تيترآنلاين - هر كس دو ساعت شاغل باشد، جزو افراد بیكار به حساب نمی‌آید - نسخه قابل چاپ

هر كس دو ساعت شاغل باشد، جزو افراد بیكار به حساب نمی‌آید

14 ارديبهشت 1389 ساعت 13:46

تا قبل از دولت نهم هر فردی كه دو روز در هفته شاغل بود، جزو افراد بیكاری محسوب نمی‌شد، ولی از سال 1384 به این سو هر كس دو ساعت شاغل باشد، جزو افراد بیكار به حساب نمی‌آید


تيترآنلاين - محمد غفار اسماعیلی در گفت و گو با ایسنا گفت: پس از دریافت گزارش های مركز پژوهش‌های مجلس، دیوان محاسبات و بازرسی كل كشور درباره‌ی عملكرد برنامه ی چهارم توسعه به مقایسه تطبیقی با گزارش معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری پرداختیم.

مقایسه‌ها در چهار شاخص تورم، اشتغال رشد اقتصادی و توسعه امور انسانی انجام شد.

نایب رئیس هیات تحقیق و تفحص از عملكرد برنامه‌ی چهارم توسعه با اشاره به شاخص تورم تاكید كرد: در اكثر موارد جمع بندی بررسی‌های سه ناظر فوق با نظرات معاونت نظارت راهبردی تطبیق دارد. بر اساس بررسی های هیات اكثر هزینه‌های دولت از سقف بالاتر رفته است. در كمتر موردی مشاهده می‌شده است كه هزینه‌ها از سقف بالا نزده باشد. یكی از اشكالات اساسی هزینه‌ی بیشتر و موفقیت كمتر بوده است.

نماینده‌ی مردم هشترود با اشاره به شاخص بیكاری، گفت: تا قبل از دولت نهم هر فردی كه دو روز در هفته شاغل بود، جزو افراد بیكاری محسوب نمی‌شد، ولی از سال 1384 به این سو هر كس دو ساعت شاغل باشد، جزو افراد بیكار به حساب نمی‌آید و شاخص بیكاری به این مبنا تعریف شده است. این تعریف موجب انحراف در آمار نرخ بیكاری شده است.

اسماعیلی تصریح كرد: در طول چهار سال برنامه چهارم توسعه رشدمصارف بودجه‌ی عمومی دولت باید 5/10 درصد می‌بود.رشد بودجه‌ی عمومی دولت طی سال‌های 84 تا 87 نسبت به سال 1383 باید 5/10 درصد می‌بود، در صورتی كه به 6/25 درصد رسیده است. یعنی رشدی بیش از 200 درصد داشته است.

وی ادامه داد:رشد درآمدها در این قانون 18 درصد تعیین شده بود، ولی طی چهار سال مورد نظر به حدود 39 درصد رسیده است.. در شاخص های اوراق مشاركت، واگذاریهای دارای‌های سرمایه‌ای و در مجموع 11 شاخص مصرف دولت بیشتر شده است، ولی اهدفی كه با مصرف كمتر پیش بینی شده بود، هنوز محقق نشده است.

نماینده‌ی مردم هشترود با اشاره به شاخص توسعه نیروی انسانی، گفت: طبق قانون برنامه نباید كوچك سازی دولت بوده حجم، نقرات و تصدی‌گری دولت طی این مدت باید كاهش می‌یافت، ولی طبق جداول معاونت نظارت راهبردی دولت در این بخش هم ناموفق بوده است. اعضای هیات تحقیق و تفحص منتظر گزارش كامل معاونت نظارت راهبردی تا پایان هفته ی جاری هستند. پس از دریافت این گزارش در جلسه هفته آینده هیات به جمع بندی نهایی از میزان عملكرد دولت دربرنامه‌ چهارم توسعه خواهد رسید.

این عضو كمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به گزارش‌های مركز پژوهش‌ها و مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص عملكرد برنامه‌ی چهارم توسعه، گفت: بر اساس نتایج اولیه برآورد این است‌كه كمتر از 30 درصد اهداف برنامه‌ی چهارم توسعه از سوی دولت محقق شده است. قضاوت نهایی پس از دریافت گزارش كتبی معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری است.


کد مطلب: 242

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcbu5b5prhba.iur.html?242

تيترآنلاين
  http://titronline.ir