تيترآنلاين - تشخیص شخصیت‌‌ها در استفاده از تلفن همراه - نسخه قابل چاپ

تشخیص شخصیت‌‌ها در استفاده از تلفن همراه

الهه شفایی روانشناس تربیتی

ایران , 2 شهريور 1391 ساعت 13:51

زمانی می‌توان عادت بد استفاده از تلفن همراه با صدای بلند بویژه در مکان‌‌های عمومی را اصلاح کرد که بستر مناسبی از لحاظ فرهنگی فراهم کنیم


تکنولوژی‌‌های جدید در دو دهه اخیر تأثیرات بسیاری بر زندگی ما داشته‌اند و تا حد زیادی سبک زندگی را تغییر داده‌اند. از جمله آنها تلفن و موبایل است که تقریباً به همه جا راه یافته است به همواره می‌بینیم که در صف قطار یا اتوبوس زنان یا مردان با تلفن همراه بدون توجه به دیگران بلند صحبت می‌کنند و بقیه هم ناخواسته به مکالمه آنها گوش می‌دهند و بعضی وقت‌‌ها صدایشان آنقدر بلند است که گویی می‌خواهند برای جمعی سخنرانی کنند در حالی که اگر قرار بود با دوست بغل دستشان صحبت کنند قطعاً آهسته‌تر حرف می‌زدند و برخی آنقدر غرق حرف زدن می‌شوند که فراموش می‌کنند در میان مردم هستند.
در گذشته اگر می‌خواستید مکالمه کسی را گوش بدهید باید تلاش زیادی می‌کردید و اساساً عمل خوبی محسوب نمی‌شد. اما امروزه به راحتی ما کار‌های روزانه، برنامه‌ریزی برای پایان هفته و خلاصه همه صحبت‌هایمان را با دیگران در معابر عمومی شریک می‌کنیم و به عبارت دیگر بخشی از جهان شخصی‌مان را خیلی عمومی می‌سازیم.
دسته‌ای از افراد هستند که کلاً افراد برون‌گرایی هستند، این‌گونه افراد حتی هنگامی‌که در خانه تنها هستند با صدای بلند با تلفن همراهشان صحبت می‌کنند به‌طوری‌که از پشت در خانه‌شان هر کسی می‌تواند صدای آنها را بشنود، این افراد ارتباطات پرهیاهو و پرسر و صدایی دارند و هیچ پس‌زمینه‌ ذهنی برای رفتارشان نیست.
شخصیت‌‌های برون‌گرا در مورد مشکلات زندگی حتی در جمع صحبت می‌کنند و فکر نمی‌کنند شاید شخصی حرف‌هایشان را هنگام صحبت کردن با تلفن همراه بشنود و سوءاستفاده کند. این تیپ افراد برون‌گرا کم نیستند و هرگز هیچ‌گونه اعتراضی را قبول نمی‌کنند، عموماً آنها افراد شادتری هستند و در جمع احساس امنیت بیشتری می‌کنند. افراد‌ برون‌گرا درست نقطه مقابل افراد درون‌گرا هستند. یک تفاوت بسیار اساسی بین این دو تیپ شخصیتی وجود دارد و آن این است که افراد برون‌گرا انرژی روانی و مهارت‌‌های ارتباطی‌شان را از جمع دریافت می‌کنند و برعکس افراد درون‌گرا انرژی خود را از درونشان دریافت می‌کنند. آنها نه تنها هنگام صحبت کردن با تلفن همراه آهسته صحبت می‌کنند بلکه در مکان‌‌های عمومی حرف‌‌های معمولی را نیز آهسته بیان می‌کنند، چراکه احساس امنیت نمی‌کنند.
اما دسته‌ای از افراد هستند که با قصد و نیت با تلفن همراهشان با صدای بلند صحبت می‌کنند این افراد تیپ پرهیاهویی دارند و با جلب توجه قصد دارند منظوری را به دیگران انتقال بدهند تا با انجام اینگونه رفتارها، پس‌زمینه‌‌هایی را برای فرد مقابل ایجاد کنند. در واقع این رفتار برای فرد ارضا‌کننده است زیرا به نتیجه مطلوب ساخته ذهنش می‌رسد و بر نقاط ضعف خودش سرپوش می‌گذارد.
نهایتاً ریشه اصلی این ضعف‌‌ها عدم اعتماد به‌نفس است که متأسفانه بخصوص در نسل جوان ریشه دوانده است. قریب به اتفاق رفتار‌هایی که نوجوانان و جوانان انجام می‌دهند، مانند خنده‌‌های پرهیاهو یا بلند صحبت کردن با تلفن همراه در مکان‌‌های عمومی، از همین عدم اعتماد به نفس ناشی می‌شود. نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است افرادی که رفتار‌های ناهنجار از خود نشان می‌دهند. مثلاً دوست دارند در مکان‌‌های عمومی مانند اورژانس‌ها، بیمارستان‌ها، مترو و... با صدای بلند از تلفن همراهشان استفاده کنند. آنان به اصطلاح روانشناسی افراد «آنتی سوشوال» یا ضداجتماعی هستند. افراد ضداجتماعی دوست دارند به دیگران نشان دهند که «ما قوانین اجتماعی را زیر پا می‌گذاریم یعنی اگر جایی قرار است سکوت کنیم ما بلند حرف می‌زنیم.» در واقع این افراد ضعف‌‌های درونی‌شان را با مخالفت‌‌های اجتماعی نشان می‌دهند. این افراد با این نوع رفتارهایشان نشان می‌دهند که: «نه تنها من ضعیف نیستم، بلکه آنقدر قوی هستم که مخالف قوانین اجتماعی رفتار می‌کنم بدون آن که ترسی داشته باشم.» ضمناً اینگونه افراد ضداجتماعی با هر نوعی از علائم اخطاری که جنبه قانونی دارد مخالفت می‌کنند زیرا می‌خواهند خودشان را مطرح کنند و روی ضعف‌هایشان سرپوش بگذارند.
به هر حال فقر مالی، فقر اجتماعی، فقر فرهنگی و ضعف درونی از عواملی هستند که در بروز رفتار‌های ضداجتماعی نقش بسزایی دارند. البته باید توجه داشته باشیم همه افراد به‌طور غریزی دوست دارند که خودشان را به هر نحوی مطرح کنند، ولی بسته به شرایط و میزان اعتماد به نفس در نوع مطرح کردن افراد متفاوت است. این تیپ افراد انتقام نارضایتی‌هایشان را با رفتار‌های آنتی‌سوشوال می‌گیرند.
زمانی می‌توان عادت بد استفاده از تلفن همراه با صدای بلند بویژه در مکان‌‌های عمومی را اصلاح کرد که بستر مناسبی از لحاظ فرهنگی فراهم کنیم که این بستر مناسب عموماً از خانواده‌ نشأت می‌گیرد. یعنی فرزندان ما باید در خانواده یاد بگیرند که قانونمند بار بیایند و قوانین را رعایت کنند.


کد مطلب: 5089

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.j0k2yt0zna26y.html?5089

تيترآنلاين
  http://titronline.ir