تيترآنلاين - صدور گواهينامه ازدواج زاييده فكر مطرح كنندگان آن است - نسخه قابل چاپ

صدور گواهينامه ازدواج زاييده فكر مطرح كنندگان آن است

24 اسفند 1388 ساعت 19:35

وقتی زیرساخت‌های لازم برای ازدواج در كشور وجود ندارد و جوانان نمی‌توانند ازدواج كنند، این گواهینامه‌ها به چه دردی می‌خورد.


تيترآنلاين- اخذ گواهينامه تخصصي ازدواج به نظر شما چقدر مي تواند در آمار طلاق كشور تاثير گذار باشد ؟ مشكل ممكلت ما درمورد ازدواج چيست؟ آيا گواهينامه تخصصي ازدواج مشكلات عظيم ازدواج را حل مي كند ؟ 

چهار روز پیش از راه اندازی سایت «ساج» رئیس سازمان جوانان استان تهران خبر قابل تاملی اعلام کرد که ابهامات فراوانی همراه داشت. او از صدور «گواهینامه ازدواج» از طریق سامانه الکترونیکی ازدواج (ساج) خبر داد. بر اساس اعلام او قرار است تدابیری اتخاذ شود که تا دو سال آینده اگر پسری به خواستگاری دختری رفت، دخترخانم «به شرطی» جواب بدهد که خواستگار این دوره ها را گذرانده باشد.

                                                              ***
روزنامه بهار در در بخشي از مقاله خود آورده است سایت ساج درباره ملاک ها و معیارهای انتخاب همسر ابتدا شرایط عمومی که دختران و پسرانی که شایسته ازدواج هستند باید داشته باشند آمده است: «مردی که می خواهد ازدواج کند باید قدرت، چهارشانگی، شهرت اجتماعی، توان دفاعی و پاکی چشم و فکر و عمل داشته و قادر به تامین نفقه زن و فرزندان خود باشد.»

از سوی دیگر زنانی شایسته ازدواج هستند که از تناسب اندام، ظرافت مو و ابرو و ظرافت صدا برخوردار باشند. زنان شایسته ازدواج باید دارای جمال و زیبایی باشند که این جمال و زیبایی را در تناسب اندام، ظرافت مو و ابرو، ظرافت صدا، حیا، عفت و پاکدامنی معنا کرده است. 

در این نوشتار زنان با ایمان و خداشناس، زنان سادات، زنان باکره، زنان کم مهریه را برای ازدواج در اولویت قرار داده است و گفته شده زنی شایسته ازدواج است که در مقابل شوهر خود متواضع و فروتن باشد و در مقابل شوهر، خود را بیاراید و با مردانی غیر از شوهر خود احساس بیگانگی داشته باشد و در برابر آنها وقار به خرج دهد. 

آیا واقعاً الان مساله مردان ما چهارشانه بودن و مساله زنان ما صدا و ابروی نازک است؟

 زاهدي، استاد دانشگاه علامه طباطبایی، درباره «گواهینامه ازدواج» نیز نظر دارد. «اخذ گواهینامه ازدواج بیشتر شبیه طنز است، وظایفی که قانونگذار برای سازمان ملی جوانان در نظر گرفته است متفاوت با این موضوعات است.» وي مي گويد: مشکلات ازدواج جوانان با برگزاری این کلاس ها مرتفع نمی شود.

به گفته رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران، چنانچه دولت براساس قانون برنامه چهارم توسعه که پیش بینی کرده بود سالانه باید 750 هزار شغل ایجاد شود، عمل کرده بود، آن زمان می توانست درباره ازدواج جوانان نظر دهد، بنابراین تا زمانی که زمینه اشتغال فراهم نشده چگونه ممکن است درباره قد و قواره دختر و پسر برای ازدواج صحبت شود.» 

ولی مراد فعال حوزه زنان و دبیر جامعه زینب(س) معتقد است: «آنچه مطرح شده نشان می دهد عقلانیت مردم به رسمیت شناخته نشده و افرادی به عنوان قیم جامعه می خواهند برای آنها تصمیم بگیرند که این مسیری نادرست است. دولت به جای آنکه در جهت مهیا کردن شرایط بهتر گام بردارد، در مسیری عکس آنچه باید، حرکت می کند.» توران ولی مراد با این اظهارنظر می افزاید: «مشکلات جامعه در امر ازدواج مهیا شدن مسکن، اشتغال، آموزش روابط صحیح اجتماعی داخل خانواده و پر کردن خلأ های قانونی در این رابطه است.» این فعال حوزه زنان این طرح را غیر کارشناسی دانسته و می گوید: «این نشان می دهد چقدر اقدامات دولت از مراکز کارشناسی و علمی فاصله دارد.» 

به گزارش خبرگزاري كار داريوش قنبري، عضو كمیسیون اجتماعی مجلس اعلام كرد:" یكی از كارهایی كه در سازمان ملی جوانان در حال انجام است برگزاری كلاس‌های آموزشی برای جوانان در زمینه ازدواج است كه بعد از آن هم قرار است گواهینامه ازدواج برای داوطلبان صادر شود این اقدام سازمان ملی جوانان مضحك است. چون حتی اگر فرض را بر این بگذاریم كه سازمان ملی جوانان سرفصل‌های خود را هم تغییر دهد و جوانی با موفقیت این كلاس‌ها را بگذراند و بتواند گواهینامه ازدواج اخذ كند"، "وقتی زیرساخت‌های لازم برای ازدواج در كشور وجود ندارد و جوانان نمی‌توانند ازدواج كنند، این گواهینامه‌ها به چه دردی می‌خورد."

کارشناسانه‌تر و کلی‌تر به ازدواج نگاه کنیم

به گزارش تيترآنلاين، ازدواج مقوله‌ای است که به غیر از آموزش و یا ایجاد مراکز همسریابی نیازمند نگاهی جامع و کارشناسانه از سوی مسؤولین امر است. شاید بخش زیادی از مشکل ازدواج با آگاهی‌بخشی به جوانان و خانواده‌ها مرتفع شود اما باید توجه داشت که مشکلات اقتصادی، بیکاری و مسائل مالی هنوز یکی از دلایل عمده و مهم درخصوص بالا رفتن سن ازدواج، پایین بودن نرخ آن و بسیاری از طلاق‌هایی است که رخ می‌دهد.


کد مطلب: 142

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcakun6149ny.5k4.html?142

تيترآنلاين
  http://titronline.ir