تيترآنلاين - فساد در رأس هرم فوتبال جهان در سال 2011 - نسخه قابل چاپ

فساد در رأس هرم فوتبال جهان در سال 2011

ايرنا , 8 دی 1390 ساعت 21:06

فیفا به عنوان نهاد حاكم بر فوتبال جهان پس از انتخاب روسیه و قطر برای میزبانی جام های جهانی 2018 و 2022 متهم به سیاسی كاری های پشت پرده شد


فوتبال جهان در سال 2011 بیشتر درگیر حواشی بود تا اتفاقات درون زمین. 

تیم بارسلونا با حضور 'لیونل مسی' همچنان به ارایه درخشان ترین نمایش های خود در تاریخ طولانی فوتبال ادامه داد و قدرت اروگوئه در آمریكای جنوبی بر تیم های صاحب نامی چون برزیل و آرژانتین سایه افكند اما این فساد و ارتشاء در فیفا بود كه سرتیتر رسانه ها را به خود اختصاص داد.

به گزارش ايرنا فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) به عنوان نهاد حاكم بر فوتبال جهان پس از انتخاب روسیه و قطر برای میزبانی جام های جهانی 2018 و 2022 متهم به سیاسی كاری های پشت پرده شد.

'سپ بلاتر' پس از محرومیت مادام العمر 'محمد بن همام' رییس كنفدراسیون آسیا و تنها رقیب او در انتخابات ریاست فیفا، دوباره انتخاب شد و سپس وعده داد اصلاحاتی را در ساختار فیفا به اجرا خواهد گذاشت.

دلیل محرومیت بن همام، پرداخت رشوه در ازای خرید رأی در انتخابات ریاست فیفا بود.

بلاتر بعد از انتخابات كمیته مستقلی را تشكیل داد تا روند انتخاب روسیه و قطر را بررسی كند كه از نتایج آن استعفای 'ژائو هاولانژ' رییس سابق فیفا از سمت خود در كمیته بین المللی المپیك بود.

هاولانژ 95 ساله در سال 1963 به كمیته بین المللی المپیك پیوسته بود و با سابقه ترین عضو این كمیته بود كه متهم شد در زمان ریاست فیفا از قراردادهای مربوط به جام جهانی مبلغ 1 میلیون دلار گرفته است. او در دسامبر یعنی چند روز قبل از اینكه با محرومیت احتمالی روبرو شود، استعفا داد.

كمیته بین المللی المپیك نیز تحقیقات خود در این زمینه را پایان داد.

انتخاب یك استاد دانشگاه بازل كه قبلا به عنوان عضو تیم مستقل تحقیقاتی فساد در برنامه نفت در برابر غذای عراق خدمت كرده بود، در كمیته اصلاحات بلاتر، اعتبار خاصی به این كمیته بخشید. با وجود این الزام سازمانی كه متهم به عدم شفافیت است، به اجرای اصلاحات عمده جای تردید دارد.

بلاتر در ماه نوامبر به دلیل اظهار نظر در مورد نژادپرستی در مسابقات مجبور شد، عذرخواهی كند. او گفته بود كه هیچ نژادپرستی در مسابقات وجود ندارد و اگر بازیكنان حرفی می زنند هم بعد از پایان بازی با یك دست دادن حل خواهد شد.

موضوع نژادپرستی در فوتبال چندین بار در سال 2011 مطرح شد به طوریكه 'جان تری' كاپیتان انگلس و 'لوییس سوآرز' مهاجم اروگوئه ای لیورپول متهم به توهین های نژادپرستانه نسبت به بازیكنان تیم های مقابل شدند و 'لارن بلان' مربی فرانسه به دلیل سخنانی كه در مورد آكادمی های آموزشی گفته بود تا آستانه استعفا پیش رفت.

وی سپس تصدیق كرد كه لحنش در گفت و گو با همكارانش در فدراسیون فوتبال فرانسه درست نبوده اما حرفهایش در مورد حذف بازیكنان آفریقایی تبار با ملیت دوگانه از سیستم فوتبال فرانسه صحت داشته است.

فدراسیون فوتبال فرانسه سپس وی را از این اتهامات تبرئه كرد.

از دیگر چالش های فیفا و همچنین شخص بلاتر، روند آمادگی برزیل برای میزبانی جام جهانی 2014 بود كه نگران كننده و بسیار كند است.

دولت برزیل هنوز قوانین لازم را برای برگزاری این مسابقات تصویب نكرده است و مراحل ساخت ورزشگاه ها عقب تر از برنامه زمانبندی است.

بلاتر در این باره گفته است: كمیته اجرایی فیفا نگران است. من شخصا آن را بررسی می كنم و در اوایل سال آینده برای بازدید به برزیل خواهم رفت.

ظاهرا درون خانواده فوتبال برزیل نیز بدون تنش نیست و 'ریكاردو تیكسیرا' رییس كمیته برگزاری جام جهانی 2014 پس از اینكه 'دیلما روسف' رییس جمهوری این كشور 'په له' را به عنوان سفیر جام جهانی انتخاب كرد، نام او را از فهرست حاضران در مراسم قرعه كشی ماه ژوییه در ریودوژانیرو خط زد.

فوتبال برزیل مشكلات دیگری هم داشت. 'دكتر سوكراتس' كاپیتان سابق تیم ملی این كشور درگذشت. تیم ملی برزیل در یك چهارم نهایی مسابقات كوپا امریكا حذف شد و تیم سانتوس در فینال جام باشگاه های جهان 4 بر 0 از بارسلونا باخت.

آرژانتین نیز در یك چهارم نهایی كوپا امریكا با شكست از اروگوئه حذف شد. این اتفاق شاید تنها تسكین خاطر برزیلی ها بود.

اما اروگوئه با حضور بازیكنانی چون 'دیه گو فورلان' و 'سوآرز' شگفتی آفرید و با شكست 3 بر 0 پاراگوئه در فینال، برای اولین بار قهرمان كوپا امریكا شد. این تیم سال قبل از آن هم توانست تا نیمه نهایی جام جهانی پیش برود.

با وجود این در اروپا چنین انتقال قدرتی صورت نگرفت و تیم اسپانیا قهرمان جهان و اروپا همچنان به عنوان تیم اول قاره باقی ماند.

بارسلونا نیز با بازیكنانی مثل 'ژاوی هرناندز'، 'آندرس اینیستا'، 'داوید ویا' و 'سرخیو بوسكتس' برای سومین بار قهرمان اسپانیا شد. برای سومین بار در شش سال جام قهرمانی لیگ قهرمانان را هم بالای سر برد و 'پپ گوآردیولا' بعد از سه و نیم سال، در جام باشگاه های جهان سیزدهمین قهرمانی را برای بارسلونا به ارمغان آورد.

گرچه همانطور كه پیش بینی می شد بهترین بازیكن و ستاره بارسلونا در این مسابقات اسپانیولی نبود. مسی به گونه ای بازی كرد كه موجب شد بسیاری به مقایسه توانایی ها و استعداد او با 'دیه گو مارادونا' بازیكن افسانه ای آرژانتین ادامه بدهند.

وی فصل 10/2011 را با 53 گل در تمامی مسابقات از جمله یك گل در فینال لیگ قهرمانان به پایان رساند و تقریبا شانس اول كسب جایزه بهترین بازیكن سال جهان برای سومین سال پیاپی است.

گوآردیولا در مورد او گفت: ما بازیكنان خوبی در تیم داریم اما مسی فرق دارد. ما تیم قوی هستیم اما بدون مسی نمی توانیم در جایگاهی باشیم كه اكنون ایستاده ایم.

در جای دیگر تیم آمریكایی ساموآ برای اولین بار در یك مسابقه به پیروزی رسید. تیم زنان كره شمالی به دلیل دوپینگ پنج بازیكنانش از حضور در جام جهانی دوره بعد محروم شد. نتیجه آزمایش دوپینگ بیش از 100 بازیكن در جام جهانی زیر 17 سال مكزیك به دلیل خورن گوشت آلوده مثبت اعلام شد و 'گری اسپید' سرمربی تیم ولز خودش را در خانه اش دار زد.

اما از خبرهای خوب قهرمانی تیم ژاپن در جام جهانی زنان بود.

بازیكنان ژاپن بعد از زلزله و سونامی هولناكی كه موجب كشته و مفقود شدن حدود 20 هزار نفر شد، تصمیم گرفتند امید را به این كشور باز گردانند. به همین دلیل رویایی دور از دسترس را تبدیل به واقعیت كردند و با شكست آمریكا، قهرمان جام جهانی زنان شدند.


کد مطلب: 3826

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.unek49nai5k14.html?3826

تيترآنلاين
  http://titronline.ir