تيترآنلاين - احمد توكلي: انتقاد باعث بقای جامعه می‌شود - نسخه قابل چاپ

احمد توكلي: انتقاد باعث بقای جامعه می‌شود

2 اسفند 1390 ساعت 5:32

یکی از محاسن کشورهای دیگر که متاسفانه در کشور ما رعایت نمی‌شود این است که مسوولان آن‌ها در صورت بروز خطا استعفا می‌دهند، اما انگار ما این‌قدر پررو هستیم که این کار را انجام نمی‌دهیم


عضو جبهه متحد اصولگرایان با اعلام اینکه «از لابی‌گرهای باسابقه هستم» گفت: لابی کردن در مجلس به معنای مبادله اطلاعات برای جا انداختن امری معقول، لازم و غیراجتناب است.

به گزارش پانا، احمد توکلی در نشست جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید رجایی در واکنش به انتخاب نام این نشست مبنی بر "لابی‌گری در مجلس" اظهار کرد: بخشی از گفت‌وگوها در مجلس به صورت رسمی و در صحن علنی و برخی غیررسمی و در راهروها و لابی مجلس انجام می‌شود که این نوع گفت‌وگوها نقش بسیاری در به نتیجه رساندن امور دارد، بر این اساس می‌توان گفت که لابی کردن لازم و موثر است و نباید دید منفی به آن داشت.

وی با بیان این‌که «لابی کردن در ادبیات سیاسی تبدیل به موضوعی منفی شده است» ‌گفت: لابی به معنای مبادله اطلاعات در حاشیه جلسات علنی برای رسیدن به یک تصمیم جمعی، فرآیندی عقلانی معقول و غیراجتناب است. به عبارت دیگر لابی کردن بد نیست بلکه چگونه لابی کردن مهم است، به طوری که در برخی موارد شاهد لابی‌هایی توام با معادلات ناحق، ارائه اطلاعات نادرست و غلط و همراه با دروغ هستیم.

توکلی با بیان این‌که «از لابی‌گرهای باسابقه هستم» ‌گفت: تلاش بنده همواره در مجلس این بوده که بیشتر با دیگران و افراد موثر در مجلس در مورد اتخاذ تصمیمات مختلف صحبت کنم، بر این اساس کمتر پیش آمده که تنها به "دو دو" یا "چهار چهار" کردن در مجلس بپردازم.

وی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که "چرا همواره از عملکرد دولت‌های مختلف انتقاد کرده است؟" گفت: افراد خیرخواه جامعه به خصوص در مقام تصمیم‌سازی و نظارت موظفند که در صورت مشاهده کوتاهی مسوولان در مسیر ارائه خدمت به ملت، آن را تذکر دهند البته نوع تذکر دادن نیز بسیار مهم است.

توکلی در توضیح گفت: در برخی از مواقع تذکرها باید جنبه‌ عمومی داشته باشد تا مشارکت مردم افزایش پیدا کند، بنده با همین اعتقاد در دولت بنی‌صدر به عنوان اولین فرد علیه رییس‌جمهور نطق کردم. در دولت موسوی به دلیل داشتن اختلاف‌نظرهایی در مورد دولتی کردن بخش اقتصاد از دولت استعفا دادم، سپس رویه انتقاد از دولت را در دولت‌های بعدی یعنی هاشمی، خاتمی و احمدی‌نژاد ادامه دادم، چراکه بر این باورم که انتقاد باعث بقای جامعه می‌شود.

این عضو جبهه متحد اصولگرایان در واکنش به پرسش یکی از دانشجویان در مورد طرح ادعای تقلب در انتخابات 88 گفت: کسانی که ادعای تقلب را در این انتخابات مطرح کردند، بعد از مدتی آن را پس گرفتند چرا که امکان وجود تقلب در انتخابات‌های ملی همچون ریاست‌جمهوری وجود ندارد.

وی همچنین با اشاره به نقش دولت در انتخابات مجلس گفت: با توجه به نزدیک بودن آرا در این انتخابات به یکدیگر، ممکن است برخی از فرمانداران و بخشداران با کوتاهی از وظیفه قانونی‌شان، تقلبی را انجام دهند، ولی باز هم این موضوع سراسری نیست.

توکلی در ادامه در مورد عملکرد صداوسیما در مورد حوادث بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری یادآور شد: بعد از حوادث انتخابات ریاست جمهوری، کاندیداهای معترض انتظار داشتند که صداوسیما به آنها اجازه دهد تا به صورت زنده و مستقیم در برنامه تلویزیونی حاضر شوند. به نظر بنده رویکرد صداوسیما در ندادن این وقت از لحاظ امنیتی کار درستی بود.

این عضو جبهه متحد اصولگرایان افزود: با این وجود صداوسیما در آن برهه می‌توانست به صورت بازتری رفتار کند.

وی در مورد عملکرد مجلس در قبال تاخیر دولت در اعطای یارانه‌های مردم در ماه گذشته نیز گفت: در این رابطه انتقادهای بسیاری از سوی نمایندگان به دولت انجام شد، به طوری که کمیسیون تحول اقتصادی، دیوان محاسبات و کمیسیون اصل 90 گزارش رسمی را علیه دولت در مورد نحوه اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها ارائه و آن را به صورت رسمی از پشت تریبون مجلس قرائت کردند که در جمع‌بندی می‌توان گفت دولت در 17 مورد در اجرای این قانون عملکرد غیرقانونی داشته است.

توکلی در پاسخ به پرسش دیگری در مورد دستاورد 30 ساله نظام جمهوری اسلامی گفت: بهترین و بزرگ‌ترین دستاورد انقلاب، آزادی است به طوری که دانشجویان به راحتی می‌توانند در چنین جمع‌هایی آزادانه به بیان صحبت‌هایشان بپردازند. چنین رویه‌ای در دوران شاه وجود نداشت به گونه‌ای که یک دانشجو به خاطر حجاب همسرش به ساواک احضار می‌شد.

این عضو جبهه متحد اصولگرایان در عین حال گفت: بنده مجیزگوی هیچ فرد و گروهی نیستم و همواره خود را منتقد می‌دانم، اما بیان اظهارنظرهایی از این جنس که این نظام و انقلاب دستاوردی نداشته است، بی‌انصافی است، بنده نمی‌گویم که این نظام بی‌عیب و نقص است، ولی بهتر است شرایط کشور را با کشورهای هم‌طرازمان مقایسه کنیم.

وی با بیان این‌که «دانشجویان به راحتی در جلسات خود می‌توانند به بیان انتقادات از مسوولان و مقامات در هر رده‌ای بپردازند» گفت: در هیچ دوره‌ای از تاریخ دانشجویان نمی‌توانستند به این راحتی اظهارات خود را مطرح کنند که این نشان می‌دهد آزادی یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای این انقلاب است.

توکلی با بیان این‌که «در برخی موارد شاهد سانسور در صداوسیما هستیم» گفت: با این وجود کشور ما دارای محیط مساعدی برای رشد علمی است که بدلیل وجود همین محیط در پیش از انقلاب حتی اجازه تاسیس رشته تولید را نمی‌دانند، اما اکنون شاهد پیشرفت هسته‌یی در کشور هستیم و همه این‌ها از دستاوردهای نظام به شمار می‌آید.

این نماینده اصولگرای مجلس هشتم با بیان این‌که «عملکرد صداوسیما در زمان تبلیغات انتخابات 88 بسیار خوب بود» گفت: به نظر بنده در آن زمان مردم تنها اخبار و رویدادها را از طریق صداوسیما دنبال می‌کردند ولی بعد از امنیتی شدن برخی از مسائل، بخشی از مردم اخبار را از بی‌بی‌سی نگاه می‌کردند.

وی افزود: با وجود همه ادعاهای مطرح شده، انتخابات ریاست‌جمهوری سال 88 از جهت رفتار سیاسی مردم و شفافیت آراء تا قبل از روز رای‌گیری بسیار بی‌نظیر بود، به طوری که در تمامی کوچه و خیابان مردم با بلوغ سیاسی خاصی با یکدیگر صحبت می‌کردند.

توکلی در واکنش به پرسش یکی از دانشجویان در مورد دلیل محاکمه نکردن موسوی و روشنگری در این رابطه گفت: مهم‌ترین ایرادی که موسوی در دوران تبلیغات انتخاباتی به احمدی‌نژاد می‌گرفت قانون‌شکنی بود، اما در نهایت خودش مورد آزمایش قرار گرفت و قانون‌شکن شد. به نظر بنده اگر انتخابات را یک مسابقه بدانیم باید هر کسی به قوانین آن پایبند باشد، به طوری که همگان باید شورای نگهبان را به عنوان داور برگزاری این انتخابات قبول داشته و قانون‌شکنی نکنیم.

نماینده مردم تهران در ادامه با اشاره به هشت سال جنگ تحمیلی گفت: در شرایطی که طبق تاریخ بعد از هر جنگی علیه ایران یک تکه از خاک این کشور جدا شد، مردم ایران با اتکا به دین و روحانیت در طول هشت سال اجازه ندادند که در این جنگ حتی یک قطعه از خاک این کشور جدا شود که ما باید به این موضوع افتخار کنیم.

وی با بیان این‌که «کشور در طول 33 سال گذشته در حال جنگ است» گفت: ممکن است سیاستمداران و روحانیون در انجام مسوولیت‌شان دچار اشتباه و خطاهایی از جنس رفاه‌طلبی شده باشند، ولی باز هم باید خدا را شکر کنیم که حکومتی داریم که در تلاش است کشور را به صورت اسلامی اداره کند.

توکلی در عین حال گفت: البته یکی از محاسن کشورهای دیگر که متاسفانه در کشور ما رعایت نمی‌شود این است که مسوولان آن‌ها در صورت بروز خطا استعفا می‌دهند، اما انگار ما این‌قدر پررو هستیم که این کار را انجام نمی‌دهیم.

این کاندیدای انتخابات مجلس نهم در پاسخ به این پرسش که شما در کدام لیست انتخاباتی قرار دارید؟ ‌گفت: نام بنده در فهرست متحد اصولگرایان است و بنده از این موضوع راضی هستم. البته مشی انتقادی بنده از دولت آقای احمدی‌نژاد همچون آقای مطهری است و روح بنده در لیست آن‌ها قرار دارد


کد مطلب: 4187

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.wbaurhb8ziupr.html?4187

تيترآنلاين
  http://titronline.ir