تيترآنلاين - يك کارگردان تئاتر: مسئولان تئاتر دینی را شبیه روضه خوانی می‌دانند - نسخه قابل چاپ

يك کارگردان تئاتر: مسئولان تئاتر دینی را شبیه روضه خوانی می‌دانند

سینما پرس , 10 آذر 1391 ساعت 15:10

این درست نیست که مسئولین فکر کنند، بودجه‌ی فرهنگی‌ای که در اختیار دارند، هر جور که دلشان بخواهد می‌توانند هزینه‌اش کنند


شکرخدا گودرزی تعریف مسئولان و مدیران را از تئاتر دینی بسیار سطحی عنوان کرد و گفت: نمایش دینی فراتر از آن چیزی است که آقایان مدیر می‌پندارند.

شکرخدا گودرزی؛ کارگردان تئاتر و مدرس دانشگاه، به خبرنگار صحنه گفت: به نظر من، مسئولین هنوز تعریف درستی از تئاتر دینی ندارند و فکر می‌کنند نمایشی دینی، نمایشی است که بتواند با شعارهای مستقیم، به ترویج مذهب بپردازد. از این رو گاهی فکر می‌کنند نمایش مذهبی باید چیزی شبیه روضه‌خوانی باشد.

وی محتوای تئاتر دینی را بسیار گسترده دانست و افزود: از زمانی که تئاتر به وجود آمده و آثاری مثل «آنتیگونه» و «ادیپ» نوشته شده، نمایش‌های دینی به صحنه ‌رفته‌اند. مگر «آنتیگونه» به مقایسه‌ قانون زمین و آسمان نمی‌پردازد؟ نمایش دینی بسیار گسترده‌تر از آن چیزی است که آقایان مسئول می‌پندارند.

این کارگردان تئاتر ادامه داد: البته ممکن است مسئولین بگویند نمایش دینی، نمایشی است که به سیره‌ و شرح زندگی انبیاء و... بپردازد، که در جواب باید گفت ممکن است برای تبدیل کردن منابع دینی موجود به درام، با محدودیت مواجه باشیم؛ ضمن این‌که نمی‌شود خیلی از شخصیت‌های دینی را روی صحنه نشان داد. پس باید برای این کار، سمت و سوها را تغییر داد و این مواردی است که باید به آن‌ توجه شود.

گودرزی با اشاره به این‌که اساساً تئاتر هیچ وقت از محتوای دینی خالی نبوده، خاطرنشان کرد: به نظر من درون مایه‌ی اکثر نمایش‌ها، دینی است. حتی نمایشی که به مسائل اجتماعی می‌پردازد و قصد ترویج جامعه‌ی سالم را دارد، به غایت، هدفی دینی دارد و غیر از این نیست.

وی در پاسخ به این سوال که چگونه هنرمندان می‌تواند نظر مسئولین را متوجه آسیب‌های نمایش‌های مذهبی نازل کنند گفت: کاری از دست هنرمند بر نمی‌آید. اتفاقا این نمایش‌ها که همیشه دارای بودجه‌های خوبی هم هستند معمولا برای تولید، به افراد خاص پیشنهاد می‌شود و بقیه هنرمندان مورد توجه قرار نمی‌گیرند. به صحنه رفتن این نمایش‌ها نیز باعث می‌شود این تفکر غلط، مدام در مسئولین رشد کند. ای کاش می‌شد برخی از دریافت چنین پول‌هایی صرف‌نظر کنند تا مسئولین نیز در تصمیمات خود، تجدید نظری کنند. ولی همان‌طور که گفتم کاری از دست ما ساخته نیست. نمی‌توانیم خودمان را جلوی درب فلان اداره بسوزانیم تا آقایان متوجه اشتباه خود شوند!

این بازیگر باسابقه‌ی تئاتر با بیان این‌که نمایش‌های نازل مذهبی به کلیت تئاتر ضربه می‌زند، گفت: طبیعی است که تفکر حاکم در به صحنه آوردن نمایش‌های دینی، اساسا باعث دوری تماشاگر از خود تئاتر می‌شود. گرچه هنرمند، قدرت جلوگیری آن را ندارد اما زمینه‌های مطالعاتی زیادی در این باره هست و می‌شود با مسئولین به گفت‌وگو نشست. ولی باید این نیاز در ابتدا از طرف مسئولین احساس شود. در آن صورت هنرمندان نیز می‌توانند راه حل‌های خود را ارائه دهند. به نظر من لازم است گفت‌وگوی جانانه‌ای بین کارشناسان تئاتر و مسئولین انجام شود تا این امور به سمت صلاح و خیر، برگردد.

گودرزی در پایان به صحنه گفت: این درست نیست که مسئولین فکر کنند، بودجه‌ی فرهنگی‌ای که در اختیار دارند، هر جور که دلشان بخواهد می‌توانند هزینه‌اش کنند. برای هزینه‌ها کردن بودجه‌های فرهنگی کشور باید نظرات کارشناسی لحاظ شود.


کد مطلب: 5329

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.unmk49neo5k14.html?5329

تيترآنلاين
  http://titronline.ir