تيترآنلاين - برخی مدیران عامل بانک‌ها در خصوص اختلاس به عمل آمده فرافکنی می‌کنند - نسخه قابل چاپ

برخی مدیران عامل بانک‌ها در خصوص اختلاس به عمل آمده فرافکنی می‌کنند

20 شهريور 1390 ساعت 10:02

مدیر اداره نظارت بر بانک‌ها: بانک مرکزی گزارش کامل اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی را دارد و به زودی اسامی بانک‌ها و شعب آنها را در اختیار عموم مردم قرار خواهد داد.


مدیر اداره نظارت بر بانک‌های بانک مرکزی با اشاره به اینکه برخی مدیران بانک‌ها در خصوص اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات فرافکنی می‌کنند، گفت: گزارش بازرسان ما از این اختلاس آماده شده و به زودی منتشر می‌شود. 

ابراهیم درویشی در گفت‌وگو با فارس درباره وضعیت رسیدگی به پرونده اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی در بانک صادرات، اظهار داشت:‌ برخی مدیران عامل بانک‌ها در خصوص اختلاس به عمل آمده فرافکنی می‌کنند.
 
وی افزود: بانک مرکزی گزارش کامل اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی را دارد و به زودی اسامی بانک‌ها و شعب آنها را در اختیار عموم مردم قرار خواهد داد. 

مدیر اداره نظارت بر بانک های بانک مرکزی درباره اظهاراتی مبنی براینکه 7 بانک دیگر به غیر از بانک صادرات در این اختلاس دخیل بوده‌اند تأکید کرد: به زودی اعلام می‌کنیم ریشه اصلی این اختلاس کجا بوده است. 

سید محمد جهرمی مدیر عامل بانک صادرات پیش از این از دخیل بودن 7 بانک دیگر غیر از این بانک در اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی خبر داده و گفته بود: نظام بانکی و مسئولان به خاطر کشف و دستگیری و عناصر این بانک باید از بانک صادرات تشکر کنند. 

واكنش بهمني به اختلاس 3 هزار ميليارد توماني؛ به بانک صادرات هشدار داده بوديم
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه هنوز مشخص نشده اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات ناشی از جعل اسناد یا اختلاس بوده گفت: بانک مرکزی هشدار کتبی داده بود که به آقای X هیچ تسهیلاتی پرداخت نکنند. 

محمود بهمنی در گفت‌وگو با فارس ، درباره اینکه آیا منابع بانک "آریا" از طریق جعل اسناد یا اختلاس تأمین شده بود یا خیر، اظهار داشت: در تمام دنیا اگر سارق نباشد پلیس به وجود نمی‌آید؛ حتماً‌ واقعه‌ای به وجود آمده که رسیدگی آن آغاز شده است. 

رئیس کل بانک مرکزی اذعان داشت: هنوز مشخص نیست که این پرونده اختلاس بوده یا جعل اسناد چرا که جعل قوانینی دارد که باید از طریق قاضی صحت آن اعلام شود.

* "شک" رئیس کل مانع از ادامه فعالیت بانک آریا شد

وی با بیان اینکه برخی از بانک‌ها 6 ماه الی یک سال قبل وجوه خود را برای تأسیس بانک واریز کرده‌اند ولی هنوز بانک مرکزی مجوز فعالیت آنها را صادر نکرده افزود: گاهی اوقات مواردی می‌آید که کمیسیون تصمیمات خود را برای آن می‌گیرد ولی بنده در پایان باید مصوبات را تأیید کنم و در برخی موارد که مشکوک می‌شوم بلافاصله دستور توقف ادامه مراحل را به واحد ذیربط می‌دهم. 

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد:‌ قانون گفته بود نباید کسی که می‌خواهد بانک بزند نه اینکه "بانک سرقت کند" دارای مطالبات معوق باشد. 

بهمنی تصریح کرد: اما کسی که آمده تسهیلات بگیرد حتی اگر دارای بانک هم باشد و 4 هزار میلیارد تومان برای افزایش سرمایه نیز واریز کرده ولی دارای بدهی 4 هزار میلیارد تومانی است صلاحیت بانکدار شدن را ندارد.
وی اذعان کرد: اگر کسی پول دارد که بانک تأسیس کند باید بدهی خود را تسویه کند چه رسد به اینکه دارای بدهی‌های معوق باشد.

* متوجه وضعیت بانک آریا بودیم

رئیس کل بانک مرکزی در همین ارتباط با اشاره به اینکه در برخی موارد ماجرای سرمایه‌گذاران بانک‌های جدید خیلی پیچیده است، افزود:‌ در این موارد سرمایه بانک‌ها با پیچیدگی‌های خاصی تشکیل می‌شود.
بهمنی گفت:‌ در این موارد سرمایه بانک 2 الی 3 دست گشته و در نهایت در قالب آقای x ظاهر شده است و در این مورد باید به نقطه شروع این سرمایه برسیم و متوجه شویم چه کسی این سرمایه را شکل داده است.
وی با بیان اینکه در این موارد بانک به جای بانک خصوصی به بانک اختصاصی تبدیل می‌شود، تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که سهام واقعی افراد در بانک زیاد نباشد تا مدیریت واقعی خود را اعمال نکنند.
سکاندار بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه پرونده‌های متعدد مشابهی از درخواست تأسیس بانک‌های جدید بوده که قصد باز کردن آنها را نداریم، گفت: دقیقاً‌ متوجه وضعیت بانک آریا بودیم.
بهمنی درباره پشت پرده اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی در بانک صادرات بیان کرد: بانک‌ها خودشان بازرس دارند و باید این موارد را رسیدگی کنند اما زمانی که بانک مرکزی متوجه این وضعیت شد بلافاصله بازرس‌های خودمان را برای پیگیری موضوع فرستادیم.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: هم‌اکنون علاوه بر بانک مرکزی این پرونده در قوه قضائیه و سازمان‌های نظارتی درحال رسیدگی است.

* هشدار کتبی دادیم به آقای x وام ندهید

وی درباره اظهار نظر قائم مقام بانک مرکزی مبنی بر هشدار به بانک صادرات از اسفند ماه سال گذشته برای فعالیت این باند، گفت:‌ زمانی که این پرونده به بانک مرکزی آمد و ما احساس کردیم وی می‌خواهد از بانک تسهیلات دریافت کند به بانک متبوع هشدار دادیم که تسهیلاتی به این فرد پرداخت نکند.
بهمنی اضافه کرد: بانک مرکزی کتباً هشدار داد که تسهیلات قبلی که به این فرد پرداخت شده به خاطر اینکه وی می‌خواهد بانک تأسیس کند باید وصول شود.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: این هشدار برای ندادن تسهیلات و وصول تسهیلات قبلی بوده و ارتباطی با تأسیس بانک "آریا" نداشته است.
به گفته بهمنی، زمانی بانک مرکزی تأسیس بانک "آریا"‌ را متوقف کرد که پشت پرده سرمایه آن مشخص شده بود.


کد مطلب: 3114

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.6nek49n6y5k14.html?3114

تيترآنلاين
  http://titronline.ir