تيترآنلاين - نرخ اجاره بها در بیشتر کلانشهرهای کشور روند صعودی را در پیش گرفته است - نسخه قابل چاپ

نرخ اجاره بها در بیشتر کلانشهرهای کشور روند صعودی را در پیش گرفته است

30 آبان 1389 ساعت 8:41

وقتي هزينه هاي زندگي و هزينه هاي ساخت و نگهداري مسكن رفزايش مي يابد اين افراد نيز براي جبران اين افزايش قيمت اجاره هاي منازل مسكوني خود را افزايش مي دهند.


به گزارش تيترآنلاين ، مسكن مقوله اي است كه اكثر مردم ايران بخصوص افراد فاقد مسكن با آن به شدت درگيرند و نوسانات قيمت آن را با تمام وجود درك مي كند.وقتي مردم مي گويند قيمت كالايي افزايش يافته حتما افزايش يافته است. مردم به درآمد ها و هزينه هاي خود نگاه مي كنند و به محض افزايش قيمت كالائي يا كاهش درآمد متوجه يك بي تعادلي مي شوند.

در حالی که رکود مسکن در ماه های گذشته موجب کاهش خرید و فروش ملک شده ، نرخ اجاره بها در بیشتر کلانشهرهای کشور روند صعودی را در پیش گرفته است.

به گزارش پانا، افزایش قیمت مسکن طی سال های گذشته که حاصل عوامل گوناگونی بود موجب شد خرید خانه در بین اقشار متوسط جامعه تبدیل به رویای دست نیافتنی شود. این در حالی است که مشکلات مردم در تهیه مسکن به همین جا ختم نمی شود چرا که پس از تلاش دولت برای کنترل قیمت مسکن برخی مالکان و به عبارت بهتر فرصت طلبان به گونه ای دیگر فشار بخش مسکن بر مردم را افزایش دادند؛به گونه ای که از ابتدای فصل تابستان و آغاز جابجایی ها افزایش چشمگیر اجاره بها عرصه را بر دهک های متوسط و پایین جامعه آنچنان تنگ کرده است که تحمل فشار اجاره نشینی برای مردمی که اغلب آنان قشر کارمند جامعه محسوب می شوند غیر ممکن شده است.

همین امر یکی از مهم ترین عواملی شده است تا بسیاری از مردم حاشیه شهرها و یا مراکز و شهرک های دور از شهر را انتخاب کرده و به منظور تهیه مسکن با قیمتی ارزان تر به آنجا پناه ببرند . بدیهی است که هجوم مردم در مناطق مذکور نیز مشکل آفرین بوده و تبعاتی چون تزریق جمعیت بیش از ظرفیت ، افزایش قیمت مسکن و خدمات و ... را به دنبال دارد ، و صد البته که گسترش شهرک های خوابگاهی در اطراف کلان شهر ها به ویژه تهران پدیده خوشایندی نیست ، چراکه وجود این شهرک ها در اطراف تهران که مسکن در آنها قیمتی پایین تر از مرکز شهر دارد ، می تواند عاملی برای مهاجرت مردم از سایر شهر ها و روستاها به تهران باشد .

در این میان افزایش قیمت اجاره نشینی در کلان شهر ها و به ویژه در سطح شهرتهران طی چند ماه گذشته بیش از حد انتظار بوده و در سطح توان مالی مردم نیست و در برخی مناطق تهران همچون منطقه غرب شهر قیمت مسکن به صورت کاذبی افزایش یافته است . به عنوان مثال قیمت یک دستگاه آپارتمان 90 متری نوساز در منطقه غرب تهران به 35 میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه 500 هزار تومان رسیده است ، در حالیکه تامین این میزان ودیعه و پرداخت اجاره های اینچنینی که بعضا تا 800 هزار تومان نیز افزایش می یابند برای اقشار متوسط جامعه امکان پذیر نیست . سایر مناطق تهران نیز با افزایش قیمت چشمگیر اجاره بها روبرو شده است تا جایی که قیمت اجاره در حد ارزش واقعی ملک است و این امر پدیده خوشایندی در بخش مسکن به شمار نمی رود . 

به گزارش تيترآنلاين ، هيچ قانون و بازوي اجرايي مناسبي نيز وجود ندارد كه وضعيت نرخ اجاره بهاي مسكن را ساماندهي كند بنابراين "عرف " جاي خود را با "قانون اجاره " عوض كرده است صاحبخانه‌ها به هيچ وجه به قانون اجاره‌داري توجه نمي‌كنند چرا كه براساس قانون مشاوران املاك موجران بايد يك چهارم ارزش ملك ، اجاره بها دريافت كنند در حاليكه مالكان اين وضعيت را نمي‌پذيرند. وقتي هزينه هاي زندگي و هزينه هاي ساخت و نگهداري مسكن رفزايش مي يابد اين افراد نيز براي جبران اين افزايش قيمت اجاره هاي منازل مسكوني خود را افزايش مي دهند. و الا هم‌اكنون فعاليت اجاره‌داري در كشور ما في‌نفسه و بدون توجه به عايدي سرمايه، به لحاظ اقتصادي فعاليتي غيرقابل توجيه و غيراقتصادي است.

در كشور ما و در شرايط حاضر با توجه به انبوه متولدين دهه 1360 كه در دهه رو به پايان جاري و بويژه در دهه آتي به صورت متقاضي وارد بازار مسكن خواهند شد، ضرورت تعميق و تقويت بازار اجاره و عرضه مسكن استيجاري بيش از گذشته خودنمايي مي‌كند؛ چراكه خانوارهاي تازه‌تشكيل شده و زوج‌هاي جوان با توجه به محدوديت ثروت و پس‌انداز در ابتداي زندگي مشترك، معمولا براي تهيه سر پناه به اجاره مسكن و نه خريد آن روي خواهند آورد.

از این رو بهتر است مسئولان مربوط در بخش مسکن به دنبال راهکاری برای حل این مشکل و ایجاد تعادل و جلوگیری از افزایش قیمت اجاره بها و قیمت مسکن داشته باشند تا پس از اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها نیز فرصت طلبان از شرایط به وجود آمده سوءاستفاده نکرده و عرصه را بر مردم تنگ تر نکنند.


کد مطلب: 1332

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.en6k49neu5k14.html?1332

تيترآنلاين
  http://titronline.ir