تيترآنلاين - زیاد شدن میل به ازدواج موقت در میان مردان ازدواج دائم را کاهش داده - نسخه قابل چاپ

زیاد شدن میل به ازدواج موقت در میان مردان ازدواج دائم را کاهش داده

21 آبان 1390 ساعت 15:59

متأسفانه تأخیر در ازدواج جوانان مخصوصاً در مردان بالای 30 سال و دختران بالای 25 سال و پایین آمدن سن بلوغ جنسی در کودکان یکی از بزرگترین معضلات و مسائل مهم اجتماعی و پیش رو در کشور است


یک کارشناس امور خانواده گفت: توقعات بیش از اندازه والدین دختر در برآورده شدن خواسته‌های مادی، زیاد شدن میل به ازدواج‌های موقت عامل کلیدی در بالا رفتن سن ازدواج است. 

به گزارش تيترآنلاين منیره غلامی توکلی در گفت‌و‌گو با فارس در ‌خصوص دلایل تأخیر ازدواج در جوانان اظهار داشت: مهمترین هدف ازدواج می‌تواند ابراز مهر و محبت باشد، به طوری که ازدواج زیباترین ابزار برای ابراز محبت و سالمترین راه برای برقراری دوستی بین زن و مرد است.

وی افزود: رهایی از تنهایی، حفظ عفت و پاکدامنی، ارضاء سالم و اخلاقی نیاز جنسی و رسیدن به قله رفیع پدر و مادری، کسب استقلال، یافتن تشخص و هویت جدید به نام همسر و شوهر و قبول مسئولیت از دیگر کارکردهای ازدواج است.

غلامی توکلی ادامه داد: متأسفانه تأخیر در ازدواج جوانان مخصوصاً در مردان بالای 30 سال و دختران بالای 25 سال و پایین آمدن سن بلوغ جنسی در کودکان یکی از بزرگترین معضلات و مسائل مهم اجتماعی و پیش رو در کشور است.

زیاد شدن میل به ازدواج موقت در میان مردان ازدواج دائم را کاهش داده است

این کارشناس امور خانواده گفت: بالا رفتن سن ازدواج در بین جوانان محصول چندین معضل اجتماعی است، معضلاتی که اقتصاد بیمار جامعه و تأمین معاش، فرهنگ‌های وارداتی، زیاد شدن میل به ازدواج‌های موقت، عدم مسئولبت پذیری مردان و زنان، فحشای پنهان، وجود شبکه‌ها و رسانه‌هایی با آموزه‌های مغایر با فرهنگ ایرانی از مهمترین دلایل ایجاد آن است.

وی در رابطه با ریشه‌یابی این معضلات بیان کرد: در گذشته نه چندان دور توقعات بیش از اندازه والدین دختر در برآورده شدن خواسته‌های مادیشان، سن ازدواج را در میان پسران به طور قابل ملاحظه‌ای بالا برد، به‌ طوری که مرد باید با تلاش بیشتر و به تعویق انداختن سن ازدواج در پی فراهم کردن شرایط مجازی مطلوب برای ازدواج می‌شد.

غلامی توکلی ادامه داد: از طرف دیگر در پی یک انقلاب تحصیلی در ایران و حضور زنان در مراکز آموزش عالی به عنوان شاخصه حضور و پیشرفت آنان در جامعه، میل به تحصیل در میان زنان و دختران چنان بالا گرفت که کم کم به عنوان یک امتیاز برای ازدواج محسوب شد، در دوره‌ای که هنوز بازتاب آن در سطح جامعه پیداست، دختران با تحصیلات بالا به دنبال هم رتبه خود می‌گشتند و پسران به دنبال تجارت در بازار معاملات بودند، خلأ حاکم بر این رابطه فقط با گذشت زمان و از بین رفتن فرصت‌ها، بزرگ‌تر و بزرگ‌تر شد.

ازدواج موقت راه حل درمان نیازهای جنسی و عاطفی جوانان نیست

این کارشناس امور خانواده با اشاره به اینکه فرد مجرد به آرامش کاذبی که به آن دست یافته، دل خوش کرده است، افزود: فردی که از سن ازدواج متعارف گذشته است، در دایرة المعارف خود مسئولیت پذیری را قبول مشکلات و زیر بار رنج تأهل رفتن معنا می‌کند؛ در حالی که اگر انتخاب همسر بر مبنای توجه به معیارهای خانوادگی، اجتماعی و فرهنگی صورت گیرد، با درصد موفقیت قابل توجهی مواجه خواهد شد.

وی بیان کرد: برخی از صاحب نظران در راه حل‌های پیشنهادی خود برای درمان نیازهای جنسی و عاطفی این قشر و تجربه داشتن روابط جنسی سالم، عقد موقت را که در اسلام با شرایط اجتماعی خاص پیش بینی شده است، توصیه می‌کنند؛ در حالی که اگر ازدواج، ترکیب دو انسان و دو خانواده معنی شود، ترکیب موقت دو عنصر در کنار یکدیگر نمی‌تواند خانواده را به وجود آورد و مشکلات متعددی از جمله تولد فرزندان بدون شناسنامه را به همراه خواهد داشت.

غلامی توکلی با بیان اینکه دختری که سن ازدواجش بالا رفته است، به دنبال مأمن آسایش و آرامش می‌گردد که حمایتش کند، گفت: این مأمن مردی است که در سن بالا توانسته جوانی از دست رفته را با کسب موفقیت مالی و تحصیلی جبران کند و کمتر به ازدواج فکر می‌کند و سعی دارد تا تنهایی و کمبود محبت خود را به شیوه دیگری غیر از ازدواج برآورده کند.

این کارشناس امور خانواده تصریح کرد: ازدواج رویدادی است که انسان‌ها را با اعتقادات، اولویت‌ها، مذهب، پول و عادات خانوادگی متفاوت رو به رو می‌سازد؛ پس این انتخاب باید به‌موقع و بر مبنای معیارهای منطقی و عقلانی باشد چرا که پس از انتخاب به‌موقع و عقلانی، عواطف نیز شکل می‌گیرد.


کد مطلب: 3511

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.8bfurhbs8iupr.html?3511

تيترآنلاين
  http://titronline.ir