که اين سرعت را کم کند اما اين سياست بايد ادامه پيدا کند.

سياست پيش فروش سکه رها نشود
به گفته مجتهد، اگر بانک مرکزي سياست پيش فروش سکه هاي طلا را در اين شرايط رها کند، مسلما اين مسئله آثار بدي خواهد داشت.
وي در خصوص سياست هاي ارزي بانک مرکزي نيز ضمن بيان آنکه، 80 درصد سياست ارزي ما تحت شرايط بين المللي و 20 درصد در مسائل داخلي است، از تغيير و تحولات در معاونت ارزي بانک مرکزي به شدت انتقاد کرد.

اثرات نامطلوب تغيير مقامات ارزي روي نرخ ارز
رئيس سابق پژوهشکده پولي و بانکي، تصريح کرد: متاسفانه تغيير و تحول مقامات ارزي کشور اثرات نامطلوب را بر روي نرخ ارز داشته است.
وي اظهار داشت: اگر سياستي را با فکر و انديشه بلند مدت اعمال کنيم، قادر خواهيم بود که تا اندازه زيادي جلوي نوسانات نرخ ارز را بگيريم.

نرخ مرجع و آزاد ارز به يکديگر نزديک شود
مجتهد در خصوص تفاوت فاحش نرخ مرجع ارز با بازار آزاد گفت: مهم ترين مسئله اي که در اين زمينه وجود دارد، آن است که ما هدف خود را در وجود نرخ ارز واحد فراموش نکنيم و البته اين را به صورت حالت موقتي ببينيم نه اينکه سعي کنيم با مقررات و قوانين آن را به صورت دائمي در بياوريم.
وي افزود: بانک مرکزي بايد سياست بلند مدت براي نزديک شدن نرخ مرجع و بازار آزاد داشته باشد.

دولت وارد حريم بانک مرکزي مي شود
اين کارشناس بانکي نيم نگاهي به استقلال بانک مرکزي در دوره فعلي انداخت و گفت: هميشه دولتها سعي داشتند که وارد حريم بانک مرکزي شوند و آن را کاهش دهند.
وي خاطر نشان کرد: زماني مي توانيم در زمينه سياست هاي پولي موفق باشيم که دولتها استقلال بانک مرکزي را به رسميت بشناسند و اين بستگي زيادي به اين دارد که سياستمداران درک زيادي از اقتصاد داشته باشند.
وي با اشاره به حضور فعال مقامات دولتي در شوراي پول و اعتبار و البته حضور رئيس کل بانک مرکزي به عنوان يک عضو کابينه دولت در اين شورا گفت: عملا بايد گفت که دولت حضور فعالي در سياست گذاري هاي بانک مرکزي دارد.


کد مطلب: 4441

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.e8ebjh8ez9bij.html?4441

تيترآنلاين
  http://titronline.ir