تيترآنلاين - حوزه‌هاي علميه در قرن اخير به تمام نيازهاي مردم پاسخ نگفته‌اند - نسخه قابل چاپ

آيت‌الله استادي

حوزه‌هاي علميه در قرن اخير به تمام نيازهاي مردم پاسخ نگفته‌اند

15 ارديبهشت 1391 ساعت 10:12

گاهي شنيده مي‌شود كه حوزه‌هاي علميه به نيازهاي مردم توجه ندارند، اين موضوع در دوره حاضر به دليل وضع جديد زندگي تا اندازه‌اي صادق است، اما در دوره‌هاي پيشين، حوزه‌هاي علميه نيازهاي مردم را پاسخ گفتند


با رو نمايي از كتاب «مفاتيح الحياة» آيت‌الله جوادي‌آملي در بيست و پنجمين نمايشگاه كتاب تهران، آيت‌الله استادي امام جمعه قم در اين برنامه گفت: حوزه‌هاي علميه در صد سال اخير به دليل تغير چشم‌گير زندگي مردم، تمام نيازهاي آنان را پاسخ نمي‌گويند

به گزارش ايبنا آيت‌الله استادي در بخشي از سخنان خود با اشاره به بيشتر شدن نيازهاي جامعه در صد سال اخير گفت: صاحبان فكر و قلم در تمامي دوره‌ها به فكر رفع نيازهاي مردم بودند، نيازهايي كه جامعه و حوزه‌ها و حتي علما با آن‌ها مواجهند. در همه دوره‌ها مردم نياز به كتاب‌هايي داشتند كه شامل اصول عقايد، اخلاق و احكام باشند تا از طريق آن‌ها با معارف دين آشنا شوند و عالمان ديني اين نياز را همواره برطرف كردند. براي نمونه شيخ صدوق كتاب «توحيد» را نوشت كه تمام روايات مربوط به توحيد را دربر مي‌گيرد.

وي افزود: گاهي شنيده مي‌شود كه حوزه‌هاي علميه به نيازهاي مردم توجه ندارند، اين موضوع در دوره حاضر به دليل وضع جديد زندگي تا اندازه‌اي صادق است، اما در دوره‌هاي پيشين، حوزه‌هاي علميه نيازهاي مردم را پاسخ گفتند.

امام جمعه قم ادامه داد: علماي ما ضمن نوشتن كتاب موظف بودند معارف دين را به صورت شفاهي به شاگردانشان در حوزه منتقل كنند. اگر امروز فلسفه و فقه اسلام ادامه يافته، به اين دليل است كه هيچ حلقه‌اي از اين علوم در طول زمان مفقوده نماند.


کد مطلب: 4609

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.wnyk49nio5k14.html?4609

تيترآنلاين
  http://titronline.ir