تيترآنلاين - سه سال زندان و یک میلیارد و پانصد هزار تومان جریمه براي كارگردان سريال يوسف پيامبر - نسخه قابل چاپ

سه سال زندان و یک میلیارد و پانصد هزار تومان جریمه براي كارگردان سريال يوسف پيامبر

13 خرداد 1389 ساعت 8:34

آقاي سلحشور با مدارك و اسناد محكوم به سرقت ادبي هستند و جرم ايشان بر مبناي استفاده 55درصد از متون كتاب دوجلدي «يوسف صديق(ع)» محكوم شده اند. اين راي كاملا قطعي است و نمي‌دانم چطور ايشان راي را رد مي‌كنند؟


تيترآنلاين - «شهاب الدين طاهري»نويسنده کتاب ــ فيلمنامه دوجلدي يوسف صديق كه عليه فرج‌الله سلحشور نويسنده و کارگردان مجموعه تلويزيوني يوسف پيامبر مبني بر استفاده بدون اجازه از متون وي به دادگاه اقامه دعوا كرده،درباره اظهارات اين فيلمساز كه حكم اعلام شده را اتهام دانسته بود،در گفت‌وگو با خبرنگار «شهر» ضمن بيان اين مطلب گفت:سلشحور در دادگاه توهين كرده و شكايت من مبني بر سرقت و توهين‌هاي ايشان بوده است.آقاي سلحشور با مدارك و اسناد محكوم به سرقت ادبي هستند و جرم ايشان بر مبناي استفاده 55درصد از متون كتاب دوجلدي «يوسف صديق(ع)» محكوم شده اند. اين راي كاملا قطعي است و نمي‌دانم چطور ايشان راي را رد مي‌كنند؟

طاهري در ادامه گفت: راي دادگاه به دادسرا فرستاده شده است و ايشان هيچ اعتراضي نمي‌توانند به راي صادر شده دادگاه داشته باشند. طاهري همچنين در ادامه گفت:متاسفانه آقاي سلحشور تهمت و توهين به بنده كردند كه بر مبناي آن شكايتي از ايشان كرده‌ام كه باز هم به دليل دادگاه ديگري كه مبني بر شكايت خانه سينما از ايشان بود، در زمان بازپرسي حضور نداشتند و ادامه بررسي اين جلسه به تاريخ 8/4/1389 موكول شد.

وي در ادامه گفت:چندنامه به دفتر مقام معظم رهبري، دفتر رياست جمهوري، رياست قوه قضائيه و رئيس مجلس ارسال كرده‌ام تا در جريان و روند حكم دادگاه قرار بگيرند. طاهري در پايان گفت: ايشان نمي‌توانند راي را تغيير دهند. اگر حرفي باشد نشانه اعتراض است كه اين اعتراض به دليل قطعيت راي صادره دادگاه وارد نخواهد بود. ايشان هم خطا كرده‌اند، هم سرقت و هم توهين.آيا جايي براي برگرداندن اين اتفاقات به حالت عادي وجود دارد؟

«عباس بابويهي» رييس هيات كارشناسي پرونده شكايت شهاب‌الدين طاهري (نويسنده کتاب ــ فيلمنامه دوجلدي يوسف صديق) عليه فرج‌الله سلحشور (نويسنده و کارگردان مجموعه تلويزيوني يوسف پيامبر) در گفت و گو با خبرنگار شهر گفت: مرحله اول دادگاه شكايت طاهري از سلحشور به محكويت اين كارگردان مجموعه تلويزيوني «يوسف پيامبر» منجر شده و ايشان به 3 سال زندان و مبلغ يك ميليارد و پانصدهزار تومان جريمه نقدي محكوم شده‌اند.

پس از آن سلحشور كارگردان مجموعه تلويزيوني يوسف پيامبر در در واکنش به سخنان رييس هيات كارشناسي پرونده شکايت طاهري گفت:‌تا كنون هيچ رايي از سوي دادگاه احراز و اثبات نشده و جلسات اين دادگاه ادامه دارد و هنوز كسي محكوم هم نشده است، ايشان (بابويهي) را اكثر دوستان در سينما مي‌شناسند. حتي يك اثر قابل دفاع ندارند. لذا وي نمي تواند اين هيات را كارشناسي كند.

وي همچنين عنوان كرد: بابويهي به عنوان كارشناس اين هيات به من تهمت هايي زده است كه من واقعا اين حرف ها را پي گيري مي كنم. چون هنوز حكمي قطعي نيست! فكر مي‌كنم اين دوستان پول گرفته‌اند تا خبرهاي دروغ را همه جا منعكس و بدون اجازه منتشر كنند. 

ماجرای فیلمنامه یوسف پیامبر(ع)

به گزارش تيترآنلاين در سال گذشته، مجموعه تاریخی مذهبی "یوسف پیامبر(ع)" به نویسندگی و کارگردانی فرج الله سلحشور در 45 قسمت 45 دقیقه ای از هفتم مرداد ماه امسال از شبکه یک سیما به روی آنتن رفت. این مجموعه علاوه بر اینکه در داخل کشور مخاطبان زیادی را به خود جذب کرد، در 60 کشور بیننده دارد.

شهاب الدین طاهری نویسنده، مدعی شده بود که فرج الله سلحشور در ساخت این مجموعه تاریخی از فیلمنامه ای که توسط وی نوشته شده، سرقت کرده است و این ادعا را به دادگاه نیز کشاند 

در آن زمان گروه فرهنگی ایرنا، برای روشن شدن موضوع با عباس بابویهی، فرج الله سلحشور و شهاب الدین طاهری گفت و گویی به شرح زیر انجام داده بود:

عباس بابویهی به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: ما دقیقا براساس اسناد و مدارک و با تمام پتانسیل، تخصص و تجربه ای که داریم این پرونده را بررسی می کنیم. ضمن اینکه اظهارات شاکی و متهم پرونده هیچکدام نمی توانند ما را از مسیر عدالت خارج کنند.

بابویهی خاطر نشان کرد: اما ما مرعوب نمی شویم و پایمان را از خط عدالت بیرون نخواهیم گذاشت. ما به اجرای قانون و آنچه که مقام معظم رهبری بارها فرمودند و دولت محترم هم گفتند دقیقا همه بررسی ها را مطابق قانون پیش می بریم. اگر کسی می خواهد غیرقانونی و با شانتاژ، کاری را انجام دهد قطعا جایگاه آن، در جمهوری اسلامی نیست.

وی با اشاه به اینکه براساس زمان تعیین شده از سوی دادگاه، هیات کارشناسی باید تا پایان اسفند ماه 88گزارش خود را به دادگاه ارائه دهد، یادآور شد: این هیات در تلاش است مطابق وقت تعیین شده بهترین کار را انجام دهد. صحبت های متهم علیه شاکی و هیات کارشناسی یا برعکس، نیز در بررسی ما کوچکترین اثر مثبت یا منفی نخواهد داشت.

بابویهی به دعوت از فرج الله سلحشور برای کسب اطلاعات اشاره کرد و گفت: وی در نشستی برای دستیابی به اینکه چقدر به لحاظ محتوایی ذهنیت های این دو شخص در عنوانی که اسمش سرقت هست تداخل کرده، شرکت نکرد. این کارشناس ادامه داد: بنابراین مجبور شدیم براساس شواهد و گفت وگو با افرادی که در نگارش فیلمنامه مجموعه حضرت یوسف(ع) از سال 1380 همکاری داشتند، اطلاعات لازم را بدست آوریم. بابویهی از دریافت بخشی از اسناد درخواستی از سازمان صدا و سیما توسط دفتر حقوقی این رسانه خبر داد

سلحشور: تقلبی صورت نگرفته است

فرج الله سلحشور نیز در گفت و گویی به ایرنا در خصوص ادعای شهاب الدین طاهری مبنی بر سرقت فیلمنامه مجموعه یوسف پیامبر(ع) گفت: متن سریال و یک نسخه از خود مجموعه یوسف پیامبر(ع) را برای رسیدگی به دادگاه فرستادم. ضمن اینکه با مقایسه این دو متن و یا متن وی با سریال بنده کاملا می شود که کپی برداری و تقلبی صورت گرفته یا نه؟

وی با ابراز تاسف از طولانی شدن مدت دادگاه افزود: به درازا کشیده شدن یک دادرسی، ممکن است متهم را زیر سوال ببرد و این شبهه در مردم ایجاد شود که سلحشور چنین تقلبی را انجام داده است. همچنین بعد از اثبات نبود تقلب در ساخت مجموعه "یوسف پیامبر (ع)" پاک کردن ذهن مردم خیلی سخت و دشوار است. 

کارگردان مجموعه تلویزیونی "یوسف پیامبر (ع)" اظهار داشت: حدود 10 تا 11 سال پیش یک قسمت سناریو شهاب الدین طاهری را که از خود وی دریافت کرده بود، خوانده است. وی در ادامه افزود: بعد از مطالعه به این نتیجه رسیدم که این سناریو برای ساخت مجموعه تلویزیونی مناسب نیست و نظر خود را به ایشان منتقل کردم. سلحشور خاطر نشان کرد: "علی لاریجانی" رییس وقت سازمان صدا و سیما نیز از من خواست که متن فیلمنامه طاهری را بخوانم و من خواندم و همان پاسخ را به ایشان دادم.

به گفته سلحشور، طاهری اصرار داشته که سریال "یوسف پیامبر (ع)" براساس فیلمنامه وی ساخته شود. وی خاطر نشان کرد: طاهری پس از پخش این سریال از تلویزیون مدعی شده که این مجموعه براساس فیلمنامه وی ساخته شده است و به دادگاه شکایت کرده است.

سلحشور اضافه کرد: هیات کارشناسی برای گفت و گو از من دعوت کرد اما به دلیل اینکه متن فیلمنامه و سریال گواه همه چیز است من این دعوت را نپذیرفته و گفتم که با مقایسه این دو متن و سریال نتیجه مشخص خواهد شد. 

طاهری: فیلمنامه یوسف پیامبر سال 1380 به چاپ رسید

"شهاب الدین طاهری" شاکی این پرونده نیز با اشاره به اینکه این فیلمنامه را در سال 1380 دو جلد کتاب به چاپ رسانده، گفت: پس از انتشار این کتاب آن را در اختیار علی لاریجانی رییس وقت رسانه ملی قرار دادم و او نیز به فرج الله سلحشور داد. وی افزود: کتاب فیلمنامه حضرت یوسف(ع) در سال 1381 در اختیار مقام معظم رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام، مراجع تقلید، علما، اندیشمندان و برخی از کارگردانان قرار گرفت و همچنین از طریق مطبوعات معرفی و در کلیه کتابفروشی ها عرضه شد.

طاهری ادامه داد: این کتاب مورد تایید اکثر علما و بزرگان بخصوص بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی است و اسناد و مدارک آن موجود است. ضمن اینکه تاکنون هیچکس مطلبی را بر رد این کتاب فیلمنامه مطرح نکرده است. وی افزود: در سال 1377 مکاتبات، ملاقات و مذاکرتی با سازمان صدا و سیما و سیمافیلم برای فروش این فیلمنامه انجام دادم که در نهایت منجر به ملاقاتی در تاریخ پنجم آذر ماه 1379 با "علی لاریجانی" رییس وقت رسانه ملی شد.

طاهری گفت: سلحشور پس از پخش مجموعه "مردان آنجلس" در سال 1377 به همراه عوامل سریال با مقام معظم رهبری دیدار کرد و رهبر معظم انقلاب بر ساخت مجموعه حضرت موسی(ع) تاکید کردند. بنابراین سلحشور مشغول نگارش فیلمنامه این پروژه بود. او با اشاره به ملاقات با رییس وقت سازمان صدا و سیما، در ادامه یادآور شد: در این ملاقات لاریجانی با اشاره به اینکه سلحشور دو سال است که مشغول نگارش فیلمنامه حضرت موسی(ع) است، گفت که برای ساخت مجموعه حضرت یوسف (ع) از فیلمنامه من استفاده شود.

وی با بیان اینکه از قبل می دانسته که سلحشور مشغول نگارش فیلمنامه حضرت موسی(ع) است، گفت: من داوود میرباقری، جمال شورجه و شهریار بحرانی را پیشنهاد کردم که لاریجانی سلحشور را برای ساخت این مجموعه انتخاب کرد. طاهری اظهار داشت که رییس وقت رسانه ملی به طور شفاهی اظهار داشت که این موضوع را هم من و هم ایشان با سلحشور در میان بگذاریم. وقتی که با وی صحبت کردیم متوجه شدم که نظر دیگری دارد.

وی در ادامه مدعی شد که سلحشور در سال 81 از کتاب وی سرقت کرده و با تهیه دست نوشته ای قرارداد نگارش آن را حدود 30 میلیون تومان با صدا و سیما بسته و بلافاصله نیز در تیر ماه همان سال قرارداد ساخت پروژه امضا کرد. او با اشاره به اینکه بعد از پخش چند قسمت از این مجموعه متوجه سرقت از فیلمنامه خود شده است، اضافه کرد: همچنین در سریال "یوسف پیامبر (ع)" از توراتی تحریف شده استفاده کرده است و من همه اینها را در مطبوعات نقد کردم. ضمن اینکه تاکنون هیچ مطلبی بر رد بر نقد من مطرح نشده است.

وی گفت: یازدهم آبان ماه 87 از طریق دادستانی کل کشور به دادسرای امور کارکنان دولت، بازپرسی شعبه دو شکایت کردم که شکایت بعد از مدتی با به دادگاه 1083 به ریاست قاضی حسینیان ارجاع شد. طاهری اظهار داشت: کلیه اسناد بلافاصله توسط دادگاه در اختیار هیات کارشناسی با مسئولیت عباس بابویهی گذاشته شد و هم اکنون این هیات در حال بررسی است و کلیه اسناد از سال 77 تاکنون در اختیار دادگاه شعبه 1083 قرار گرفته است.

وی با قبول رد این فیلمنامه از سوی صدا و سیما و سیمافیلم، گفت: رسانه ملی در نامه ای بنا به دلایلی مبلغ خرید این متن را پایین اعلام کرد و سیمافیلم هم نپذیرفت. اما نهایتا سریال "یوسف پیامبر (ع)" از روی کتاب فیلمنامه اینجانب ساخته شده است. او در ارتباط با اظهارات سلحشور مبنی بر ارسال کتاب فیلمنامه وی و فیلمنامه سلحشور به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و بیت رهبری، تصریح کرد: تاکنون هیچگونه استعلامی مبنی بر رد کتاب فیلمنامه خود از جامعه مدرسین حوزه علمیه و بیت رهبری دریافت نکرده ام.

طاهری ادامه داد: جامعه مدرسین در پاسخ اعلام کرده که هیچگونه کتاب فیلمنامه ای مربوط به حضرت یوسف(ع) دریافت نکرده تا رد یا توقیف کند. سریال یوسف پیامبر که یکی از پربیننده ترین مجموعه های تلویزیونی بود که مورد تقدیر رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفت.



کد مطلب: 360

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdccaxq182bqe.la2.html?360

تيترآنلاين
  http://titronline.ir