تيترآنلاين - واردات بی رویه و کم کیفیت مصنوعات دستی، هر روز بر آمار بیکاری می افزاید - نسخه قابل چاپ

واردات بی رویه و کم کیفیت مصنوعات دستی، هر روز بر آمار بیکاری می افزاید

26 تير 1389 ساعت 12:02

در سال‌های گذشته مسئولیت سازمان میراث فرهنگی عمدتا به افرادی سپرده شده که سررشته ای از هنر، صنایع دستی، فرهنگ و تمدن ایرانی نداشته اند و تنها به دنبال مسایل سیاسی بودند.


تيترآنلاين - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت:در کنار فراموشی صنایع دستی در سازمان میراث فرهنگی ،واردات بی رویه و کم کیفیت مصنوعات دستی ، هر روز بر آمار بیکاری می افزاید.

به گزارش تيترآنلاين، "مصطفی رضاحسینی قطب آبادی" در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت با بیان اینکه امروزه بسیاری از کشورها بیشترین درآمد خود را از بخش صنایع دستی کسب می‌کنند، تاکید کرد: متاسفانه صنایع دستی و گردشگری ایران کمترین سهم مدیریتی و درآمدزایی در داخل و خارج از کشور را دارد.

وی با بیان اینکه ضعف مدیریتی و نبود متولی دلسوز و کارآمد در این حوزه حساس می‌شود، گفت:در سال‌های گذشته مسئولیت سازمان میراث فرهنگی عمدتا به افرادی سپرده شده که سررشته ای از هنر، صنایع دستی، فرهنگ و تمدن ایرانی نداشته اند و تنها به دنبال مسایل سیاسی بودند.

وی تاکید کرد: عدم حضور فرد دلسوز در این زمینه عاملی شده است تا شاهد حضور فرش‌های ماشینی در داخل کشور، کپی برداری از نقش و نگار فرش‌های اصیل ایرانی و بافت بی کفیت فرش‌دستباف در سایر کشورها باشیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه این مسائل از ضعف سیستم مدیریتی نشات گرفته است، تصریح کرد: در حال حاضر قالی‌های بافت کرمان و حوزه انتخابیه اینجانب به دست فراموشی سپرده شده است و قالیبافان به دلیل نبود تسهیلات لازم دست از قالیبافی برداشته‌اند.

این نماینده خاطر نشان کرد: در کنار فراموشی صنایع دستی در سازمان میراث فرهنگی واردات بی رویه و کم کیفیت مصنوعات دستی سایر کشورها، عامل از بین رفتن مشاغل مهم و اساسی کشور شده است و هر روز بر آمار بیکاری می افزاید.

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی و صنایع دستی تنها به برگزاری نمایشگاه اکتفا کرده است ، ادامه داد: میراث فرهنگی تنها خود را به برگزاری 2 نمایشگاه در سال محدود کرده است و اقدام دیگری در راستای تقویت این صنعت انجام نمی‌دهد.

رضا حسینی با اشاره به غذفه ایران در نمایشگاه 2010 چین، تاکید کرد: متاسفانه در این نمایشگاه که به راحتی می‌توانستیم هنر و تمدن ایران-اسلامی خود را به رخ جهان بکشیم، غرفه ایران به جای نمایش مصنوعات دستی خود اقدام به فروش صنایع کرد؛ چنین اقدامات اثر منفی در دیدگاه هنرمندان و کارشناسان سایر کشورها می گذارد.

وی از دیدار گروه پارلمانی ایران-ژاپن از این کشور گفت و تاکید کرد: در سفر سال گذشته رییس مجلس و گروه دوستی ایران-ژآپن از این کشور متوجه شدیم، مسئولان این کشور از یکی از بشقاب‌های میناکاری اصفهان به عنوان نمادی از تمدن ایران به شدت محافظت می‌کنند.

رضاحسینی ادامه داد: جای تاسف دارد که کشورهای دیگر چنین توجهی به آثار و صنایع ایران دارند در حالی که مسئولان سازمان میراث فرهنگی برنامه منظمی در راستای اشاعه آن ندارد.

وی با بیان اینکه با تقویت در زمینه صنایع دستی می‌توان اشتغال‌زایی کرد، تاکید کرد: با تقویت صنایع دستی و گردشگری نه تنها اشتغال‌زایی رونق می‌گیرد، حتی می‌توان به مشاغل خانگی ورود کرد؛

وی ادامه داد: همچنین با افزایش تولیدات صنایع دستی در داخل به حوزه صادرات وارد شده و در صدر کشورهای صادر کننده مصنوعات دستی دنیا قرار گرفت.

نماینده مرد شهربابک افزود: امیدورایم رییس جمهور نگاه ویژه‌ای به صنایع گردشگری داشته باشد و این صنعت را نجات دهد.


کد مطلب: 595

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdccapqp82bqo.la2.html?595

تيترآنلاين
  http://titronline.ir